Jelentem versben mesémet

Bakancslistához adom
magyar tévéfilm, 32 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az irodalmi adaptáció Balassi Bálint korába, a XVI. századba viszi vissza a nézőt. Esztergom a helyszíne annak az időjátéknak, ahol a furcsa véletlennek köszönhetően egy mai tizenéves diák hirtelen a nagybeteg Balassi ágya mellett találja magát. Ekkor 1594. május 19-et írunk: Esztergom ostrománál Balassi megsebesült, haldoklik. Már csak 12 napja van hátra. Verseinek felidézésével, ő maga emlékszik vissza élete meghatározó eseményeire: száműzetésre, fogságra, szerelmekre. És ki lehet a rejtélyes időutazó, aki mindvégig mellette áll? Az írásos emlékekből és a filmből sok mindenre fény derül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Anita15 2012 jan. 30. - 10:43:11
Hát enyhén szólva "megálltam" a fejlõdésben,mikor megláttam,hogy Júliat az a Kalocsai Andrea alakítja,aki a Család-Barát címû mûsort vezeti.Az ötlött fel bennem,hogy õ mióta színész? Ideje utána olvasni. :P
feketevipera 2011 júl. 19. - 12:53:57
Alapvetõen nem lenne rossz az elképzelés, de szerintem kicsit bugyuta a megvalósítás. A mûsor legnagyobb értékét az elhangzó Balassi-versek adják, amelyek révén megismerhetjük a költõ életének bizonyos szeleteit, gondolat- és érzésvilágát. A - szerintem - nem túl sikeres kerettörténet és megvalósítás ellenére is érdemes megnézni az összeállítást, nem hosszú idõ ez.