Jóravaló feleség

Bakancslistához adom
The Good Girl
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német-holland filmdráma, 90 perc, 2002

Értékelés:

147 szavazatból
Szerinted?

Justine (Jennifer Aniston) harmincas, férjes asszony, egy áruházban dolgozik. Elégedetlen életével és házasságával. Férje, a gyerekes Phil (John C. Reilly) leginkább drogos barátjával múlatja az időt. Új fiú érkezik a boltba, a hallgatag és titokzatos Tom Worther (Jake Gyllenhaal). Justine felfigyel a nála sokkal fiatalabb fiúra, és rövid idő alatt kapcsolat szövődik közöttük. A szenvedélyes testiségen túl mindketten úgy érzik, hogy megtalálták igazi lelki társukat. Tom álma, hogy egyszer író lesz belőle. Annyira a példaképének tekinti a Zabhegyező című regény zavarodott főhősét, hogy második személyiségként sokszor Holden Caulfieldnek képzeli magát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Andi9670 2016 okt. 01. - 13:48:36
Nemtudom de nekem ez nem nagyon tetszett. Nèzhetö de mègis hiànyolom belöle az igazi dràmàt, mivel romantikus dràma film lenne. Nekem olyan 5/10
8/10
berto49 2016 jún. 23. - 17:55:49 8/10
Jó dráma, remek szereplõkkel az élet kilátástalanságáról. Elsõsorban Jennifer Anistont akartam látni, bónusz volt, hogy Jake Gyllenhaal játszotta Holden/Tom figuráját, a pipogya férjet meg a „Chicago”-ból ismert Mr. Celofán, azaz John C. Reilly. A film hangulatában, mondanivalójában erõsen emlékeztetett az „Amerikai szépség”-re. Újra azért nem nézném meg, mert a mesterkélt happy end ellenére nagyon nyomasztó film. A boldog vég a rendezõtõl számomra arculköpésnek hatott, „nesztek, ha ez az elvárásotok!”
Niceday 2016 máj. 23. - 15:13:14 Előzmény stupek2
... akkor nálad a tûzrevaló azt jelenti, hogy nem szabad elégetni...?
3/10
stupek2 2015 júl. 08. - 12:49:07 3/10
Nem tudom mennyire jóravaló ez a feleség, aki megcsalja a férjét? 40 percig néztem, de rádiójátéknak elmenne, filmnek nem. Sok a párbeszéd, kevés a cselekmény. Sajnos én nem vagyok vevõ olyan filmekre, ahol két ember beszélget folyamatosan és nincs semmi összefüggõ cselekmény, csak a lelkizés. 3 pont
5/10
pomogacs51 2013 febr. 05. - 01:01:49 5/10 Előzmény mariannka21
Dráma. Egy boltban két eladó szerelmes lesz egymásba. A nõ férjes, a férfi pedig nagyon egyedül van.
5 pont.
3/10
mariannka21 2012 nov. 02. - 17:44:35 3/10
Nagyon vártam a filmet, mert a vélemények alapján egy életszerû történetet vártam. Hát csalódtam... Melyik nõ lenne annyira hülye hogy többet várjon egy huszonkét éves láthatóan nem komplett fiútól mint a testiség? Aztán mikor kiderül a férj barátja számára a liezon és "egyezséget" ajánl, a nõ elfogadja. Ekkora marhaságot legfeljebb egy fogyatékos csinálna amit a fõszereplõ tett. Annyira nem volt reális több mozzanat is a filmben, hogy már a fejemet fogtam, hogy Úristen, ennek mi lesz a vége. És akkor hirtelen vége lett, de semmit nem tudtunk meg arról, hogy a továbbiakban hogy viselte a férj, a feleség és a pasi haverja az egészet aki jogosan hiheti hogy akár õ is lehet az apa. Nagy csalódás volt a film, nekem legalábbis.
8/10
-greghouse- 2012 nov. 01. - 00:05:40 8/10
Esküszöm, hogy csak most kerestem utána (mert nem gondoltam, bárki nézi vagy adj' Isten hozzászól), Amerika legelismertebb kritikusa, Roger Ebert ötbõl négy és fél csillagra (tehát 90 százalék) értékelte a filmet. Aki ismeri Ebertet, ez nála olyan, mint mikor leszakad a plafon. Ötöt mondjuk a Patyomkin, vagy egy Bergman film kap....mondom, most utólag néztem utána.
....egyszerûen "európai stílusú" film. Amerikában ez nem divat. (ott a Hair is majdnem megbukott, bár más okokból), csak azt nem értem, itthon miért eldugott idõsávokban adják. Illetve értem. Kell a hely a szuper- pók- és egyéb embereknek.
...szerintem ez a film egy olyan apró gyöngyszem, amire Aniston büszke lehet sok év múlva is.
8/10
-greghouse- 2012 okt. 31. - 23:50:46 8/10
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Mindig jó, ha egy színész megpróbál kitörni a skatulyából, még ha J.A. esetében "aranyból" van is ez a skatulya. Szerintem tehetséges, és nagyon kár lenne a kis szõke "starlet"-ek közé sorolni, és õ erõsen dolgozik is érte. Én úgy tudom, hogy ezt a filmet is támogatta a Sundance alapítvány (Robert Redford saját alapítványa a nagy Hollywoodi stúdióktól független filmekre, nagyon dícsérendõ), ha igen, J. A. jó úton indult el. Mint alább írtam, sajnos nagyon beskatulyázták, kicsit persze nyilván õ is tehet róla, "jól elvolt" a heti egymilliójával pár évig, de legalább nem verte el mint szinte az összes többi társa a Friends-ben.
...Ennek a filmnek határozottan európai hangulata van (nem értek egyet az elõttem szóló ceia-val aki szerint walmart reklám), nyilván a német koprodukció adta meg azt az európai ízt, ami kell egy jó független filmhez.
..Hát nem lett kasszasiker, istenem. De nem is bukás, az biztos.
8/10
jari 2012 okt. 31. - 23:37:10 8/10
Nekem tetszett a film. Valós problémát dolgoz fel, egy boldogtalan feleség keresi a valódi szerelmet. Szerintem Aniston kitûnõ választás volt, játéka természetes. 8/10
8/10
-greghouse- 2012 okt. 31. - 22:31:53 8/10
Pazarlás.... attól függ, honnét nézzük.
1) a producer: van egy elég jó (szerintem egész jó) történet, de kevés pénz. Hogy lehet eladni? Bevonni egy olyan húzónevet, akit zabál a közönség, és a sajtó is, Sandra Bullock után õ a második "girl next door" kedves kis csaj.
2) Jennifer Aniston: Iszonyúan népszerû lett a Jóbarátok után, és nagyon felment a gázsija. Az utolsó három évben már fejenként és hetente 1 millió dollárt kaptak. Ennyit soha senki sem elõtte, sem azóta sorozatért nem kapott. Ráadásul Jennifer nem zabálta fel a pénzét, nem itta/kábszerezte el (mint részben Matthew Perry), nem verte el, nem költötte luxusauatókra és házakra (mint barátnõje Courney Cox), hanem nagyon okosan befektette. Megtakarította. Akármilyen furcsa, soha nem élt nagy lábon, és ma õ az egyik leggazdagabb színésznõ (pont ezért is) Hollywoodban.
Namost. Viszont beskatulyázták a hebehurgya, de jópofa, szexi szõke szerepébe.
Mivel õt a többletpénz különösebben nem motiválja, elmozdul a kevésbé szokványos szerepek felé. Ilyen ez a film is. Akinek csalódás, annak azért, mert nem a skatulya szerepét játsza (és a magyaroknak mert nem Kökényessy Ági a magyar hangja).
3) Közönség: Itt van Jenz! Biztos egy piszok jó kis baromság lesz, mint a Derült égbõl Polly (hamarosan a tévén) Ben Stillerrel...nézzük meg! Nem az lett.. csalódás.

Producer jól járt, eladta a filmet. Jenz jól járt, játszott valami nem szokványost, és megmutatta, más is tud lenni. Közönség .... hamar elfelejti, pedig nem kellene.
offtopic
ceia 2012 okt. 31. - 21:40:23 Előzmény kõmacska
Az a videó egy propaganda film, mintha ugyanúgy minden kapható lenne ott, mint a nyugati áruházakban. Nem véletlen, hogy hozzászólni sem lehet.

Ezek itt pedig tipikus Walmart dolgozók! (kép)
Szerintem pazarlás volt Anistont felhasználni egy ilyen béna filmre. Olyan, mintha valaki egy szál virággal csapkodná a legyeket.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 30. - 00:05:23
Miért, hogy néznek ki? Ezek például észak-koreai áruházi dolgozók: http://www.youtube.com/watch?v=_7uqMvsow4A
ceia 2012 ápr. 29. - 23:28:23 Előzmény barbi_112
Nekem ez az egyik problémám a filmmel, Anistont akárhogy öltöztethetik, sminkelhetik, behelyezhetik egy kispolgári környezetbe, sosem lesz belõle átlag nõ, mert egyszerûen nem az! Most nem csak a Jóbarátok-skatulyára gondolok, hanem van egy olyan megjelenése, hogy kilóg az ilyen szerepbõl. Az áruházi dolgozók nem így néznek ki, még amerikában sem :)
8/10
greghouse 2012 ápr. 29. - 23:11:56 8/10
Szerintem elég jó film, inkább azok csalódnak akik JA-tól a hebehurgya lökött jónõ szõkeséget várják, pedig jó õ más szerepekben is, és a sztori is jó, az elfásult feleség...na jó, nem lövöm le. Kökényessy Ági hangja mindig hiányozni fog, de más filmekben õ szinkronizálja továbbra is, a vígjátékokban, mint korábban ma volt az a közepes szakítós film. Ez szerintem sokkal jobb. Nem Jóbarátok, és JA nem Rachel, de jó.
barbi_112 2012 ápr. 29. - 14:11:59
Nekem tetszett, olyan legondolkodtató film. Vége lett, és még utána is a hatása alatt voltam. Aniston hangja mivel nem Kökényessi Ági volt, egy kicsit fura volt, de megszokható + azzal a hanggal szerintem csak vígjátékokban jó, úgy szoktuk meg hogy azzal a hanggal nevettet. Jake G. meg olyan elvont volt, hogy szinte félelmetes volt néha, el is hittem róla hogy egy kicsit pszichopata vagy nem is tudom mi a jó szó rá...
Aniston tényleg csak tinglitangli vígjátékokban szokott szerepelni, de a drámai szerep sem állt neki rosszul. De amúgy mikor vezette azt a lerobbant autót, vagy a házukat mutatták, vagy hogy egy lepukkant vidéki boltban dolgozott, akaratlanul is az járt a fejemben, hogy mekkora sztár õ már, szerintem az elmúlt kb 25 évben még a közelében sem járt ilyen helyeknek, de még azelõtt sem tartom valószínûnek, mivel Kojak rokona volt....
Ja és attól a Bubbától rosszul voltam.
ceia 2012 ápr. 28. - 22:51:21
Kár volt Anistont rápazarolni egy ilyen sz@r filmre. Neki szuper filmekben kéne szerepelnie, vígjátékokban, vagy akár akciófilmekben. Jól állna neki valami thriller féle, olyan telefonos pszichopatás, de könnyebb mûfajúak is, mint pl. Sandra Bullock szerepei a Speed, Pusztító..
sinell 2011 dec. 01. - 22:44:04
Most már értem, miért ez a nicked.

Máshogy sose lennél latin szeretõ :DDD
5/10
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 10. - 15:00:16 5/10
Azt én is.. Anistont Kökényessyvel azonosítom. :)
10/10
Vérone1992 2011 aug. 10. - 14:26:02 10/10
Nekem nagyon tetszett. Rávilágított arra, hogy soha nem szabad feladni a reményt, hisz mindenhol akad egy-egy ember, aki más, s aki igazán tud szeretni.
Jól játszott a két fõszereplõ is, habár Kökényessy Ági hangját hiányoltam..

10/10
7/10
Bálint12 2011 aug. 08. - 22:47:18 7/10
Nézhetõ film. Hiába vannak jó filmek a kereskedelmi csatornákon, ha megszakítják azokat állandóan. Bármilyen is a film, de annak legyen eleje és vége, szünetek nélkül. Punktum! :)
Összes hozzászólás