Katie Fforde: Testvéri szeretet

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Bruderherz
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 90 perc, 2017

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Lauren fotósként dolgozik és szinte mindent elvállal, hogy fizetni tudja a lakbért. Egy nap szörnyű hír éri, édesapja, akivel már több éve nem beszéltek, halálos balesetet szenvedett. Lauren így kénytelen szembe nézni a rég elfeledett múlt problémáival...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lauren Cahill
Anthony Cahill
Galina Aitmatova
Beardless Bob
George Cahill
Frank Fernandez
Susan Jenings
Museumsangestellte
Ms. Brightman
Sozialarbeiterin

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes 2022 jan. 12. - 14:50:11 5/10
Egy testvérpárt a szükség hoz össze, máskülönben egy szerelem kibontakozóban a háttérben.
Nem adnék sokat ezért!

5/10
7/10
grosz_i 2021 jan. 22. - 20:49:03 7/10

Fforde - Testvéri szeretet (2018) - 31. epizód

Lauren Cahill bostoni szerződéses alkalmi fényképész alig hogy meg tud élni, az öccse, Anthony pedig autista beteg egy idilli helyen fekvő Morningwood-otthonban él. Épp hogy Lauren megkapja a nagy esélyt álmai megvalósításához, azaz részt vehetne egy nyilvános fotóversenyen, egész váratlanul éri a hír, meghalt az apja.

Egyedüli hozzátartozóként a továbbiakban Laurennek kell a különleges gondozást igénylő öccse gondoskodása terhét átvállalnia. Lauren és Anthony apja nem hagyott a halála után a testvérpárra semmilyen örökséget, így a Massachusetts keleti partján, festői környezetben elhelyezkedő, igen jól felszerelt otthon, ahol Anthony mindezidáig élt, és szeretettel gondoskodtak róla, máris anyagilag elérhetetlenné vált, annak költségét Lauren képtelen lenne fedezni.

Laurennek nincs más választása, a kis bostoni lakásába magához veszi az öccsét. Ott hamarosan a testvérpárt a közös élet, az igen eltérő életlehetőségek miatt - kemény élethelyzet elé állítja. Lauren nem tud elviselni ekkora terhet. Hogyan állítsa össze egyidejűleg a fotópályázatra az albumát, hogyan keresse meg a pénzt arra, hogy gondoskodhasson Anthonyról, aki szinte állandó, éjjel-nappali felügyeletet igényel?

Anthonynak az egyszerű hétköznapi életben is megvan a szigorúan betartott rituáléja, és ebben a nyüzsgő világból a kivonulás a maga zárt világába, csak lépten-nyomon bonyodalmakat idéz elő. Ebben a kaotikus világban szinte egy percre sem hagyható magára, úgy hogy ne váltana ki valami megrökönyödést a környezetében, vagy pedig magában ne tenne kárt. Szokása például, hogy mindenkinek azonnal megmondja, mit gondol róla, ráadásul konfrontálódik Anthony Lauren ügyfeleivel, ezzel a megélhetési lehetőségüket is veszélybe sodorja.

Elriasztja Jacob Abrahamot, a kurátor kiállhatatlan asszisztensét is, akitől Lauren jövőbeli művészi karrierje is függ. Anthony csak a szimpatikus szomszéd, Stephen bárjában érzi igazán jól magát, akinek a barátságos törzsvendégei elfogadják Anthonyt olyannak, amilyen. Csak akkor lesz botrányhoz közeli a helyzet, amikor Anthony látszólag minden ok nélkül, Lauren pályázati fotóit tönkreteszi, majd egy heves veszekedés után Anthony egyszerűen eltűnik Boston forgatagában. Ekkor döbben rá Lauren, mennyire megszerette, a szívéhez nőtt Anthony.

Stephen segítségével aztán az utolsó pillanatokban megtalálják Anthonyt az utcán. Anthony szempontjából merített inspirációkból Lauren végül is rátalál arra világra, ami félreismerhetetlenül egyedülálló, egyéni stílus. Vajon ezzel a koncepciójával lesz-e esélye a fotópályázaton?


8/10
kifo2 2020 márc. 22. - 11:52:19 8/10
Apja halálával Laurenre szakad az, hogy most már neki kell Anthonyról, felnőtt aspergeres öccséről gondoskodnia. Anthony eddig egy otthonban volt, ahol szeretett lenni, de ez olyan drága, amit Lauren nem engedhet meg magának. Ezért magához veszi a saját lakásába Anthonyt, a gyámügynél kér állami elhelyezést Anthonynak, de sokára fog sorra kerülni.

Anthony teljesen úgy viselkedik, mint egy tipikus aspergeres, a vicces, a kínos, a hideglelős események eléggé kiszámíthatók – ettől a film nem lesz rosszabb, sőt.

Stephen egy kávézót vezet az udvar másik oldalán levő ház földszintjén. és a film kezdetéig hiába próbálta megkörnyékezni Laurent. Anthony ezen is segít :-), de a romantika csak feleannyira jelentős szerepet játszik a filmben, mint a testvéri szeretet.

Anja Knauer alakította a Trópusi doktornő címszereplőjét (abban jobban játszott, mint ebben), Tyron Ricketts pedig Mike szerepét játszotta a Trópusi doktornőben.
https://port.hu/adatlap/film/tv/tropusi-doktorno-die-inselarztin/movie-210858?section=tv&title=tropusi-doktorno--die-inselarztin&id=movie-210858
Az én felhasználónevem 2018 dec. 29. - 05:09:49
Lauren fotósként dolgozik és szinte mindent elvállal, hogy fizetni tudja a lakbért. Egy nap szörnyű hír éri, édesapja, akivel már több éve nem beszéltek, halálos balesetet szenvedett. Lauren így kénytelen szembe nézni a rég elfeledett múlt problémáival...