Karavánok

Bakancslistához adom
Caravans
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott iráni-amerikai kalandfilm, 119 perc, 1978

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A sivatag elveszett, ősi kincsei minden korban vonzották a kalandorokat. Mindenre elszánt férfiakból és hétpróbás, kemény nőkből álló hosszú, kígyózó karavánok szelték át a perzselő hőségben a hatalmas homoktengert. Karavánok, melyek a kincsek rejtélyes nyomát kutatva elindultak és gyakran sosem kerültek elő. Karavánok, melyeket elnyelt a titokzatos, mindent kiszikkasztó, mindent eltemető gonosz démon, a sivatag. Hőseink nem okultak, nem tanultak elveszett elődeik példájából és elindulnak, hogy megszerezzék azt, amit még soha, senkinek sem sikerült. A filmet Oscar díjra jelölték...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
llnghost 2018 okt. 07. - 12:51:46
Egy kis segítség a leírás korrigálásához (az IMDB leírásból fordítva):

A történet 1948-ban játszódik egy képzelt, Zakharstannak nevezett országban (a "Caravans" regényben valószínűleg Afganisztán). Mark Miller egy fiatal amerikai követségi alkalmazott, akit megbíznak, hogy keresse meg Ellen Jaspert, Jasper szenátor lányát, aki Nazrullah ezredessel házasodott össze és később eltűnt. A vizsgálat alatt Mark Miller rájön, hogy Ellen Jasper megszökött a férjétől, Nazrullah ezredestől, és egy Zulffiqar által vezetett törzsben él. Nem tudja meggyőzni, hogy térjen vissza apjához. De Mark Miller rájön, hogy a törzs vezetője egy olyan törvényen kívüli, aki ellenáll a kormány törzse állandó letelepedéséről szóló indítványainak, valamint egy másik lázadóval, Shakkur-ral való együttműködésnek az orosz fegyverkerskedelemben.
ghost2130 2015 jan. 12. - 18:22:46 Előzmény maribo
youtube ,,,,fent van
maribo 2009 febr. 04. - 17:03:33 Előzmény ugrocsiga
Sziasztok!
Én keresem már évek óta a Karavánok c. filmet - Anthony Quinn, Jennifer O´Neil - videón vagy dvd-n. Sajnos eddig eredménytelenül. Ha meglenne valakinek, egy másolatnak nagyon tudnék örülni. A zenéje zseniális - Mike Batt-töl -, aki nem kisebbeknek komponál (még ma is), mint Katie Melua, akit nagyon szeretek.
ugrocsiga 2008 dec. 06. - 16:46:27
ugrocsiga 2008 dec. 06. - 16:44:10 Előzmény X Laci
Így van, csatlakozom az elõttem szólóhoz!
Ráadásul Michael Sarrazin neve fel sincs tüntetve a szereplõk listájában, pedig Õ az, aki az eltûbt milliomos leány megkeresésére indul!
Kedves Port.hu, tessék szépen utána nézni!
Üdv: Kati
X Laci 2008 jan. 10. - 09:19:12
Helló, meg kell h védjem ezt a filmet, ugyanis VÉLETLENÜL SEM arról szól, ami a leírásban szerepel. Még csak kincsek sincsenek benne, a karavánok 20. századi felszámolásáról és egy amerikai millimos csemete szabadságvágyáról szóló DRÁMA, amit nem érdemtelenül jelöltek Oscarra, a zenéje pedig több, mint jó: http://www.youtube.com/watch?v=coGcwziLDs4&feature=related
Remélem mi hamarabb átjavítják! Köszönöm!