Jefferson Párizsban

Bakancslistához adom
Jefferson in Paris
amerikai-angol történelmi dráma, 136 perc, 1995

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

1780-as évek, Párizs. Thomas Jefferson (Nick Nolte), az USA későbbi harmadik elnöke nagykövetként érkezik lányával, Patsyvel (Gwyneth Paltrow) a forradalmi lázban égő városba. James Ivory történelmi tablója azon túl, hogy bepillantást enged az amerikai és a francia történelem egyik legmeghatározóbb szakaszába, arra a kérdésre is keresi a választ, hogy Jeffersonnak volt-e szexuális kapcsolata a személyi szolgálatában álló fiatal rabszolgalánnyal, Sally Hemingsszel. Mindezt a közelgő francia forradalom előszele keretezi, amely hamarosan elsöpri XVI. Lajost és lángra lobbantja Franciaországot.
Forgalmazó: Flamex

Stáblista:

Szereplők

Thomas Jefferson
Maria Cosway
Richard Cosway
Patsy Jefferson
Polly Jefferson
Sally Hemings

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    1995
    Arany Pálma jelölés: James Ivory

Hozzászólások

Szerinted?
csicso82 2016 dec. 20. - 17:52:47
Khmm. . . Thandie Newton-nak én is nehezen tudtam volna ellenálni.
Tibag05 2016 ápr. 29. - 14:58:48
"az amerikai és a francia történelem egyik legmeghatározóbb szakaszába, arra a kérdésre is keresi a választ, hogy Jeffersonnak volt-e szexuális kapcsolata a személyi szolgálatában álló fiatal rabszolgalánnyal, Sally Hemingsszel. "
Nem mindegy? ez történelmi, politikai, hovatovább sorsdöntõ kérdés? nevetséges! minden idõk uralkodói, pol. vezetõinek viszonya volt hol a cselédséggel, hol a "gyakornokokkal" titkárokkal és titkárnõkkel!
következetlen 2014 júl. 12. - 20:27:17
sehol nem találom: ki a szinkronja ebben Nick Nolte-nak?
vitkovits 2012 nov. 28. - 20:20:46 Előzmény dantonb
Magam is így érzem. Aki az elsõ háromnegyed órát kibírja, kibírja végig... Azér' ennyire nem rossz a film, de az utolsó tíz perc nevetségesen "nyálasra" sikeredett. Az mindenesetre becsülendõ, hogy nem titkolják el: az USA harmadik elnöke bizony 6, azaz hat gyermeket nemzett "balkézrõl" a nálánál harminc évvel fiatalabb, a saját tulajdonát képezõ néger rabszolgalánynak - az elsõt akkor, amikor a szemrevaló leányzõ 15 esztendõs volt.

Minden nemzetnek van történelme, nekik Jeffersonuk van, nekünk Szent Istvánunk. Ennyi.
dantonb 2012 febr. 04. - 22:03:14
Nekem túl finomnak is tûnik,annyira hogy szinte semmi nem történik benne:)
sofi 72 2011 ápr. 03. - 21:32:59
Érdekes, hogy ezt a filmet tegnap estéig még nem láttam. Ivory mindig jó ötlet, bár nem mindenkinek ajánlható. Sajnos nem láttam az összes munkáját, de így legalább tervezhetek valamit a sötét jövõre is. :)
A "Jefferson" nem lesz a legkedvencebb, de kimondottan üdítõleg hatott a tv mûsorok között. Jó volt a finomsága, a történet szálainak vezetése, ami nekem annyira Ivory-s volt, hogy már ettõl jobban éreztem magam. Valahogy nála nem kell félni, hogy zavaros vagy esetleg üres lesz a történet. Teljesen megbízom a rendezésében.
Kinek ajánlanám? Hát, aki egy-két filmjét már látott és élvezettel merült bele az általában lassúbb cselekménybe, annak szerintem bármelyik Ivory film bejön, tehát ez is. Az elfogultakról ne is beszéljünk. (velem az élen) :)
Zajac 2008 jún. 07. - 16:38:07
Nem tûnik rossznak,Nicket úgysem láttam még ilyen szerepben :D
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu