Katie Fforde: Szerelmes regény

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Mein Wunschkind
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 88 perc, 2015

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Anne és Rick hosszú éveken át álom párost alkottak és eltervezték, hogy örökbe fogadnak egy kisbabát. Ám egy álom sem tart örökké, Rick megismerkedett Minaval, a fiatal írónővel és elhagyta Annet. Azonban négy év várakozás után lehetőséget kapnak egy kisbaba örökbefogadására. Anne úgy gondolja pár hétig eltudják játszani a boldog pár szerepét a gyámügyesek előtt, utána pedig képes lesz felnevelni egyedül a gyermeket. Végül kiderül, hogy még mindig egész jó párost alkotnak.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2021 febr. 06. - 17:19:45 9/10

Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde. 1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.
Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki. 2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA. Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
9/10
grosz_i 2021 jan. 19. - 11:58:43 9/10


Katie Fforde - Szerelmes regény (2015) - 20. epizód

A new-yorki könyvkiadó házaspár Ann és Rick több éves várakozás után lehetőséget kapott arra, hogy végre az annyira vágyott gyereket örökbe fogadhassák.

Ann és Rick már néhány hónapja külön élnek. Sőt a férfinak már újabb párkapcsolata is van, a kiadónak dolgozó írónő, Mina Melrose. Éppen ekkor jelentkezik náluk az Adoptációs Ügyek Hatóságának képviselője: a 16 éves Lynette terhessége utolsó szakaszában van, és a születendő gyermeke számára megfelelő szülőpárost keres.

Lynette Summers kiváltképp az Ann és Rick Withers házaspárt tartaná alkalmas örökbefogadó szülőknek, mert ők adják ki a kedvenc szerzőjének, Mina Melrose regényeit. Ann és Rick ez idő tájt még megtartották maguknak a családi helyzetüket, vagyis, hogy külön utakon járnak, gondolva ezzel talán elkerülhetik, hogy ártsanak a kiadójuk hírnevének.

Rick mindezek ellenére Mina kedvéért már szeretne egyszer és mindenkorra véget vetni a bújócskázásnak. Annek viszont éppen most lenne nagy szüksége a segítségére. Az adoptációs eljárást mindenképp szeretné továbbvinni, viszont mint egyedülálló anya, erre esélye sem lenne. Rick vonakodva, de beleegyezik, hogy a volt feleségével a fiatalkorúakat ellenőrző szigorú munkatárs, Mrs. Vaugh és valamennyi érintett személy előtt átmenetileg eljátssza a „boldog házaspár férj” szerepét.

Az elején sikerül is, de amikor Ann úgy dönt, magához veszi a lázadozó teenager lányt, a bonyodalmak szinte előre programozva vannak. Lynette ugyanis elkövetett egynéhány illegális ügyletet - és hogy a gyermekét ne börtönben kelljen megszülnie -, vállalta helyette, a törvényi előírásokat: szigorú felügyelet alatt végzett közmunka, állandó, kijelölt tartózkodási hely, és a továbbiakban törvény szigorú betartása.

Rick és Ann kénytelenek a látszatot a tervezettnél tovább fenntartani. Ann és Lynette állandó együttléte permanens kihívásnak bizonyul számára. Egymástól igen távol álló két különböző világ. Azon felül pedig Ann állandó összetűzésbe keveredik a folyton dünnyögő (de vonzó külsejű) fiatalkorúak felügyelőjével, Bradleyvel. Ricket pedig az a hír várja, hogy a féltékeny Mina elhagyja a kiadójukat. Éppen akkor, amikor Ann és Rick már ismét közel kerültek egymáshoz, napvilágra kerül, hogy az együttlétük csupán látszatházasság.

A legvégén pedig már semmi sem áll az örökbefogadás útjába. Lynette viszont úgy dönt, Ann és Rick támogatásával saját maga vállalja az anyasággal járó minden kihívást…
9/10
grosz_i 2019 febr. 01. - 19:38:13 9/10
Fforde - Szerelmes regény - a film magyar címe: A tartalma ugyan németül elérhető, de könnyebb valamit bírálni, mint történetesen utána járni, megnézni és pótolni a tartalmat. Gondolom, mindenki számára a Port.hu a műsorkínálatot, értesítőt ingyen kínálja... persze, ha valakinek mindez kevés.
"A 16 éves Lynette (Annika Schrumpf)már fél lábbal a fiatalkorúak börtönében érezheti magát és éppen ezért a Withers (Ann-Kathrin Kramer, Jean-Yves Berteloot) házaspárnak örökbe adná a születendő gyermekét. Viszont ők éppen válófélben vannak. Rick beleegyezik, hogy a hatóság előtt egy napra eljátsza a boldog házaspárt azért, hogy teljesülhessen felesége gyermek utáni vágya."
napraforgó 2018 okt. 14. - 06:29:55
Tartalomismertető megint nincs (de a teletexten se, mint máskor!). Cím viszont van, olaszul és németül.
Ki törődik itt azzal, hogy a nézők 99,9 %-a magyar? Á, az nem számít, tanuljon mindenki nyekveket! És még örülhetünk is annak, hogy más nyelveket is preferálnak, nemcsak az univerzális angolt....
Ó bár lehetne, hogy csak arra a csatornára fizessek elő - saját válogatás - amiket nézek, na és csak olyanokra, amelyek magyar címet, magyar tartalomismertető mellett , magyar nyelvű filmeket játszanak!!!
Nincs kifogásom az idegennyelvű, feliratos filmek ellen sem, de szeretném ezeket megismerni előzetesen a Port.hu ismertetőiből. De manapság ez lehetetlen kérés, a port aligahanem elbocsátota azokat a munkatársait, akik a normális tartalomismertetőket írták, a szereplőgárdát ismertették, stb.
Mindenenesetre a port a "fejlesztés" után sz@rt sem ér.