Kajínek

Bakancslistához adom
cseh thriller, 107 perc, 2010

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Ez az izgalmakban bővelkedő cseh thriller Jiří Kajínek fogoly valóságos története nyomán készült. A bíróság Jiří Kajínek vádlottat bűnösnek találta kétrendbeli gyilkosságban és két gyilkossági kísérletben, ezért tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítéli. Kajínek szökési kísérleteinek se szeri, se száma. Úgy váltogatja az ügyvédjeit, mint az alsóneműjét. Kajínek újabb ügyvédet utasított el, úgy látszik a maga, azaz az ördög ügyvédje akar lenni. Egyetlen ügyvédet fogad el, aki ráadásul Nő. Pokorová ügyvédnő fiatal, szép és tehetséges. A Kajínek ügy megszállottja. Kajínek kissé öntörvényű és fékezhetetlen fenegyerek. Amint szabad lábon van egy sikeres szökés uátn, azonnal akcióba lép és több száz lakást rabol ki. Jiří Kajíneket, a notórius szökevényt újból elfogták. Egy Perner nevű vállalkozó és testőrének meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, büntetését szigorított börtönben, a Mírovban töltötte? Ez az első sikeres szökés a cseh Alcatraznak nevezett Mírov börtön történetében. Nehéz megtippelni, a börtönből szabadulva hová vezettek első lépései. De valószínű, hogy előbb-utóbb megpróbál kijutni az országból. Kajínek veszélyes bűnöző, akit egész Cseh- és Morvaországban nagy erőkkel keres a rendőrség. Szigorúan ellenőrzik valamennyi határátkelőt, a Prágából kivezető utakat és a város központját?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
stupek2 2015 febr. 27. - 12:12:00 8/10
Cseh filmhez képest kitûnõ akciófilm, akár amerikai is lehetne. Kitûnõ szereplõválogatás. Kicsit hasonlít a Volt egyszer egy vadnyugatra a cselekménye. Sajnos sok mindenre nem derül fény, így értetlen vagyok néhány jelenetben,

Spoiler

fõleg az elsõben, ki és miért gyilkol, a nõ megerõszakolásának mi az indítéka, Kajinek tényleg miért nem tûnik el, a port.hu honnan szedi, hogy több száz lakást kirabol, mivel szó sincs ilyenrõl a filmben?

Mivel életrajzi film, a végétõl nem vártam mást, de ha igazi akciófilm lenne, akkor a végecsavar jobb lett volna.
Nagy1A 2015 febr. 03. - 21:56:50 Előzmény kasi
Igen, a 35 évesek nem nagyon találkozhattak a szenzációs cseh filmekkel! Kissrácként a Svejkkel kezdtem, majd a Szigorúan ellenõrzött vonatok szomorú bája után, a Tûz van babám a mai napig is az egyik legjobb vígjáték nekem, Sörgyári capricció - Brabal - Milos Forman és Jirzi Mencel két kézzel szórták a jobbnál jobb filmeket. Mindent nem akartam felsorolni, bocs a kimaradtaknak. Ha jól megnézzük,Forman a mai napig vezetõ rendezõje a háliwúd vezette filmvilágnak, csak egy kissé magasabb szinten! Éppen most olvastam, hogy most lesz 80 éves, de még rendez.
Csak érzékelteni akartam a gyökereket.
babalujza 2015 febr. 03. - 19:02:28
Alapvetõen odaszegezett a képernyõhöz a film. De miért kell annyira utánozni az USA krimiket? 1/1-ben a rendezõ copy-zott. A szinészek motyognak, (szinkron?) alig beszélnek........ki-kicsoda? Pocsék hangminõség (UPC box?) és még a vége is zéro! Csalódott vagyok...
10/10
newsees 2015 febr. 01. - 14:33:12 10/10
Zseniális volt a film, bevallom nem sok reményt fûztem hozzá de végig marasztalt és fenn tartotta az izgalmat. Kár hogy éjjel adták és sokan nem láthatták.
10/10
kasi 2015 febr. 01. - 00:00:15 10/10 Előzmény Edmond Dantes
el se hiszem ,hogy ilyen jó filmet csináltak Cseh szomszédaink! :)
olahmiki1959 2015 jan. 31. - 06:40:26
Itt-ott picit zavaros volt, - fõleg a sok, magyar nézõ számára beazonosíthatatlan cseh név miatt - de azért meg lehetett nézni, voltak benne kifejezetten kemény jelenetek, a színészi játék is jó volt, úgyhogy összességében megérte a rászánt idõt.:D
Edmond Dantes 2015 jan. 30. - 20:30:17
olahmiki1959 2015 jan. 20. - 13:18:38
Azt marhára bírom, amikor egy ismertetõben - ami egy krimirõl, akciófilmrõl szól - az elsõ perctõl az utolsóig elmondják a film sztoriját, minden fordulattal, ráadásul, ebben a felvezetõben ordító helyesírási hibák, suta mondatok szerepelnek ömlesztve, ami felveti bennem a kérdést, hogy egyáltalán, átnézi ezeket valaki, mielõtt felkerülnek a Portra?
Mintha egy gimnazistának adnák ki a feladatot, hogy ugyan, írjon már egy ismertetõt a filmhez...

"Amint szabad lábon van egy sikeres szökés uátn", - gépelési hiba, senki nem vette észre.
"Szigorúan ellenõrzik valamennyi határátkelõt, a Prágából kivezetõ utakat és a város központját?" - ezt tõlem kérdezi az író??? Vagy ez az ordító, buta gépelési hiba szintén bennmaradhatott? Minek oda a kérdõjel???

Ezek után már direkt kíváncsi vagyok a filmre, mert egyébként jónak tûnik...:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu