Katonatörténet

Bakancslistához adom
A Soldier's Story
amerikai filmdráma, 105 perc, 1984

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai Délen járunk, a második világháború idején. A louisianai Fort Neal városkában a faji feszültség okozza a legnagyobb gondot. Meggyilkolják Waters őrmestert, a csupa feketéből álló egység egyik tiszthelyettesét. A parancsnokság kénytelen-kelletlen nekilát az ügy kivizsgálásának. Mindenki meglepetésére a nyomozást vezető jogi szakértő, Davenport százados maga is fekete bőrű. Miközben megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, különös, előítélettel és megaláztatásokkal teli világ bontakozik ki előtte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle 2016 aug. 15. - 20:14:41 Előzmény SandCreek
Köszi, hogy némileg átírtad a hivatalos ismertetõt.Stílusgyakorlatnak szántad ?
10/10
zoli50 2015 aug. 14. - 15:03:56 10/10
Nagyon jó film! Ajánlani tudom mindenkinek!! Most néztem meg!! Denzel Washington szinte összes filmjét láttam, amelyik szinkronizált és az mind meg is van nekem!! A kedvenc szinészeim egyike!!
10/10
SandCreek 2015 márc. 04. - 23:19:46 10/10
Izgalmas kriminek sem akármilyen, holott itt sokkal többrõl van szó. Egy feketékbõl álló amerikai katonai egység egyik õrmesterét holtan találják a laktanyán kívül. A lehetséges tettesek felkutatása igen kényes ügy, hiszen ott Louisiana államban kevesen szimpatizáltak a színesbõrûekkel. A helybéliek és a legtöbb katona természetes egyszerûséggel azonnal a Ku Klux Klan-t gyanúsítják a gyilkossággal. A vizsgálat vezetését az afro-amerikai Davenport századosra bízzák, aki egy északi államból utazik a helyszínre. Mindez 1944-ben történik, a hadban álló amerikai hadsereg egyik támaszpontján, ahol addig még senki nem látott fekete bõrû tisztet. A nyomozás egyre több sötét dolgot tár fel, akaratlanul is tanúi leszünk a mindenhol tetten érhetõ rasszizmusnak.

Norman Jewison és az író Charles Fuller egy felkavaró emberi drámát mutat be megalkuvás nélkül. Hiteles karakterek sokaságával ismerkedhetünk meg, közben a feszültség egyre nõ. A történet nagy precízséggel van elmondva, és egyúttal bátran felvállalja a fekete bõrû katonák hátrányos megkülönböztetésének problémáját a II. világháborús amerikai hadseregben.

A film az õszinteségével hatott rám leginkább. Legkevésbé sem akar vádbeszéd lenni, ironikus meg humoros pillanatok is elõfordulnak benne. Gondolkodásra késztet, tehát érdemes többször megnézni.
blackman 2008 okt. 28. - 13:33:44
http://www.youtube.com/watch?v=CG9iYXLYkGM

Bemutató alapján érdemes feltétlenül megnézni,tuti jó film!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu