Katie Fforde: Tűz és a víz

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Wie Feuer und Wasser
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2014

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Lucy, a fiatal újságíró a szeptember 11-i tragikus események évfordulójával kapcsolatban kap megbízást, amely saját múltjára való visszatekintést is jelent. A World Trade Center támadása során ugyanis bátyja, Finn is meghalt. Andrewt, a nyugalmazott tűzoltót Ezüst csillaggal fogják kitüntetni az emlékezetes esetben való odaadó segítségnyújtásért. Az Ezüst csillag az Egyesült Államok egyik legnagyobb katonai kitüntetése. Andrew azonban visszautasítja azt. Vajon miért teszi? Lucy minden lehetséges anyagot átkutat, és hihetetlen tényeket tár fel.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes 2022 júl. 30. - 19:25:41 10/10
Nagyon szeretem ezt a filmet, többször láttam már. Az is szerencsés, hogy a két fiú nagyon hasonlít egymásra. Ez nagyon sok filmnél hiányzik, még a közvetlen rokonok sem hasonlítanak egymásra. A főszereplő Oona-Devi Liebich nagy szimpatikus színésznő, a Tonio és Julia c. sorozatban kedveltem meg.
grosz_i 2021 jan. 18. - 21:21:51

Fforde - Tűz és víz (2014) - 14. epizód

A fiatal new-yorki újságírót, Lucy Westfieldet azzal az új feladattal bízzák meg - ami összefügg egy időutazással a múltjába -, meg egyben összefügg a 2001. szeptember 11-i eseménnyel is. Andrew Taylor, egy nyugalmazott tűzoltó, aki az akkori sorsfordító katasztrófa-tűzeset bevetés óta, az áldozatok és a sorsukat vesztett kollégák hozzátartozóinak további sorsával foglalkozott -, ezüst éremrenddel kívánták volna kitüntetni, ami az ország egyik legjelentősebb elismerése.

Lucy őt a gyerekkorától fogva ismeri, és éppen ezért a főszerkesztő, Melvyn azt reméli, hogy a személyes érintettség kapcsán is, bízhat egy igen érdekes interjú megjelentetésében.

Lucy amint megérkezik a Hudson-völgyben található Andrew pubjába, a „Fire & Water” - vagyis a Tűz és Víz vendéglőbe, azonnal megtudja, hogy Andrew nem csak a nagy presztízsű Ezüst Érdemrendet utasította igen határozottan vissza, hanem a magatartásának az okára sem hajlandó semmilyen magyarázatot adni.

Sok-sok év után meglepő módon találkozik itt Lucy Andrew fiával, Nicholas-szal, aki nemrég tért ide vissza Los Angelesből és jelenleg Kingstonban él. A fiú nyomatékosan megkéri, hogy a megromlott egészségi állapotban lévő apját szíveskedjen békén hagyni.

Linda, Lucy anyja is nyomást gyakorol rá, hogy a cikkel kapcsolatos kutakodásait fejezze be, és ne tépje fel a régi sebeket. Lucy már majdnem el is dönti, hogy nem folytatja a cikk megírását, amikor kezdi megsejteni Andrew hallgatásának valódi okát… Ugyanis Lucy anyja, Linda és Andrew nem csak viszonyt kezdtek egymással annak idején, hanem Linda terhes is lett Andrewtól, amire egy beszélgetés fültanújaként Finn is tudomást szerzett. Ekkor hagyta el Finn egy "apjával" folytatott heves vita után a családját, és bár zenészként remekül megállta a helyét, mégis beállt tűzoltónak. Egy, az Ikeetorony elleni terrortámadás után készült fénykép alapján kezdődik el a családi ügy felderítése...

Mégpedig úgy tűnik, Andrew titkának éppen az ő családjához is köze van, különösen az öccséhez, Finnhez, akit 2001-től eltűntnek nyilvánítottak. Lucy csak most fog igazán hozzá az igazság felderítéséhez, amihez nem várt segítséget is kap, mégpedig nem várt részről… Ugyanis Linda bevallja a lányának, ki is valójában Finn apja. Nicholas és Lucy ugyan megpróbálják Finnt felkutatni, de eredménytelenül. Majd a Manhattan News-ban megjelenő cikk után váratlanul felbukkan a családnál Finn...
grosz_i 2021 jan. 18. - 11:22:29

Fforde - Tűz és víz (2014) - 14. epizód

A fiatal new-yorki újságírót, Lucy Westfieldet azzal az új feladattal bízzák meg - ami összefügg egy időutazással a múltjába -, meg egyben összefügg a 2001. szeptember 11-i eseménnyel is.

Andrew Taylor, egy nyugalmazott tűzoltó, aki az akkori sorsfordító katasztrófa-tűzeset bevetés óta, az áldozatok és a sorsukat vesztett kollégák hozzátartozóinak további sorsával foglalkozott -, ezüst éremrenddel kívánták volna kitüntetni, ami az ország egyik legjelentősebb elismerése.

Lucy őt a gyerekkorától fogva ismeri, és éppen ezért a főszerkesztő, Melvyn azt reméli, hogy a személyes érintettség kapcsán is, bízhat egy igen érdekes interjú megjelentetésében.

Lucy amint megérkezik a Hudson-völgyben található Andrew pubjába, a „Fire & Water” - vagyis a Tűz és Víz vendéglőbe, azonnal megtudja, hogy Andrew nem csak a nagy presztízsű Ezüst Érdemrendet utasította igen határozottan vissza, hanem a magatartásának az okára sem hajlandó semmilyen magyarázatot adni.

Sok-sok év után meglepő módon találkozik itt Lucy Andrew fiával, Nicholas-szal, aki nemrég tért ide vissza Los Angelesből és jelenleg Kingstonban él. A fiú nyomatékosan megkéri, hogy a megromlott egészségi állapotban lévő apját szíveskedjen békén hagyni

Linda anyja is nyomást gyakorol rá, hogy a cikkel kapcsolatos kutakodásait fejezze be, és ne tépje fel a régi sebeket. Lucy már majdnem el is dönti, hogy nem folytatja a cikk írását, amikor kezdi megsejteni Andrew hallgatásának valódi okát…

Mégpedig úgy tűnik, Andrew titkának éppen az ő családjához is köze van, különösen az öccséhez, Finnhez, akit 2001-től eltűntnek nyilvánítottak. Lucy csak most fog igazán hozzá az igazság felderítéséhez, amihez nem várt segítséget is kap, mégpedig nem várt részről…

8/10
sadrok 2018 nov. 19. - 19:15:16 8/10
Tetszett a történet, a szept.11-i esemény ilyen feldolgozásaként, és elég jól meg is csinálták, de.... szerintem Finn (a testvér) és Lucy, valamint Finn és az anyja között lehetett volna olyan jelentet csinálni, ahol - hang nélkül - mutatják a beszélgetésüket. Hiszen sok idő eltelt, mire újból egymásra találtak... ez szerintem rendezési "hiba", ha egyáltalán annak mondható... de nekem hiányzott. :-)
Adott volna egy kis érzelmi"löketet" ami kellett volna még a filmben.... és az sok titkolózás... nem is értettem igazából miért volt rá szükség? Indulatok, elhallgatások, egymás és a téma kerülgetése... ez rontotta a színvonalát nálam. Ezek miatt csak 8/10