Jóravaló feleség

Bakancslistához adom
The Good Girl
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német-holland filmdráma, 90 perc, 2002

Értékelés:

185 szavazatból
Szerinted?

Justine (Jennifer Aniston) harmincas, férjes asszony, egy áruházban dolgozik. Elégedetlen életével és házasságával. Férje, a gyerekes Phil (John C. Reilly) leginkább drogos barátjával múlatja az időt. Új fiú érkezik a boltba, a hallgatag és titokzatos Tom Worther (Jake Gyllenhaal). Justine felfigyel a nála sokkal fiatalabb fiúra, és rövid idő alatt kapcsolat szövődik közöttük. A szenvedélyes testiségen túl mindketten úgy érzik, hogy megtalálták igazi lelki társukat. Tom álma, hogy egyszer író lesz belőle. Annyira a példaképének tekinti a Zabhegyező című regény zavarodott főhősét, hogy második személyiségként sokszor Holden Caulfieldnek képzeli magát.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
bujdosxo márc. 06. 22:35:27 9/10
Egyetértek azokkal akik 8+ pontot adtak.
6/10
trudy 2023 nov. 22. - 22:22:53 6/10
Egyszer meg lehetett nézni. Az első fele kimondottan jó volt, átlagemberekről szólt, akiknek a problémáival valamelyest lehetett azonosulni és kíváncsi voltam, hogy mire fut ki a történet. Majd a második felében kicsit felgyorsultak az események, egyre több aljasság és ostobaság történt mindenkinek a részéről, ezért már senkivel nem lehetett tovább szimpatizálni, és a történet alakulása sem volt kellően tragikus, hogy igazi drámáról beszéljünk. Egyébként a sztori szerintem kicsit Thomas Hardy 'Far from the madding crowd' című történetéből merített.
6/10
manna1956 2023 márc. 05. - 21:45:31 6/10
A jó ég áldja már meg a szinkronrendezőket, miért zsüsztinezik dzsásztint? Lemaradtam volna az elejéről, amikor kiderül, hogy francia a nő? Nem mintha az amerikaikat zavarná, és ne angolosan ejtenék.
Bezzeg máskor a skandináv filmekben minden nevet angolosan ejtenek, ami szintén rohadtul irritáló.
5/10
Dörflinger 2022 nov. 06. - 20:39:53 5/10
Ez a film egy közepes "szerelmi" nyűglődés. Már mindent leírtak róla az előttem kommentelők.
Nem túl érdekfeszítő. 5/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 00:38:49
[spoiler] "Ne lopjanak, és ne legyenek zavartak"
Az ilyen sorok kizökkentenek a film nyomasztó, kilátástalan hangulatából.
Remekül bemutatja a mintàt: a "csórók, mert kisstílűek, kisstílűek mert csórók" ördögi körét.
Ebből esélytelen kitörniük, belêjük van kódolva, mêg akkor is, ha álmodoznak néha.
5/10
Ildikó Nóra 2021 okt. 08. - 14:58:03 5/10
Jake G. miatt néztem meg a filmet, jobbra számítottam, egyszer meg lehet nézni, ő jól játszott, illett hozzá ez a szerep is, John C. R. játéka is tetszett; Jennifer A. alakítása azonban ezen filmben sem tetszett, többször idegesítő is volt.
6/10
The Cortez 2021 aug. 15. - 21:24:40 6/10
Alig ismert, európai stílusú, félrebaszós komédia, több ismert arccal a szereplőgárdában. A filmnek van egy lassú sodrása, illetve egy igencsak depresszív hangulata, de ezeket a rendező meg a színészek ügyesen oldják groteszk humorral, ütős beszólásokkal és sírva röhögős poénokkal-vicces jelentekkel. A cselekményben minden karakter kivétel nélkül hülye: ki kisebb, ki jóval nagyobb beütéssel van megáldva, viszont akadnak teljesen abszurd figurák is. A mozi főként a monotonitásról, a 7köznapok unalmáról, a befásultságról meg a kilátástalanságról szól, viszont az eltorzított happy end kibaszott káros üzenettel rendelkezik, kivéve akkor, ha az alkotók szimplán csak a valóságot akarták bemutatni vele.
6/10
The Cortez 2021 aug. 15. - 21:08:25 6/10 Előzmény géGyula
”Szóval, kedves férfitársaim ez a férfi aljasság és hülyeség eposza”

Nem, ez a női ösztönökről- meg gerinctelenségről szól.

”ilyenek vagytok, sajna, mind, persze, lehet, hogy én a legborzasztóbb mind küzül.”

Ne a magadfajta férfivaginákból indulj ki! Igen, te vagy a legborzasztóbb mind közül!
7/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 22. - 16:36:41 7/10 Előzmény Izolda Mavrodin Mahmudia
Feltételezem, hogy a prenatális DNS vizsgálatot nem az apasági kérdések eldöntése érdekében végzik. A PrenaTest®, a Trisomytest, és a NIFTY™ vizsgálat célja kromoszóma rendellenességek felderítése. Más kérdés, hogy ezek a tesztek bizonyíték erejűek lehetnek egyéb perekben is, amiről a nők esetleg nem tudnak. De az is lehet, hogy csak ezekből a tesztekből tudják meg, hogy tulajdonképpen ki a gyerek valódi apja, ezért nem is akarják manipulálni az eredményt. Egy ügyes anyuka bármilyen teszt esetében tud gondoskodni gyermeke jövőjéről.
Izolda Mavrodin Mahmudia 2021 ápr. 22. - 11:14:13 Előzmény sexykex
Megoldotta? Az államokban már alap a prenatális vagy a szülést követő DNS vizsgálat. E miatt sok nőt basztak ki a házasságából mint macskát szarni.Persze e miatt nem lett sokkal kevesebb a félrekufirc de az óvszergyártók forgalma megnőtt. :-)
7/10
sexykex 2020 aug. 19. - 11:14:12 7/10
Valaki rejtegeti előlem a jobb filmeket. Igaz, hogy ez is tele van lököttekkel, de a lányok csak annyira dinkák, mint bárki más. A férj és a szerető már egy komolyabb kategória, van egy-két osztálynyi különbség, de ha a fű mindössze ennyi agykárosodást okoz, akkor felesleges tiltani. Ráadásul lehet, hogy a sok festékhígító miatt van az a kis demencia Philnél. Mondjuk én is egyértelműen Anistont választottam volna ebből a készletből, de tökéletesen megértem, hogy ő viszont a férje mellett maradt, miután szerencsésen megoldotta a gyermekáldás kérdését.
1/10
Szegényanyád 2020 aug. 14. - 21:54:35 1/10
Gyenge sz@r. Ennek a randa bárgyú tyúknak sem tett jót a szerep.
Andi9670 2016 okt. 01. - 13:48:36
Nemtudom de nekem ez nem nagyon tetszett. Nèzhetö de mègis hiànyolom belöle az igazi dràmàt, mivel romantikus dràma film lenne. Nekem olyan 5/10
8/10
berto49 2016 jún. 23. - 17:55:49 8/10
Jó dráma, remek szereplõkkel az élet kilátástalanságáról. Elsõsorban Jennifer Anistont akartam látni, bónusz volt, hogy Jake Gyllenhaal játszotta Holden/Tom figuráját, a pipogya férjet meg a „Chicago”-ból ismert Mr. Celofán, azaz John C. Reilly. A film hangulatában, mondanivalójában erõsen emlékeztetett az „Amerikai szépség”-re. Újra azért nem nézném meg, mert a mesterkélt happy end ellenére nagyon nyomasztó film. A boldog vég a rendezõtõl számomra arculköpésnek hatott, „nesztek, ha ez az elvárásotok!”
Niceday 2016 máj. 23. - 15:13:14 Előzmény stupek2
... akkor nálad a tûzrevaló azt jelenti, hogy nem szabad elégetni...?
3/10
stupek2 2015 júl. 08. - 12:49:07 3/10
Nem tudom mennyire jóravaló ez a feleség, aki megcsalja a férjét? 40 percig néztem, de rádiójátéknak elmenne, filmnek nem. Sok a párbeszéd, kevés a cselekmény. Sajnos én nem vagyok vevõ olyan filmekre, ahol két ember beszélget folyamatosan és nincs semmi összefüggõ cselekmény, csak a lelkizés. 3 pont
5/10
pomogacs51 2013 febr. 05. - 01:01:49 5/10 Előzmény mariannka21
Dráma. Egy boltban két eladó szerelmes lesz egymásba. A nõ férjes, a férfi pedig nagyon egyedül van.
5 pont.
3/10
mariannka21 2012 nov. 02. - 17:44:35 3/10
Nagyon vártam a filmet, mert a vélemények alapján egy életszerû történetet vártam. Hát csalódtam... Melyik nõ lenne annyira hülye hogy többet várjon egy huszonkét éves láthatóan nem komplett fiútól mint a testiség? Aztán mikor kiderül a férj barátja számára a liezon és "egyezséget" ajánl, a nõ elfogadja. Ekkora marhaságot legfeljebb egy fogyatékos csinálna amit a fõszereplõ tett. Annyira nem volt reális több mozzanat is a filmben, hogy már a fejemet fogtam, hogy Úristen, ennek mi lesz a vége. És akkor hirtelen vége lett, de semmit nem tudtunk meg arról, hogy a továbbiakban hogy viselte a férj, a feleség és a pasi haverja az egészet aki jogosan hiheti hogy akár õ is lehet az apa. Nagy csalódás volt a film, nekem legalábbis.
8/10
-greghouse- 2012 nov. 01. - 00:05:40 8/10
Esküszöm, hogy csak most kerestem utána (mert nem gondoltam, bárki nézi vagy adj' Isten hozzászól), Amerika legelismertebb kritikusa, Roger Ebert ötbõl négy és fél csillagra (tehát 90 százalék) értékelte a filmet. Aki ismeri Ebertet, ez nála olyan, mint mikor leszakad a plafon. Ötöt mondjuk a Patyomkin, vagy egy Bergman film kap....mondom, most utólag néztem utána.
....egyszerûen "európai stílusú" film. Amerikában ez nem divat. (ott a Hair is majdnem megbukott, bár más okokból), csak azt nem értem, itthon miért eldugott idõsávokban adják. Illetve értem. Kell a hely a szuper- pók- és egyéb embereknek.
...szerintem ez a film egy olyan apró gyöngyszem, amire Aniston büszke lehet sok év múlva is.
8/10
-greghouse- 2012 okt. 31. - 23:50:46 8/10
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Mindig jó, ha egy színész megpróbál kitörni a skatulyából, még ha J.A. esetében "aranyból" van is ez a skatulya. Szerintem tehetséges, és nagyon kár lenne a kis szõke "starlet"-ek közé sorolni, és õ erõsen dolgozik is érte. Én úgy tudom, hogy ezt a filmet is támogatta a Sundance alapítvány (Robert Redford saját alapítványa a nagy Hollywoodi stúdióktól független filmekre, nagyon dícsérendõ), ha igen, J. A. jó úton indult el. Mint alább írtam, sajnos nagyon beskatulyázták, kicsit persze nyilván õ is tehet róla, "jól elvolt" a heti egymilliójával pár évig, de legalább nem verte el mint szinte az összes többi társa a Friends-ben.
...Ennek a filmnek határozottan európai hangulata van (nem értek egyet az elõttem szóló ceia-val aki szerint walmart reklám), nyilván a német koprodukció adta meg azt az európai ízt, ami kell egy jó független filmhez.
..Hát nem lett kasszasiker, istenem. De nem is bukás, az biztos.
Összes hozzászólás