Itt járt Henry Pool

Bakancslistához adom
Henry Poole Is Here
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 99 perc, 2008

Értékelés:

65 szavazatból
Szerinted?

Henry Poole (Luke Wilson - Doktor Szöszi) mogorva, kiábrándult pasas, akinek egyetlen vágya, hogy elrejtőzzön az élet idegesítő nyüzsgése elől, így hát a kellően unalmasnak tűnő kertvárosba költözik. Jó szándékú, ám minden lében kanál szomszédasszonya (az Oscar-jelölt Adriana Barraza - Bábel) azonban egy-kettőre felfordulást okoz: felfedez egy szokatlan alakú foltot Henry házának falán, melynek földöntúli erőt tulajdonít. Innentől kezdve Henrynek egy perc nyugta sincs: özönleni kezdenek a zarándokok, hogy hódoljanak az égi jelenség előtt... Szerencsére feltűnik a színen Henry másik szomszédja is, a gyönyörű Dawn (Radha Mitchell - Én, Pán Péter) és segítségével Henry ráébred, hogy talán jobb, ha az élet napos oldalát mások mellett keresi...

Stáblista:

Szereplők

Henry Poole
Dawn Stupek
Salazar atya
Millie Stupek
Dr. Fancher

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2018 jan. 27. - 20:54:30
Szeressük-e a melodrámákat, ahol nagyon tud fájni, és tudunk nevetni, majd újra csak fájdalmat érezni? .Ahol kereshetjük a csodákat és nyerhetünk vagy veszthetünk hitet? Az Itt járt Henry Pool kicsit olyan mint a Testrõl lélekrõl lassan komótosan építkezik és kissé misztikusan apró csodákat mutat be és a tamáskodást a vesztett hitet. Ebben igen csak európai. Hosszas vágás mentes jelenetekkel melyek már unalmasnak tûnhet azoknak az embereknek akik a klipek ritmusához vannak szokva. A film mondanivalója érvényes egy amerikai kertvárosban és egy fóti lakótelepen. Szóval, hogy is állunk a hittel, bele törõdünk a megváltoztathatatlanba, az elcseszett és véges élet megmásíthatatlanságába. Akkor pedig bumm itt a szerelem a vonzalom és a rövid hátra maradt idõ. Irtóra banális történet. mert talán mi is kispolgárok vagyunk - a rendszerváltozás \"elhozta\" nekünk ezt is- aztán meg nem tudjuk mit is kezdjünk vele. Aztán meg itt van a film zenéje amit akár film nélkül is hallgatva egyre nedvesebb szemekkel hallgathatunk. Jól megsiratva magunkat a halál szelétõl, mert kérem ez, az élet és a csodák vajon meddig tartanak, olyan ez vajon mint Daniel Keyes: VIRÁGOT ALGERNONNAK fõszereplõje aki megkapja a csodát de el is veszti. A remény hal meg utoljára ha már nincs reményünk mink is van? Adjuk meg mindenkinek a magáét az ateistáknak a hitetlenség örömét a vallásosoknak a csodákat. Meg a nagy érzelmeknek a zsebkendõket. Ja és innen pedig már igazi Sony Pictures a történet Floridai kertvárossal szerelemmel cuki kislánnyal és a Hair klasszikusával Peace, love, happiness .
Oh jajj 2017 dec. 21. - 20:04:32
Ki az a barom, aki ezt vígjátéknak nevezte???
Egyébként nagyon nem értek egyet a kritikusokkal, nem olyan rossz ez a film.
A pasi tömény depresszió és ezt elég jól visszaadja a film, a lassúságával, az idegesítõ szereplõivel.
Gábor Hajdu 2015 nov. 05. - 17:31:24
"nem létezik gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg!"
1/10
Jenõ bácsi 2015 máj. 28. - 22:53:06 1/10
Ez miért is volt vígjáték? Lehet, hogy mûvészfilm volt, én sajnos nem értettem. És 100 perc után sem tudom, hogy mirõl szólt a film. Sajnos a magasröptû hozzászólásokat sem értettem, és mivel öreg vagyok, már 20 év múlva sem tudom újra nézni, hátha akkor megértem. Hívõ ember vagyok, de a falon nem láttam semmit. A fõszereplõnek pedig nehéz lehetett 100 percig rezzenéstelen arccal szerepelni. (játszásról szó sem lehet)Persze a másodrangú színészgárdától még lehetett volna jó film. Azért örülök, hogy vannak, akik tudják mirõl szólt a film, és tetszett is nekik.
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 szept. 29. - 17:59:34
túl amerikai:(
10/10
Cserzuska 2012 febr. 15. - 16:10:32 10/10 Előzmény wiliwonka
A film szerintem nagyon remek. A hangulatot csodásan áthozta, ha vki viszont ezt a hangulatot nem tudja átérezni, megérteni a hozzájárulását az élethez, akkor elhiszem hogy nem tetszik a film. Ez esetben javaslom, hogy majd pár év múlva nézze meg, talán addigra érteni fogja- ez nem baj, egyszerûen csak minden ember más.
Én eléggé kritikus vagyok, és kevésszer teszek gy, de most gondolkodás nélkül 10est adtam értékelésnek. A fõszereplõ pedig az én szememben is jót emelkedett ezzel az alakítással, egyébként nem tartottam túlságosan sokra.
Üdv,
Cs.A.
2/10
Rahar 2011 júl. 07. - 13:27:23 2/10
De jó is lenne ha a való életben a fõszereplõt kivéve ilyen segítõkész emberek lennének. A film alaptörténete nem keltette fel a kíváncsiságomat, a cselekményvezetés igencsak vontatott, a színészek jól játsszák a szerepüket. Számomra az egész filmbõl a sorsszerûség áradt. A film számomra kicsit idegesítõ, mivel a fõszereplõ viselkedése a tagadást jelenti. Szerencsére már több mint 10 éve nem láttam ilyen konok fickót. Én nagyon másképp gondolkodok, mint a fõszereplõ és nincs akkora toleranciám, hogy az életképtelen felfogását megértsem és elfogadjam.
***SPOILER***
A fõszereplõ kap egy isteni lehetõséget, hozzáérne a szent képhez és van esélye a gyógyulásra, de õ csak azt hajtogatja, hogy ez nem lehet. Én biztos megpróbáltam volna, legrosszabb esetben legfeljebb nem sikerül, de akkor még mindig ugyanott tartanék mint az elején. De nem, ez a konok fickó a hülye önsajnálatával örömtelien szenved saját magától.
***SPOILER VÉGE***
A közeli szomszédok empatikus hozzáállása annyira, de annyira pozitív, hogy szinte már mennyei. Bárcsak az én közelemben élnének ilyen hatalmas mennyiségben ennyire jó emberek. Ez miatt 10 pontból 2 pontra értékeltem, különben 1 pont lett volna.
8/10
Gustaff 2011 febr. 11. - 12:44:29 8/10
A jo filmek kepesek ra hogy megteremtsenek bizonyos hangulatot, es ez a film ilyen. Ha porgosebb lenne nem mukodne, ezt a hangulatot igy tudja elovarazsolni.
azEszter 2010 márc. 10. - 21:23:45
Nem volt rossz, bár néhol kicsit vontatott volt.
Luke Wilson emelte az értékét, jobb színész, mint a testvére Owen. Az egy ripacs.
5/10
tündemamusz 2009 okt. 26. - 13:03:14 5/10
Gyenge eresztés
wiliwonka 2009 okt. 03. - 20:51:25
Bejött. Bírtam ezt a kicsit melankólikus hangulatot.
7/10
offtopic
base84 2009 jún. 30. - 01:04:58 7/10
Jó a film alapgondolata, a megvalósítás sem rossz, bár tény, hogy lassan bontakozik ki...

Összeségében 7/10!