Isten veled Sabata!

Bakancslistához adom
Indio Black, sai che ti dico: Sei un gran figlio di... (Adios, Sabata)
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-spanyol western, 104 perc, 1970

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A Sabata ezen részében Yul Brunner egy szerencsevadászt alakít, aki egy amerikai szélhámos, egy mexikói bandita és annak emberei oldalán próbálja meg elrabolni Miksa császár aranyszállítmányát, hogy abból finanszírozza a Mexikói forradalmat.

Stáblista:

Szereplők

Sabata/Indio Black
Ballantine
Colonel Skimmel
Septiembre

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2015 aug. 28. - 04:18:00
A sztori egész jónak tûnik, de Yul Brinner, mint Sabata?...
Hogy ezek a marhaságok miért kellenek, soha nem értettem. Van egy fõhõs, egy õt nagyon jól alakító színésszel, akire tökéletesen ráillik a figura minden külsõ és belsõ tulajdonsága, erre jön a folytatás, és a figurát egy másik színész alakítja. Agyrém...
De a film attól még akár jó is lehet.:D
feketevipera 2011 márc. 27. - 22:30:35
Nem tudom, számomra kicsit zûrzavaros, hogy melyik rész követi melyiket, meg hát Sabata szerepében Lee Van Cleef után kicsit szokatlan volt Yul Brynner (még ha ez állítólag eredetileg nem is tartozik a Sabata-filmek sorába, csak késõbb változtatták meg a címet). Amúgy a sztori elég sablonos, kicsit mintha már paródiába hajlana az erõltetettnek tûnõ megoldásokkal, fárasztóak a sziklákról, épületek tetejérõl stb. leesõ lelõtt emberkék, mintha túlzottan a látványra akartak volna kihegyezni mindent. Nagy poén, amikor úgy esnek el az emberek, hogy a lövés még el sem dörrent. Na meg hát érdekes, hogy öten legyõznek egy komplett hadsereget, bár ez kétségtelenül kevésbé vicces, mint amikor egyes késõbbi amerikai akciófilmekben egy szál vitéz teszi ugyanezt. Szóval lett volna mit finomítani itt-ott, de egynek elmegy, szódával, már ha nincs jobb dolga az embernek.