Két angol lány és a kontinens

Bakancslistához adom
Les deux anglaises et le continent
francia filmdráma, 130 perc, 1971

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A XX. század elején Claude Roch Párizsban jár egyetemre, ahol megismerkedik egy fiatal, angol lánnyal, Anne Brownnal. Összebarátkoznak, és a lány meghívja őt wales-i otthonába, ahol anyjával és nővérével, Muriellel, él. A Brown-házban töltött nyaralás ideje alatt a két nővér és a fiú kapcsolata bonyolódni kezd. Claude szerelmet vall Murielnek, ő viszont elutasítja a fiú házassági ajánlatát. Claude visszamegy Párizsba, ahol néhány futó kaland után, Anne-hez kezd közeledni. Kapcsolatuk azonban tragikus véget ér, a lány ugyanis tüdőbajban meghal. Claude ezután megpróbálja még egyszer meghódítani Muriel szívét, akit továbbra sem képes elfelejteni.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
agnyieszka 2009 szept. 11. - 12:29:44 10/10
Amikor elõször láttam a filmet, rögtön a "Jules és Jim" jutott eszembe , ami fordított hármas, az két férfi és egy nõ története, teljesen hasonló hangulatú és ugyancsak " narrátor" szerûen elmesélt.Utána néztem, s láss csodát , azt is Henri-Pierre Roché írta és Truffaut rendezte.Akkor a Két angol... filmet felvettem, de késõn kaptam észbe, ugyhogy az elsõ kb.3 perc lemaradt. Uccu, most rávettem újra az elõzõre, erre az utolsó egy perc maradt le és DVD-n sem kapható. Pech.Nekem 1o-es a film.
dmeter 2008 jún. 23. - 01:58:53 Előzmény J.C.S.Fan
A betegséget kiváltó tünetegyüttes orvosi kifejezéssel: autoinfectio
J.C.S.Fan 2007 aug. 26. - 16:46:33
Annak a lánynak orvosi kifejezéssel mi volt a baja a szemének, akinek olyan sötétített szemüvege volt? Fontos lenne. Várom a válaszokat.