Járványveszély

Bakancslistához adom
Faktor 8 - Der Tag ist gekommen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német kalandfilm, 90 perc, 2009

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az Indiai-óceán felett a repülőgépen Marianne arca sárgára változik, zihálva kezd el lélegezni. Kéreti az orvost, de pár perc múlva Marianne meghal. Néhány perccel később még néhány utas is hasonló tünetekkel meghal. A repülőgépet egy elhagyatott katonai reptérre szállítják le és karanténba zárják. Senki sem hagyhatja el a gépet, ezért Anne és lánya felveszik a harcot a vírus ellen, hogy életben maradjanak és elhagyhassák a gépet.

Stáblista:

Szereplők

Peter Brandt
Peter Keller
Thomas Gallus
Julia Hecker
Peter von Dormagen
Birgit Petersen
prof. Heike Ahlers

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Vanek úr 2015 jún. 25. - 01:39:48 2/10
olahmiki1959 véleményével részben egyetértek, de szerintem nem a 'bosszantó hiba' a sok, hanem a teljesen érthetetlen, és értelmetlen lépés.
Innen spoiler!
Én még el tudom képzelni, hogy a vírus nem mindenkit öl meg azonnal (hiszen mindig vannak olyanok, akik immunisak 1-1 vírusra, vagy vírustörzsre). Még az is belefér, hogy a vírus gyorsan fejlõdik, és az új vírus már más tulajdonságokkal bír (aki olvasta az Androméda törzs nevû könyvet, az tudja mirõl is beszélek). Azzal sincs gondom, hogy a hatóságok a végén fel akarják áldozni az emberiség érdekében a beteg keveseket (mint a film végén kiderül, jogosan is; ez nem amerikai film, így nincs jó vége). De az, ahogy reagálnak rá az emberek, az teljesen baromság. Nem hiszem, hogy ilyen sorozatos hülyeségeket lépjenek (akár az utasok, akár a hatóságok, akár a 'külsõ' emberek tekintetében). Például nem hiszem, hogy ha már szikét ragadnak az utasok, akkor simán ki tudna menekülni az orvoscsapat úgy, ahogy itt lehetett (simán elmentek a 'szikések' mellett, és nem csináltak semmit). És a klisékre már nem is térek ki, amiket a többiek is említettek.

Ez a film számomra (és ahogy látni a hozzászólásokat is, nem vagyok vele egyedül) az egyszer nézhetõ kategória alját épphogy súrolja (és akkor nagyon jóindulatú voltam, és egy egyes fölé helyett egy kettes alát adtam). Pedig többre számítottam... :(
1/10
pixma 2014 máj. 29. - 19:56:18 1/10
Ez a film egy vicc! Senki se pazarolja rá az idõt!
8/10
Krissz03 2013 jún. 25. - 21:42:36 8/10
Valóban kissé sablonos, túl kiszámíthatóak a történések, de ettõl függetlenül azt mondom, nem annyira rossz. Párszor megnézhetõ. Sõt, akár még egy késõ esti órán is hajlandó vagyok végignézni. Egyszer mindenképpen nézzétek meg, annyit megér! :)
3/10
giggs985 2013 jún. 25. - 18:27:31 3/10
Übergagyi marhaság.
offtopic
adamnagysweetmovie 2013 jún. 22. - 10:31:45
Off:
Amikor a 8-as faktorú, Lidlben vett naptej több kárt okoz, mint hasznot, elszabadul a budai kertekben a pokol....
olahmiki1959 2013 márc. 24. - 21:01:47
Egyébként megnéztem a filmet, nagyon sok bosszantó hiba van benne.

Egyrészt magát az alaptörténetet számtalan feldolgozásban láthattuk már, - vonat, vagy repülõ utasai egy titokzatos kórral megfertõzõdnek, ezért karanténba kell õket zárni, nehogy a vírus kijusson a külvilágba, ahol ezreket, vagy akár milliókat is megfertõzhet, - másrészt sablonos, kiszámítható fordulatokkal van tele.

SPOILER
A repülõbe ûrhajós szkafanderhez hasonló védõruhában mennek be az orvosok, ugyanakkor az utasok szabadon vannak, és ugyanúgy megússzák a legtöbben, mint a védõruhások.
A forgatókönyvíró túl sokat akart markolni, mert egyik pillanatban halálos a vírus, utána rövid idõ múlva semleges lesz, egy egyszerû gyógyszer hatástalanítja, aztán kiderül, hogy a gyógyszer éppen felfokozza a hatását, a hatóságok korlátoltak, aljasok, a repülõ utasai összefogás helyett állandóan egymásnak ugranak, stb.
SPOILER VÉGE

Kis jóindulattal, egyszer nézhetõ, de semmi különlegeset ne várjunk tõle, ebben a mûfajban sokkal jobb filmek is születtek már.
olahmiki1959 2013 márc. 24. - 11:57:57 Előzmény joja
Köszi, de sokra nem mentem vele.
Rákattintottam, feljött egy német nyelvû oldal, amit magyarra lehetett fordítani.
Arra is rákattintottam, erre az jött föl magyarul, hogy az oldal nem létezik.
De kösz, legalább megpróbáltad.
Antalka74 2013 márc. 23. - 22:29:50
Lehet, hogy Németországban ez egy kaland/film/, normáliséknál inkább katasztrófa, nem?
Lady-Prisca 2013 márc. 23. - 19:54:22
A film ismertetése: (forrás: http://est.hu/film/28147/jarvanyveszely/tv )
Az Indiai-óceán felett a repülõgépen Marianne arca sárgára változik, zihálva kezd el lélegezni. Kéreti az orvost, de pár perc múlva Marianne meghal. Néhány perccel késõbb még néhány utas is hasonló tünetekkel meghal. A repülõgépet egy elhagyatott katonai reptérre szállítják le és karanténba zárják. Senki se hagyhatja el a gépet, ezért Anne és lánya felveszik a harcot a vírus ellen, hogy életben maradjanak és elhagyhassák a gépet...
vicaversa 2013 márc. 23. - 13:05:43
Az ismertetõt én is hiányolom! Így nincs értelme ennek az oldalnak:(((
olahmiki1959 2013 márc. 23. - 11:48:17
Elindítom a témát...

Az rendben van, hogy "Még nem érkezett szavazat", de azért egy néhány mondatos ismertetõt elviseltem volna...