Jamie - a nagy malacshow

Bakancslistához adom
Jamie Saves Our Bacon

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Jamie Oliver egy újabb show-műsor keretében a csirkék után most a sertés-témát járja körül. Nem szépíti a tényeket; akár sokkoló eszközökkel is, de megmutatja nekünk, fogyasztóknak, hogy miért vásárolhatunk az áruházláncokban sokkal olcsóbban sertéshúst, mint mondjuk a sarki hentesnél. Kiderül, hogyan élnek a nagyüzemi módon tartott disznók és hogyan szabadban élő társaik. A sztárszakács azt is bebizonyítja, hogy mennyivel finomabb és egészségesebb utóbbi állatok húsa és szalonnája. Jamie annak is utánajár, hogy Nagy-Britanniában miért csökken a tenyésztett sertések száma, valamint igyekszik megcáfolni a disznóhúst, a hurkát, a kolbászt és a szalonnát érintő "vádakat" is.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
papzo 2020 szept. 18. - 17:58:04
Kicsit sok már Jamie-ből! A két főzős csatornán napi szinten több műsora megy, egyikben kicsit korosabb, másikban nagy loboncu ifjú, a harmadikban csak főz, a másikban már észt is oszt....
A kevesebb néha tobb.
8/10
peti2006 2010 nov. 24. - 12:37:31 8/10
Igaz Jamie sohasem lesz a kedvenc szakácsom (kicsit nagyképû), jobban szeretem Nigella Lawsont valamint Jennifer Patterson és Clarissa Dickson Wright mûsorait. Ezt a mûsort különösen ajánlom a vegetáriánus és állatvédõ nézõknek, hogy két szemükkel lássák, hogyan jut el a kismalac a serpenyõbe. És itt nem a sertés leölése a lényeg, amit egyébként a leghumánusabb módon hajtanak végre.
Maga az egész folyamat a lényeg, és hát persze az, hogy a sertéshúsból készített ételek messze a legjobbak, és egy átlagember számára meg is fizethetõ.