Kaviár és lencse

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 79 perc, 1985

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A Madách Színházban évekig óriási sikerrel játszották a darabot Pécsi Sándor, Tolnay Klári és Kiss Manyi főszereplésével. A szintén nagy sikerű televíziós változatban is Tolnay Klári játssza Matilde szerepét. A fergeteges vígjáték Leonida úrról és családjáról szól, aki abból él, méghozzá jól, hogy lakodalmakon és ünnepségeken degeszre tölti élelemmel különleges "rekeszes" kabátját, és előkelő ismerőseivel "szeretetligát" alapít, hogy ne csak jókat egyenek, hanem némi pénzhez is jussanak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Rgabi 2014 szept. 03. - 21:12:38 Előzmény feketevipera
Az értékteremtés az, ha jó filmeket stb csinálunk MOST és nem a múltba megyünk vissza! Ma született bárányokat nem lehet rávenni, hogy a múltban éljenek, de nekünk se egészséges dolog.
Az jó, hogy lehet látni szuper régi filmeket kiváló szinészekkel, de erre alapozni egy komplett adót... Beteg dolog, és ez látszik is, amikor Egri János mûsorából nem egy-két részt adnak, hanem leadnak évadokat, szóval azért ez abnormális, lusta hozzáállás.
kutya55 2012 szept. 20. - 21:49:23
Nagyon jó, hogy ilyeneket leadnak! Az Illatszertár c. tévéjáték az én nagy kedvencem Bodrogival, Kernnel, felülmúlhatatlanul remek darab! remélem, adják hamarosan megint.
offtopic
feketevipera 2011 júl. 06. - 20:29:24
Viszont pont az lenne a lényeg, hogy õk is nagyobb tömegben felhagyjanak a gagyival, vagy legalább a gagyi mellett néha valami értelmeset is nézzenek. Kényszeríteni nem lehet õket erre, önszántukból meg nem fogják megtenni. Szóval szerintem a színházi közvetítések és a hasonló mûsorok nem jelenthetnek igazi konkurenciát a szennynek, szerintem a továbbiakban is ugyanúgy csak egy "maroknyi" ember fogja nézni õket, mint eddig. A másik cél pedig az lehetne, hogy a fiatalokat is megismertessük az értékekkel, mert õk már nem fogják ismerni ezeket a színészóriásokat, de hát õket megint más dolgok kötik le. Nem baj, mi tartsunk össze, hátha sikerül átmenteni valamit.
9/10
pneklara 2011 júl. 06. - 20:20:30 9/10
Igazad van, de õk nem tudják, mit veszítenek:)
offtopic
feketevipera 2011 júl. 06. - 19:11:09
Legyen igazad, bár szerintem olyan nagyon sokan még nem csömörlöttek meg a gagyitól, legalábbis a hülyeségnek még mindig nagyobb a nézettsége, mint egy tévéjátéknak vagy színházi közvetítésnek. Sajnos.
Ford Mustang 2011 júl. 06. - 15:13:49 Előzmény feketevipera
Azt meghiszem, valóban jó volt látni a régi nagyokat. Tényleg nagyon jó ötlet volt az egyestõl, hogy levetít több tévéjátékot. Végre valami értelmes mûsor a sok öldöklõs között.
9/10
pneklara 2011 júl. 06. - 13:05:56 9/10
Azt én is kinéztem:) Így kellene csinálni!Konkurenciát kínálni a 20-21 óra körüli idõben a süket sorozatokkal szemben. Értelmesen szórakozni, gondolkodva elaludni. Talán rájönnek, ha új mûsorokat nem is tudnak készíteni, legalább értékes régieket, színházi közvetítéseket elõvesznek, s jönnek a nézõk, akik megcsömörlöttek a gagyitól, meg akik nem tudják kivárni a 23 órakor kezdõdõ értéket. Pláne, ha nincs videójuk:))
Bolond Pierrot 2011 júl. 06. - 11:28:37 Előzmény pneklara
Én is csak támogatni tudom. Remélem hosszú ideig megtartják ezt a jó szokásukat. A Hajdufy Miklós filmek után Málnay Levente tévéfilmek következnek. Jövõ héten a második Málnay Levente film, "A templom egere" lesz. Ki lesz a következõ rendezõ? .)
9/10
pneklara 2011 júl. 06. - 07:08:12 9/10
Nagyon jó ötlet, hogy az m1 keddenként mûsorra tûzi a régi-régi tv-játékokat. Ez is olyan régi, hogy a ládacipelõ legénykében Rudolf Pétert véltem felfedezni, bozontos, bongyor fürtökkel.
De ha valami jól, minõségien van elkészítve, az negyedszázad után is élményt ad a nézõnek.
feketevipera 2011 júl. 05. - 21:38:52
Öröm látni a régi nagyokat, bár szegény Márkus László itt már igencsak rosszul néz ki. Színházban egyébként biztosan másabb hangulata volt az elõadásnak, mint így, tévéjátékban, de így sem rossz.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu