Isten hozta Délen!

Bakancslistához adom
Benvenuti al Sud
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német vígjáték, 101 perc, 2010

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Alberto egy kis falusi postahivatal vezetője Lombardiában. Elsősorban felesége nyomására mindent elkövetne, hogy Milánóba kerülhessen dolgozni. Hogy megszerezzen egy állást, eljátssza, hogy mozgássérült, de lebukik. Büntetésből egy Nápoly melletti kis településre helyezik. Az előítéletes férfi számára ez valóságos istencsapása. Családja Milánóban marad, ezért Alberto kénytelen a - szerinte - maffiózókkal és szeméttel teli Délre egyedül utazni. Nagy meglepetésére bájos, kedves, életvidám embereket talál új lakhelyén és a félszeg Mattia személyében még egy jó barátra is szert tesz. Amikor már teljesen beilleszkedik, hirtelen egy nagy problémával találja szemben magát: hogyan vallja be az igazságot a feleségének? A film a világsikert aratott francia filmvígjáték, az Isten hozta az Isten háta mögött remake-je.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bejg Lee 2014 nov. 10. - 07:02:59 10/10
Tök kellemes szórakozás!
Jó poénok.
mmBálint 2014 szept. 27. - 22:49:33
A film "alapja az a valós tény", hogy ugyanezt a filmet 2008-ban Dany Boom - franciául - már megcsinálta, annak a forgatókönyvét dolgozták át itt olaszra (lásd: wikipédia). :-) Az eredeti magyar címe: Isten hozott az Isten háta mögött.
10/10
gabeyramone 2014 ápr. 09. - 17:25:45 10/10
Könnyed limonádé szórakozás, melynek az alapja az a valós tény, hogy az olaszok régiónként olyan eltérõ dialektusokat beszélnek, amik már-már egy kvázi önálló nyelvnek felelnek meg. Már régóta megy a hadakozás ott észak és dél között, ez a film pedig egyfajta békítésként szolgálhat, bemutatja, hogy egy komoly, északi, milánó mellõl érkezettet hogyan szippantja be a mediterrán kávéõrült sziesztázó dél.