Keresztes lovagok

Bakancslistához adom
Crociati
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német kalandfilm, 180 perc, 2001

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Aurocastro, tarantói normann hercegség, a XI. század eleje. William urat (Dieter Kirchlechner) a szentföldi háborúból hazatérve ünneplő tömeg fogadja. A harcok alatt karját adta szent hitéért és most újabb seregre van szüksége, mert Jeruzsálem még mindig pogány kézen van. A lelkes toborzót hallva Antonio fia, András (Thure Riefenstein) és Alessio (Armin Mueller-Stahl) fogadott fia, a félig szaracén Péter (Alessandro Gassman) is neki akar vágni a nagy útnak. Richard (Johannes Brandrup) is velük tartana, ám apja, William megtiltja ezt. Mint örökös kötelessége maradni. Most William nagyravágyó öccsén, Corradón (Uwe Ochsenknecht) van a sor, aki távollétében kormányozta a hercegséget. Corrado azonban visszaélt hatalmával, így van mit törlesztenie Isten színe előtt, fiával együtt mennie kell. Szent Bertalan napján azonban Corrado vérfürdőt rendez. Megöli Williamet, s katonáival lemészárolja a falut. Richard életét András és Péter menti meg. Ők hárman, mint a hit igaz katonái a Szentföldre indulnak, hogy harcoljanak Isten országáért.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
robin hood 2023 júl. 20. - 14:57:22
...és persze könnyen lehet, hogy nem a leírás hibás, hanem a film forgatókönyve a zagyva... :)
robin hood 2023 júl. 20. - 14:56:00
"Aurocastro, tarantói normann hercegség, a XI. század eleje. ... szentföldi háborúból hazatérve .... Jeruzsálem még mindig pogány kézen van...."
Végre egy filmleírás, ami a cselekmény térbeli és időbeli elhelyezésével kezdődik! (Erre még egy töri esszében is lehetne kapni pontot! :) Ehhez képest már csak szőrszálhasogatásként is annyit pontosítanék csak, hogy a XI. század elején még nem volt szokás szentföldi háborúból hazatérni (mivel az első keresztes hadjárat csak 1096-ban indult), a XII. század elején már lehetett volna, akkor viszont Jeruzsálem már nem volt a pogányok kezén, csak a század végén hódítják majd vissza... Így viszont lehetséges, hogy már a XIII. század elején játszódik a történet? ;-) Mondjuk ez még középkori mértékkel sem mindegy, hogy XI vagy XIII... Nem láttam a filmet (még).
1979 2015 jan. 04. - 20:48:47 Előzmény feketevipera
Nem láttam a filmet, de annyit megjegyeznék, hogy az V. Keresztes hadjáratot II. András magyar király vezette.
(nagyon is jelentõs létszámú magyar sereggel)(igen õ az a II: András, aki az Aranybullát is kiadta, valamint a Bánk bán is az õ udvarában játszódik)
offtopic
fáklyás menet 2013 júl. 09. - 16:00:05 Előzmény feketevipera
Nem láttam a filmet, de kerülhettek oda magyarok, tudjuk, õk is harcoltak a keresztes háborúkban. Ezt még külön nem is kell indokolni a film készítõinek.
Zizibizi 2012 okt. 08. - 15:04:16
Nekem már ez a tartalom leírás is követhetetlenül unalmasnak tûnik. :-)
feketevipera 2011 ápr. 17. - 19:22:24
Jelentem, belenéztem, de nem gyakorolt rám túl nagy hatást. Végül is túl sok mindent akartak belegyömöszölni, plusz szerintem nem sok eredetiség akad benne. Olyan igazi tucatfilm, akár tisztes iparosmunkának is tarthatjuk, de nem kiemelkedõ darab. Igazából mondjuk kicsit gáz volt, hogy Armin Mueller-Stahl a film cselekménye során semmit sem öregedett, pedig már az elején is egy idõs fickót játszott, aki kb. 20-25 év múltán is ugyanúgy nézett ki, mint azelõtt. Erre azért talán vigyázhattak volna. Na meg a nevek is eléggé érdekesek: van pl. András (vagyis magyarosan kiejtett név), van William (igen, így angolosan), van Alessio (ami meg olaszos hangzású). Szóval hogy is van ez? Talán a fordítók néztek el valamit? Mondjuk aki szereti az efféle vadromantikus, kaszabolós-szerelmes filmeket, az minden bizonnyal jól fog szórakozni.