Kedves Michele

Bakancslistához adom
Caro Michele
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 108 perc, 1976

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Michele a '68-as diákmegmozdulások óta Londonban él, azóta csak levélben tartja a kapcsolatot anyjával és testvérével. Egy nap híre jön, hogy Michele meghalt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos 2016 okt. 31. - 19:13:37
E filmnél is kísért az a módszer, hogy a sehová nem sorolható filmeket "vígjáték"-nak nevezik ki.
A történet maga nem különösebben mulatságos.
*** SPOILER ***
Sõt történet is alig van. Tulajdonképpen nagyobbrészt a Michelenek írt levelekbõl hangzanak el részletek, illetve a Michele üzenetei és kérései nyomán megvalósuló cselekedeteket látjuk, mint pédául kék csíkos fehér kasmír sál keresése a pincei komód fiókjában.
Ami a történetet adja, az Mara és gyermekének sorsa, miközben többször elhangzik, hogy a szóban forgó gyermekenek valószínûleg nem Michele az apja.
*** SPOILER ***
7/10
Dalmát 2016 okt. 17. - 21:48:49 7/10
Én nem nevezném vígjátéknak, inkább amolyan tragikomédia, ahogy csak az olaszok tudják. Mario Monicelli különösen jó ebben. A film alapjában véve egy család története lenne, de a fõszerepet ellopja az Angliába, majd Belgiumba szökött titokzatos kalandor, Michele volt barátnõje, aki a legidegesítõbb csaj, akit valaha könyvbe illetve mozivászonra írtak. Mara nem épp az Ákos-féle nõideál megtestesítõje: pocsék anya, utálja a házimunkát és kihasznál mindenkit, aki az útjába kerül, mégis folyton azt panaszolja, hogy õt csak kihasználják. Talán nem is mûködne a film, ha nem Mariangela Melato játszaná ezt a két lábon járó természeti csapást. Az ember legszívesebben kikapná a kezébõl a sporttáskában hordott csecsemõt, és soha nem adná vissza neki, de valahogy mégsem lehet haragudni rá, mert alapjában véve szereti a gyerekét, csak éppen még õ is gyerek, egyszer még kiskorúnak is hazudja magát, pedig 25 éves.
Szerintem jó film, akkor is ha kicsit hirtelen ér véget. Befejezésként három pont is állhatna, mivel Mara kalandjai akár a végtelenségig folytathatók, mindig akad egy balek, aki elköveti azt a hibát, hogy a kisujját nyújtja, aztán...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu