Kardok könyve

Bakancslistához adom
The Book of Swords
amerikai akciófilm, 90 perc, 2005

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Ahhoz, hogy közelebb kerülj képességeid határához, megismerd önmagad és a harc lényegét, ki kell nyitnod a Kardok könyvét. Ahhoz, hogy igazán megismerd önmagad, be is kell lépned ebbe a titokzatos könyvbe. A chicagói zsaru, Lang társát, majd öccsét is meggyilkoltatják a várost uraló maffia vezetői. Három évvel a tragédia után Lang visszatér a városba, hogy leszámoljon a gyilkosokkal és egyszer és mindenkorra megtisztítsa városát a maffiától.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Trap 416 2020 máj. 27. - 16:47:50 3/10
Ez a film valami elképesztően nagy trash, de nem feltétlenül a szerethető fajtából.
A 450 ezer dolláros költségvetés meglátszik; rosszak a hangok, néha nincsenek is bevágva a hangeffektek az indokolt helyekre, sötét a kép, akkor is, amikor nem kellene annak lennie. Az akciók, főleg a bunyók pocsékul koreografáltak ( a végső összecsapás az egyik legelcseszettebb fight ever), néha a vágás is szörnyű, és emiatt pont a lényeget nem látja a néző, ráadásul bónuszajándéknak megkapjuk az irreálisan eltúlzott nyögéseket is a nagy erőkifejtések közben.
A színészi játék is kritikán aluli, talán a főgonosz valamennyire emlékezetesnek mondható, ami nagyban köszönhető a teknősbéka ábrázatának. A főszereplő abszolút semmilyen, kivéve, mikor kemény akar lenni; olyankor röhejes és kínos. Semennyire nem meggyőző, mikor az arcjátékával bármit is illusztrálni szeretne. Nyilván nem egy ilyen műfajú filmtől várom, hogy teljesen idetifikálódjon a színész a karakterrel, de ez még Jackie Chan vagy a Jet Li mércéjét sem éri el. Az egész filmet érdemes egyébként úgy nézni hogy az említett két akciósztár produkcióihoz hasonlítjuk, és még így is elképesztő mélyrepülés, mert azokban legalább normálisan meg vannak csinálva az akciók, és nem az a benyomásom, hogy egy béna tévéfilmet nézek.
Szerencsére kapunk egy szerelmi szálat is, ami - talán senkit nem lepek meg vele - szintén nem működik, de itt lehet, hogy csak én vagyok a szemét, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy ez a nő egy ilyen csávóhoz vonzódna.
A dialógusok szörnyen sterilek ,forgatókönyvszagúak, és egy pillanatra sem hiszi el az ember, hogy a hétköznapi életben elhangozhatnak, ami azért is kiábrándító, mert látszik, hogy a rendező és a forgatókönyvíró ezt az egészet halálosan komolyan gondolja.
A kevés pozitívum közé tartozik, hogy legalább rövid, és azért ritkán lát az ember ekkora hulladékot, tehát valamilyen szinten kuriózum is. Az más kérdés, hogy 3 pontnál többet így sem tudok rá adni.
cometzjeah 2012 máj. 12. - 23:39:10
ó magyar mária siralom!!!! ne nézzétek meg ,ezt szívbõl mondom! NE NÉZZÉTEK MEG!
Doktor Kotász 2011 febr. 11. - 16:08:10 Előzmény twillight
Maradjunk a ZS-kategóriánál...
twillight 2011 febr. 10. - 20:57:47
Annyira nem volt rossz. Afféle Mortal Kombat B-kategóriája. Egy átlag Van Dame-filmmel simán egy szinten van.
Doktor Kotász 2011 febr. 10. - 20:53:38 Előzmény Cavaldi
Az nem volt odaírva, hogy hány Oscar jelölést kapott, és ebbõl mennyit nyert el?

Mellesleg az alkotók kinél bankolnak?
1/10
Rahar 2010 jan. 11. - 18:49:18 1/10
Képes voltam pörgetéses technikával végignézni. Ez nem B, hanem legalább E kategóriájú film. A történet nagyon primitív, cselekményvezetés értékelhetetlenül pocsék, a képi megvalósítás gagyi, a színészek játékáról nem lehet beszélni, mert nem létezik. A verekedõs jelenetekben mindenhol látszik, hogy meg sem ütik egymást, a fõ gonosz nem is tud verekedni, egy kopasz idióta, se nem izmos, se nem túl magas. A fõszerelõ nagy szenvedése úgy néz ki, mintha hagyma csípné a szemét és ezért pityorog, annyira gagyi. Ez egy értékelhetetlen szemét, megtekintését senkinek sem ajánlom. Ha lehetett volna, akkor 0 pontra értékeltem volna, bár még az is sok lenne.
7szünyü 2008 szept. 10. - 22:31:08 Előzmény Cavaldi
Nem egészen 1 perc betekintés után én már azt is sejtem, hogy miért (a 3.4 pont.) Kizárólag mélyen fanatikus kardozós/kungfu rajongóknak, de nekik sem muszáj...
1/10
Cavaldi 2008 szept. 10. - 20:18:19 1/10
Az IMDB-n 3.4 pontszámot ért el.
Szóval kihagyható.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu