Katie Fforde - Az igazság nyara

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Sommer der Wahrheit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2012

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Susan családjával New Yorkból a legendás Woodstock-ba költözik, de még be sem rendezkednek, mikor kellemetlen meglepetésben részesül. Kiderül, hogy itt él Lucas, aki egy egyéjszakás kaland után egyetlen fia apja lett. Hogy mondja el férjének és 13 éves fiának az igazságot? Susan halogatja a dolgot, és mikor végre rászánja magát a vallomásra, hirtelen nem ő az egyetlen, aki meglepetést tartogat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Susan Bishop
Richard Bishop
Max Conrad
Phillis Upright

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 jan. 16. - 19:18:06 10/10

Fforde - Az igazság nyara (2012) - 10. epizód

Susan és férje, Richard együtt a fiúkkal, Jimivel éppen elköltöznek New Yorkból a Hudson-völgyben található kisvárosba, Woodstockba. Richard ott szeretne átvenni egy háziorvosi praxist, bízva abban, hogy az állandó készenlétet, sok-sok munkát és stresszt jelentő klinikai állását feladva végre több időt tölthet együtt a család. Ugyan ez jövedelem szempontjából nem lenne éppen előnyös, de szívesen van együtt a család és a gyerek is rajongásig kötődik az apjához.

Röviddel a megérkezésük után Susan döbbenetes felfedezést tesz - szinte a lélegzete is eláll -, ott látja Lukast, a sikeres haditudósító fényképészt a kisváros utcáján. Ő az a férfi, aki a fia, Jimi vérszerinti apja, és ráadásul nemcsak itt él a városban, hanem átmenetileg ugyanabban az iskolában is tanít, ahova a fia, Jimi jár.

Kétségbeesetten próbálkozik Susan a titkát továbbra is rejtegetni, a férje és a fia elől eltitkolni, hogy a családját mindenképp megóvja. Ugyanakkor lelkifurdalás is gyötri, annak idején a fesztiválos években, amikor még csupán barátja volt a jelenlegi férjének, súlyos hibát követet el, rövid szenvedélyes viszonyt kezdett az ott tartózkodása alatt Lucas-szal, melynek a következménye a terhessége, majd Jimi lett.

Ahogy visszatért New Yorkba többé nem kereste Lucast, és a barátját, majd későbbi férjét is meghagyta abban a hiszemben, hogy ő a gyermeke apja. Amennyiben vallomást tesz a férjének, az vajon milyen következményekkel járhat a családja jövőjére nézve?

Vajon Jimi gyűlölni fogja-e őt, az anyját a több éven át tartó hazugságáért? Közben maga Lucas is felfedezi a közte és Jimi között meglévő hasonlóságot és rájön, nyilvánvaló ő lehet Jimi apja…
Susan vívódik önmagával, talán már késő lesz férjének bevallania az igazságot, már nem lesz esélye ezen az áron sem megmentenie a családját?

És Susan vallomásával egyidejűleg a férje is bevallja a kezdetektől fogva tudta, hogy amikor egy popkoncertről a leendő felesége visszajött, majd rá rövidesen bejelentette, hogy terhes, akkor ő boldogan vette feleségül a szeretett barátnőjét, bár kezdetektől fogva tudta, hogy a gyermek nem tőle való, ugyanis neki nem lehet gyereke…

Jimit kezdetben teljesen összezavarja ez a kaotikus családi helyzet, próbálja vigasztalni a „csak” nevelőapját, mert bárhogy is alakult a családi életük, mindenképpen őt tekinti az „igazi” apjának. Természetesen Susan is megtalálja az elveszettnek hitt harmóniát a férje oldalán.
10/10
grosz_i 2019 jan. 20. - 20:35:36 10/10
Aki Katie Fforde filmek közül csupán a legjobb 12 film közül kíván választanai, akkor ez az egyike a 12 legeslegelőször műsorra tűzött filmek közül. Aki szórakozni vágyik, és mindezt romantikus filmmel kívánja megvalósítani, annak ez a film min. 9 pontot bizony megér.
6/10
Funtineli 2016 jún. 10. - 13:46:53 6/10
Kellemes könnyed film, a maga kategóriájában remek. Ez nálam 6 pontot jelent.