Kalózok

Bakancslistához adom
Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok/Pirates
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dél-koreai kalandfilm, 130 perc, 2014

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A 15. század hajnalán I Szonggje tábornok megdönti a Korjo királyság hatalmát, hogy saját dinasztiát alapítson. A hazaárulással nem ért egyet egyik tisztje, Csang Szadzsong, ezért I meg akarja öletni. A férfi elmenekül és banditának áll. Néhány évvel később az I által frissen megalapított Csoszon királyság Ming-dinasztiától kapott hűbéri pecsétjével elindul egy hajó Kínából Csoszon felé, ám útközben rátámadnak egy bálnára, ami széttöri a hajót és elnyeli a pecsétet. Az életüket féltő hivatalnokok a királynak azt hazudják, kalózok rabolták el az értékes kincset, így elrendelik a kalózok levadászását. A kalózokat azonban egy gyönyörű és veszélyes nő, Jovol vezeti, és nem adja könnyen a bőrét. Megindul a hajsza a pecsétet lenyelő bálna után, amibe Szadzsong is beszáll a busás jutalom reményében. Csakhogy a szárazföldi bandita mit sem ért a hajózáshoz, ráadásul a rablóbandája sem egészen épelméjű.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2019 márc. 23. - 22:01:17
Kedvelem a dél-koreai filmeket, de azt mondom, ne akarjanak vígjátékot készíteni, maradjanak a kriminél, horrornál, és misztikus filmeknél, az valóban megy nekik.Ez a film valami olyan szintű idétlenség, hogy az már szinte fáj.
Robzombi 2019 febr. 09. - 13:11:59 Előzmény Kit Fisto
Most komolyan ilyenbe kell belekötni ? Amugy mit kellet volna mondania ? A teremburáját ? A teringettét ? Vagy ezer árbóc és vasmacska ?
Kit Fisto 2019 febr. 08. - 22:56:51
A 15. században már használták azt a szót, hogy "basszus"?! Na, hát ma is tanultunk valamit :D Hogy a szinkronnál nem mindenki okos!
minidici 2016 okt. 30. - 06:48:30
Kedvenc szinészem Kim Nm Gil,a Silla királyság ékkövében alakított Bidam szerepe óta kedvelem és ekkor lettem Korea rajongó.A The Shameless címû filmjével szerepelt Cannesi filmfesztiválon.Azóta több sorozatát láttam:Bad Guy,Portrait of a Bbaeauty,Shark,jó lenne ezeket is mûsorra tüznék és még sok dél-koreai filmet!