Képzelt szemtanú - Hollywood és a holocaust

Bakancslistához adom
Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
amerikai dokumentumfilm, 52 perc, 2004

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az elmúlt fél évszázad hollywoodi filmjei meglehetősen összetett és gyakran ellentmondásos képet festettek a nácizmusról és a Holocaustról. Felháborodás és közöny, szánalom és tudatlanság lengte körül ezeket az alkotásokat. A megértés szüksége, ugyanakkor a felejtés vágya is. Azonban annak ellenére, hogy a modern történelem legszörnyűbb fejezete Amerikától távol zajlott, mégis az amerikai filmek azok, melyek leginkább meghatározzák, befolyásolják, hogyan emlékszünk vissza ezekre az eseményekre.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
blueberry77 2013 jún. 13. - 12:38:41
A történelem egyik legszörnyûbb fejezete.
blueberry77 2013 jún. 13. - 12:35:28
Mekkora zagyvaságok Istenem, hogy a vizünk kell nekik, meg magyarul tanulnak...a sötétség ha fájna...ez abszurd.
Egyébként minden halál tragédia, ezt nem lehet vitatni. De olyan mértékû tudatos, infrastrukturálisan megszervezett, ideológiai alapon történõ emberírtás nem volt a történelemben mégegy, a Holocauston kívül. Ráadásul mi ehhez erõsen hozzájárultunk magyarok és ezt sem lehet vitatni, az pedig elég sajnálatos, hogy sok bunkó, érzéketlen ember errõl tudomást se vesz.
A német állam már nemegyszer kifejezte a legmélyebb, õszinte megbánását a zsidók felé, mi ezt még nem tettük meg állami szinten, de azt hiszem, elõbb az agyakban kéne helyrerakni a dolgokat.
1/10
gab9a 2010 aug. 29. - 01:45:03 1/10
Ilyen különös tartalmú állítást csak fotó dokumentummal és hitelesítõ szemtanúval szabadna csak írni, bármirõl is van szó. Amúgy ez így egy idegengyûlölõ megszólalásnak látszik.