Jackie Chan: Tűzsziget

Bakancslistához adom
Huo shao dao
tajvani-hongkongi akció-vígjáték, 84 perc, 1990

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Egy rendkívül különleges gyilkosság alkalmával a gyilkos menekülő autója felrobban. Huang rendőrtiszt egy emberi ujjdarabot talál, melyről kiderül, hogy egy bűnözőé, akit állítólag kivégeztek két évvel ezelőtt. Huang elhatározza, hogy belülről fogja kivizsgálni a börtönt, és sikerül is ide bejuttatnia magát. A börtön falain belül igen különös dolgok történnek. A börtön vezetője megmagyarázhatatlan módon rabokat tüntet el. A hivatalos magyarázat: a fegyencek hibáztak, ezért kivégezték őket. Huang rabként saját bőrén tapasztalja a börtön farkastörvényeit, s hamarosan őt is "hibán" érik. Az ítélet nem marad el.

Stáblista:

Szereplők

Lung/Steve
Fatty Liu Hsi Chia/John
Wei Wang/Andy
Lau/Boss Lee
Wong felügyelő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sawyerx 2023 febr. 01. - 20:42:43 5/10 Előzmény nikato
Szerintem mint elég sok Jackie Chan-film, nem nagyon kapott volna magyar szinkront, de végül mégis láthattak benn potenciált, csak óccsón' akarták megcsinálni, azért ilyen ótvar.
5/10
nikato 2023 febr. 01. - 13:00:32 5/10
Vajon a szinkron direkt volt paródiaszerű? (Kb. mint a Ping-pong az ököl színre lép c. filmben.)
5/10
sawyerx 2023 jan. 20. - 22:22:17 5/10
Ha valaki az első pár perc alapján kinyomná, ne tegye! Én mikor megláttam ezt a mezei képi világot az amatőr színészekkel és a MAGYAR SZINKRONNAL, egyből skippeltem volna ezt a filmet a maratonból, de nem tettem és nem bántam meg. Hongkongi filmhez képest egész jól alakítanak a színészek, nincs a korábbi Jackie Chan filmekre jellemző bazári túljátszás, jók a karakterek, a börtönszféra nyomasztó és egyben hangulatos. Ennek ellenére ugyanúgy 5 csillagot kap, ahogy a legtöbb korábbi Chan-film, ugyanis logikailag akkora balfaszságok vannak benne, hogy ép ésszel fel nem lehet fogni, élükön az ostoba fegyőrökkel. Sammo bácsi ismét lejátssza Jackie kollégáját a vászonról, a kedvenc hongkongi ripacsunk pedig nagyon, de nagyon nem illik ebbe a filmbe. Az ő "eredettörténete" annyira elüt a többi száltól, annyira túl van tolva ezzel az 1. beintünk a maffiának és verekedünk, 2. gyűjtünk az asszonynak, de a jófiúval kibsznak és verekedünk - dologgal... paródiát csinál az egészből. 1 perc nem telik el azután, hogy az egyik balhénak vége, már megint ugrál, mint majom a fán, mert szét kell bsznia a rosszfiúkat. Lehet, ezt azért írom, mert kb. 15 Chan-filmen vagyok túl, de a fickó folyton ezt csinálja, pedig ebben a filmben nem kéne.
Az irreális viselkedések ellenére, a börtönös szál, vagy a kinti készülődés lekötött, a fordulatok egészen a végéig tetszettek, de sajnos a végén sikerült lerombolni mindazt, amit a film felépített. Sokkal jobb és meghatóbb befejezés lett volna, ha a beépült zsaru, Sammo és Jackie mind szépen kivégzés által meghalnak, mint ez a baromság, amit fordulatként az utolsó 10 percre bedobtak. Ennyi embert még Rambo se ölt le, mint a végén négyen. És akkor megjön a helyi parancsnok, legalább 20-25 hulla borítja a repteret, a faszi meg annyit mond, hogy ne lőjenek, mert nem szeretne áldozatokat :DDD
Aztán a végén a repülős menekülés, a srácok halála megint röhejes, 50 katona üldözi őket, lőnek rájuk 10 méterről, de csak akkor találják el a delikvenst, ha a sztori megkívánja + csak a hátsót tudják eltalálni, aki előtte 2 méterre fut, azt már neeem. És hát a végén az a happy end...
Ezt a sztorit szívesen megnézném meg modern köntösben, jó színészekkel, jó rendezővel, csak nem ilyen szar véggel, vagy még sorozat formájában is akár.
A magyar szinkronról annyit, hogy rengeteg filmet láttam, de ilyen amatőr fos szinkront még sosem hallottam. És ezt nem azért mondom, mert Jackie hangja nem a megszokott, hanem mert sok mellékszereplője olyan, mint valami régi szar szinkronparódia. A szemüveges rendőrfőnök, aki a bárból elviszi a börtönbe kívánkozó gengsztert, na neki a szinkronja konkrétan mint valami fogyatékosé. Direkt átváltottam eredeti, aztán angol szinkronra, azokban nem ilyen, úgyhogy nem értem, miért kellett dilisnek átalakítani a magyarban. De az ő magyar "hangján" mások is megszólaltak, ugyanúgy fogyatékos beütést kölcsönözve a karakternek.
A kedvenc jelenetem viszont örök emlék marad, mikor Sammo megszökik a börtönből, az a szakadt cipő... :DD

Sokkal élvezetesebb a Rendőrsztori vagy Istenek fegyverzete-filmeknél, eddig ez, a Bunyóban az igazság és a Vigyázat, nyomozunk! a top 3 Jackie-film.

5/10
pc8000 2012 szept. 14. - 21:16:12
Gondoltam ráérek belenézek a filmbe! Nézem mondom mért olyan ismerõs nekem néhány képi jelenet? És akkor beugrott: Paul Newman 1967-ben játszott a bilincs és mosoly filmben, abból lettek kiszedve ezek a koppintások amik ismerõssek voltak nékem.
1. Amikor vágott szemûeknek enniük kell a börtönben a rizst, az egy az egyben benne volt a bilincs és mosolyban is hogy szolidaritásból esznek.
2. Csinálják az utat a sittesek és iparkodnak hogy elõbb kész legyenek míg a fõ smasszer végig megy!
3. az ázsiai emberke mindig megszökik, az eredetiben meg mindig Paul Newman szökik el mindig, csak õ neki nem volt gyereke.

Ezt a 3 jelenetet egybõl megismertem. Ázsiai koppintásban eléggé gyatra volt.
marie1 2012 ápr. 10. - 19:22:40
Hááát.... Elõször is:
Jackie szerepe annyi mint, inkább hagyjuk
A film zenéje pocsék.
A film története még talán elmegy.
A színészeken viszont jókat lehet röhögni, pláne ha film nézés közben legurítunk egy-két sört..
ennyi baromságot... 2012 ápr. 10. - 18:53:37 Előzmény Ford Mustang
Fene tudja... ez egy viszonylag komoly film. Még nézhetõ. A többi filmjeitõl már kiütést kapok. Ennek csak a szinkronja förtelmes.
5/10
Ford Mustang 2011 aug. 02. - 12:27:11 5/10
Ez is igaz. ;))
5/10
Ford Mustang 2011 aug. 01. - 21:38:51 5/10
Hát, nem a legjobb filmje Jackienek, de még a jobbak között sincs.
csabinho 2011 febr. 11. - 13:31:30
Mivel ilyen korán adják, 1000 százalék, hogy szana-széjjel vágják majd megint.
AvatáR Gil Maerth 2010 nov. 03. - 08:52:45
Sajnos több helyem megvágás komoly esete forog fenn.
:((((((
pedig ez egy jó, kemény, életszagú börtönfilm
némi betekintéssel a távol-keleti börtönök brutális világára
úgy látom némi tekintélyelvûség és becsületkódex van azért még itt a börtönön belül is.

Jackie koreográfiái jók.
Csak a nagy Jet Li tudná utána csinálni, s ez nagy szó
sajnos egyikük se lesz már fiatalabb :(
és kell hozzá még legalább 10 év mire hasonló kaliberû harcmûvészek bukkannak fel filmes berkekben.
:=(

10/6 -de ez egy erõs 6-os
sandros5000 2010 nov. 02. - 21:08:22
Ennek így nem sok értelme volt, annyira meg volt vágva, hogy nem tudtam követni a történetet. A végén nem is derül ki hogy Jackie Chan és Sammo Hung meghal-e mert nem mutatják, de több ilyen van, egyszerûen elõször még együtt vannak utána már az irányítótoronyban vannak, pedig azért jó lett volna megnézni, nem tûnt rossznak a film.

De a Gépállat Sc az nem errõl szólt nem, az a Csontdarálóknak volt valami koppintása mármint az eredetinek nem a Adam Sadleresnek, bár az sem volt rossz.
9/10
robicsek2 2010 szept. 29. - 18:38:09 9/10
Ha valaki már láta a Gépálat SC-t és a többi kopintást.
Rájöhet hogy bizony inen származik a sztori és egy csomo jelenet.
Igaz azokat a filmeket elöbb láttam. De azt mondom hogyszerintem ez ezerszer jóbb és megrázobb.
Ebbe kevesebb volt a húmor igy reálisabb képet kaphatunk egy igazi börtön életröl.