Ivan Kusan: Galócza

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 1986

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

1986 februárjában mutatta be a budapesti Katona József Színház Ivan Kusan darabját, amely éveken keresztül a repertoár egyik kiemelkedően fontos előadása volt. A produkciót - amely hihetetlen közönségsikernek örvendett -, 100 alkalommal tűzte műsorára a színház.
Ezen szörnyű, ám hiteles tragédia arról szól, hogyan tették el láb alól a legkülönösebb körülmények között a szlavóniai Ferisanacban Juraj Ardonjak urat jelzett úr hűtlen és buja feleségének jóvoltából, aki tudniillik egy Borisz Mozsbolt nevezetű földmérő iránt érzett vonzalma következtében közvetett módon felbérelt egy rablóvezér gazembert, akinek neve Jovo Sztanyiszavljevics Galócza. Ilyeténképpen pedig vitatható lesz, milyen feneketlen a gonoszság, a sóvárság, továbbá a bujaság jelzett nejben meg a többiekben, és persze látható lesz a bűntevők nagy részének szomorú vége is, amint következik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
far vik 2010 máj. 17. - 08:38:19
Aki látta, tudja, nnnnnagyon jó elõadás volt ez, '86-ban láttam, kivételes! Básti Juli, Udvaros, Balkay, Szacsvay, Újlaky Dénes és persze szegény Végvári Tamás, aki tegnap ment el...
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás