James Bond: Gyémántok az örökkévalóságnak

Bakancslistához adom
Diamonds Are Forever
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol akciófilm, 115 perc, 1971

Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?

Az angol titkosszolgálat ásza, James Bond most a legnagyobb maffiaszervezetek által kézben tartott gyémántcsempész-hálózatot próbálja felgöngyölíteni, de úgy látszik, ezzel az üggyel alaposan meggyűlik a baja. Rájön, hogy a gyémántok holttestek belsejében érkeznek az országba, és egy krematóriumban kerülnek elő a hamvakból. Bond is "beszáll az üzletbe". Éppen az egyik csempész koporsója mellett "gyászol", és várja, hogy előkerüljenek a drágakövek. De amikor átvenné az urnát, valaki hátulról leüti. Szűk faládában tér magához. Kinyitja a szemét, hallja, hogy mögötte becsukódik egy nehéz vasajtó és megérzi az égett fa szagát. Vajon tényleg így végezné egy szuperkém?
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
rbrb 2023 szept. 15. - 02:26:06 5/10
Ez egy viszonylag komor és fantáziátlan rész a régi Bond-ok sorában. A sztori sem volt acélos, néhány véresebb jelenet börleszkkel felváltva. Próbáltak elszakadni az előző résztől, ahol Lazenby játszott, de nem sikerült emlékezeteset alkotni, a creepy hangulat viszont átragadt egy kicsit..
Torolt Felhasználo 2015 nov. 18. - 15:16:25
Haj, mi történt Cánörivel hogy így megöregedett?
És miért illetõ játsza Blófíldet aki hanchmen(eke)t játszott korábbi bond-film(ek)ben?

A forgatókönyv nem túl bonyolult, a kivitelezés sem mutat túl egy egyszerû C-kategórián. Kb. mint egy Derric-rész, csak azon hamarabb túlvagyunk.

Btw, a gyémánt 720 celsius fokon már elég, a temetõk hamvasztójában kb. 900 celsisus fok az üzemi hõmérséklet. Az arany olvadáspontja 1064 celsius fok, forráspontja (tehát amikor elpárolog) 2856 celsius fok. Tehát a hamvasztási hõmérsékleten még csak el sem folyik, nemhogy elpárologjon.

A film fénypontja egyértelmûen az Ágyúgolyó-futamból vagy honnan szalajtott két bérgyilkos. Õk legalább egy kis színt visznek a dolgokba. Rajtuk kívül maximum a csöcsökkel és farokkal próbálja eladni magát ezaz izé, ahol minden szereplõ 50-en felüli a nõket kivéve - miket beszélek, a nõk is! -, de azoknak megint semmi szerepük a tárgyiasításon kívül. Bezzeg az elõzõ filmben...
A holdjárós-üldözés apropóján pedig a Felejtés Bére c. filmet ajánlom, mert az jó, ez meg nem.

Azért ha vki megakarná nézni, javaslom kihagyni az elsõ órát, valamivel jobb (bondosabb) lesz utána.

PS: De Bondot akkor is leginkább csaka Plot Armor tartja életben.
offtopic
zottyo534 2014 nov. 02. - 19:32:33
Ott csak a fordító nem tudhatta, hogy mi az a sugármérõ. A jelvényt többnyire badge-nak szokták hívni , de a pajzs alakút shield-nek és ez lehetett félre fordítva.
tdk 2014 nov. 02. - 19:18:35
Elég durva volt az idõzítés a DunaTV részérõl, hogy halottak napján ment a hamvasztásos-urnatemetõs Bond.

Mondjuk az sem volt rossz, hogy egy kis zöld, ingre csiptethetõ bigyó sugárzás elleni védõpajzsot tud generálni, ezzel már 1971-ben hoztak valami Star Wars-szerût, a lézerrõl nem is beszélve. :) Viszont a szállodában a lakosztályból látszó folyosó csak fotó volt, úgy láttam - ha úgy vesszük, ez is SW-szerû...
portponthinnye 2014 nov. 01. - 20:02:55
"Rájön, hogy a gyémántok holttestek belsejében érkeznek az országba, és egy krematóriumban kerülnek elõ a hamvakból."

Innentõl nincs értelme az értelemrõl beszélni... Vajon a gyémánt, mint szén, ugyanolyan éghetõ, mint más módosulatai? A Wiki szerint 720C-800C-on oxigén jelenlétében CO2-dá ég el. Vajon a krematóriumban hány fok van?
kybuck 2013 júl. 16. - 22:38:32
Ez az a Bond-film, ami egy az egyben önmaga paródiája, fõleg Connery szereplése mutatja a kontrasztot, a történet egy vicc, szórakoztató, de komolyan vehetetlen, elegancia vagy igaz tétek nincsenek. Ez akár egy Austin Powers forgatókönyv is lehetett volna.
Winnick 2010 dec. 30. - 23:43:45
látod ezért szeretlek!!
The Man Who Laughs 2010 máj. 27. - 00:00:47
007 - Gyémántok az örökkévalóságnak (Diamonds are forever)

Nem rossz, de közel sem a legjobb Bond film. Connery visszavette még egy utolsó küldetésre a szmokingot és a kütyüket (amit sajnos elég keveset használ ebben a részben). Igaz itt már öregebb és egy kicsit vesztett is a lendületébõl, de számomra még így is hihetõbb Bond mint Moore. Sajnos a Moore korszakra jellemzõ "campyness" már itt is meg jelenik nyomokban. Gondolok itt a holdjárós üldözésre vagy a két bérgyilkosra (akikkel nem lenne semmi baj, ha nem lennének a filmben az utalások arra, hogy buzik - semmi bajom a melegekkel, de kézen fogva ugrándozó profi bérgyilkosok egy Bond filmben, ez nem nagyon hiányzott az is inkább burleszk filmbe illõ, ahogy Bond megöli õket). Szerencsére azért kapunk szexi Bond lányt és a sorozat egyik legkarizmatikusabb és kultikusabb fõ gonosza ismét tiszteletét teszi (igen, Blofeldre gondolok, kár, hogy olyan méltatlanul hal meg a Szigorúan Bizalmasban). A forgatókönyvvel nincs különösebb gondom, megfelel a Bond elvárásoknak. Összességében nem rossz, de nincs is benne semmi különös. Minden bizonnyal ez Connnery legengyébb filmje.

6-7/10
offtopic
zee944 2010 febr. 24. - 20:31:04
Ez borzasztó! Ezért én is regisztráltam volna.
Winnick 2010 jan. 23. - 22:55:47
Várjuk.Eddigi kedvenc a Thunderbird.
10/10
102kiskutya 2010 jan. 23. - 18:39:43 10/10
ez az igazi film. az uj james bondok mar igen gagyik... csak szerintem a teveketo adhatna meg kesobb is. D: