Kaméliás hölgy

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 83 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Marguerite Gautier, a varrólányból lett gyönyörű párizsi kurtizán, beleszeret egy vidéki nemes szerény jövedelmű fiába. E lángoló szerelem hatására felhagy addigi életmódjával és vidékre költözik a fiúval. Anyagi gondjaik ellenére is felhőtlen boldogságukat az apa megjelenése szakítja félbe, aki arra kériMargueritet, hogy a fiú érdekében szakítson szerelmével. Ekkor a lány visszatér Párizsba, s folytatja önpusztító életmódját, mely egészségére végzetes hatással van. Szerelme lelki fájdalmai csak fokozódnak, amikor kiderül az igazság: a lány feláldozta boldogságát a fiú karrierje érdekében. Ekkor azonban már késő. Armandra a lány halálának híre vár csak Párizsban.

Stáblista:

Szereplők

Giray gróf
Varville gróf
Marguerite Gautier
Armand Duval

Hozzászólások

Szerinted?
IloveGG 2011 dec. 08. - 21:56:45 Előzmény IloveGG
Miért éreztem, hogy a beszéd kissé színpadias? Más beszédmódot kíván a színpad, s mást a kamera. Ez pedig tv-film. (Nem színházi közvetítés.) Nem pontozom, mert elaludtam a vége elõtt, de 10-est egészen biztosan nem adnék.
IloveGG 2011 dec. 07. - 21:45:27 Előzmény lacrimae
Érdeklõdõvé tettél. Nekem Enikõ sok minden, de nem szép. S bár szívesebben látnám Garboval, most megnézem Eszenyivel. (Apropó, miért 9. helyen hozza a 'mûsoroló' a nevét? Ez kifejezetten fõ- és címszerep. Kijár érte az 1. sor.)
10/10
lacrimae 2011 dec. 01. - 23:28:52 10/10
Hihetetlenül boldog voltam, hogy véletlenül felfedeztem a Duna2 programjában. Valamikor régen még a bemutatóját láttam, és akkor fedeztem fel Eszenyi Enikõt. Az alakítása páratlan, átéltem egy olyan katarzist, melyet a lelkemben a mai napig õrzök, emlékezem rá, felidézem. Eszenyi Enikõ nemcsak gyönyörû, hanem nagy mûvész is. A többi szereplõ olyan, mint egy Leonardo-Madonna körül hódolók serege. Bár a mûvésznõt azóta több szerepben is láttam (ennek a TV-játéknak köszönhetõen kizárólag az õ kedvéért néztem meg néhány darabot), ismerem tehetségét, de még mindig nem értem: hogyan lehetett ennyire készen, hogy nõhetett fiatalon is ilyen nagyra. Vagy így született?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu