Katie Fforde: Fájó múlt

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Hexensommer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 90 perc, 2016

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Gwen Reynolds egy New York-i börtönben lelkész, azonban kirendelik Ipswich-be, ahol az ottani lelkész betegeskedik. Viszonyuk nem indul zökkenőmentesen, a férfi nem akarja elfogadni, hogy lecserélik, de a bonyodalmak még csak ezután kezdődnek...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
grosz_i 2021 jan. 21. - 17:34:04 5/10

Fforde - Fájó múlt (2016) - 25. epizód

A hagyományokkal mit sem törődő börtönlelkészt, Gwen Reynoldsot a new-yorki püspöke büntetésből New Englandbe helyezi át, egy kisvárosba, és ráadásul éppen Ipswichbe. A kisváros nem csak a történelmi múltból ismert boszorkányüldözése miatt érdekes, hanem Gwen számára az egy baljós hely, amit mindenáron kerülni szeretett volna. Ugyanis ott élt az időközben elhunyt édesanyja, mígnem egyszer, sok-sok évvel ezelőtt - tisztázatlan körülmények között elhagyta Ipswichet.

Miután Gwen az előjárója nemtetszését kiváltotta azzal, hogy megbízott, és hitt két bebörtönzött férfiban, új hivatalba kerül áthelyezésre, és ott az idősödő Finlay tiszteletesnek kell majd az egyházközségében kisegítőként segítségére lennie
Gwent szívélyes fogadtatás helyett Ipswichben csak mindenütt elutasítás várja. Finlay tiszteletest egyáltalán nem érdekli a segítő szándéka, sőt Gwen számára még kiadó szobát sem ajánl föl senki - kivéve a jósnő, Stella, akinél a lelkésznő otthont kap - és éppen abban a házban található a település Boszorkánymúzeuma!

Gwen legszívesebben azonnal elhagyná Ipswichet, de Finlay anyjával kapcsolatos egyik csípős megjegyzése felkelti Gwen kíváncsiságát. Vagyis úgy dönt, marad, hogy végre kiderítse az anyja körüli titkot. Gwen új életet lehel, szint visz a helyi, eléggé lecsúszott egyházi kórusba is, és ezáltal nem csupán jogot szerez a maradásra, hanem nagyobb betekintést is nyer a kisváros titkaiba. A parókia archívumában utaló jeleket talál arra, hogy Finlay nem egészen ártatlan anyja elüldözésében. Finlay mindent egy lapra akar feltenni, azt szeretné bármi áron megakadályozni, hogy Oliver Barrymore és a menyasszonya, Michelle ne szervezhesse meg a tervezett halloween ünnepséget.

Sőt a mogorva lelkész még azt is megtagadja, hogy a párt összeadja. Maga Gwen vállalja az esküvőjük előkészületeit. Eközben azonban felfedezi, hogy Oliver börtönviselt ember, aki most hamis néven próbál Michelle-el házasságot kötni, magának új életet felépíteni. Finlay Gwen szándéka ellenére mégis felfedi Oliver titkát, erre Michelle azonnal fel is bontja az eljegyzést. Gwen kételkedni kezd a képességeiben, vajon valóban alkalmas-e lelkésznek. Ahelyett, hogy lelki békét hozna Ipswichbe, csak mindenütt viszályt szül a kezdeményezése.

Meglepő segítség révén mégiscsak a titok nyomára bukkan, és ez a titok az, ami anyját is összeköti Finlayvel. Vajon sikerül-e Gwennek békét hoznia valamennyi egymásnak szembefeszülő félnek, röviddel a halloween ünnepség megkezdése előtt? És a kisváros csupán a működési területe lesz-e, vagy ott otthonra is lel?

Huncut2012 2018 nov. 17. - 11:10:59
Gwen Reynolds egy New York-i börtönben lelkész, azonban kirendelik Ipswichbe, ahol az ottani lelkész betegeskedik. Viszonyuk nem indul zökkenőmentesen, a férfi nem akarja elfogadni, hogy lecserélik, de a bonyodalmak még csak ezután kezdődnek...