Jákob, a jószívű

Bakancslistához adom
Karlik Nos
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott orosz animációs film, 79 perc, 2005

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Wilhelm Hauff klasszikus regényének ötlete alapján készült ez a páratlan értékű rajzfilm idézve a nagy orosz animációs mesterek tudását. Ki ne ismerné Kis Mukk történetét, no persze ez a mese nemcsak az ő alakjáról mintázta Jakobot és a többi figurát, hanem keverednek benne mindenféle korábbi klasszikus mesefigurák és meseelemek. Jákob jóravaló, szorgalmas fiú, aki édesanyjának mindenben segít, s az öreg suszter fia. Egy napon beállít hozzájuk a gonosz boszorkány, hatalmas fekete denevérszárnyaival, s Jákob halkszavú édesanyjától zöldségeket vásárol, majd parancsot ad a kisfiúnak, hogy segítsen hazavinni kastélyába a nagy zsákot. Ez a rút és gonosz denevér banya a tiszta és jószívű Jákobot púpos kis törpévé varázsolja hosszú orral, s megátkozza 7 évre.
Jákob, a púpos és hosszúorrú törpe alakjában futva, szinte repülve menekül a gonosz boszorka kastélyából, mert az utolsó pillanatban a kastély két elvarázsolt mókusa gyorsan ráad egy varázslatos kalucsnit. Odahaza senki sem ismer rá, még saját édesanyja sem. Mindenki üldözi, s elkergeti, bárhová bekopog, hogy tisztességes munkát találjon. Jákob nagyon magányos, mígnem egyszer csak találkozik egy szép kis libával, s megmenti életét. Jákob nem is sejti, hogy ez a kedves kis jószág nem akármilyen liba ám, hanem Greta, a kis hercegnő, a király leánya, akit a gonosz boszorkány szintén elvarázsolt 7 esztendőre. Jákob és Gréta jóbarátok lesznek, s elhatározzák, hogy megtörik a gonosz boszorka varázslatát. A titkos varázspor receptje egy régi könyvben írva vagyon, s ez a mágikus könyv Greta édesapjának, a király könyvtárszobájában található.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
JohannaBB 2023 jan. 04. - 14:38:47 Előzmény sage
Bocs, hogy ennyi év után kérdezem de meg van még? Vagy valaki más tudja, hogy hol lehet megnézni még, hozzá jutni? Előre is köszi a választ.
sage 2008 jan. 03. - 19:14:34
Ahhoz képest,hogy orosz vetekszik bármelyik
nyugati animációs mesével.Én megcsináltam
szinkronosra dvdrip-ben és feltöltöttem.
Ha valaki leszeretné tölteni irjon a nevemre
privát üzit és adom a linket!!

További kellemes estét!!