Két nővér

Bakancslistához adom
Zwei Schwestern
német romantikus film, 1997

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Jane erős, sikeres lány. Húga, Lorry, gyenge, mindig bátorításra és támogatásra szorul azóta, hogy édesanyjával súlyos autóbalesetet szenvedett és emiatt megsérült a lába. Lorry-t édesapjuk szinte mindig és mindenben támogatja. Eközben a sokkal önállóbb Jane úgy érzi, vele nem törődik senki, emiatt bizonyítási kényszer alakul ki benne. A két nővér ugyanabba a férfibe, Williambe szerelmes. A közös szerelem miatt vad rivalizálás kezdődik a két lány között...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:36:46 10/10

Rosamunde Pilcher - A két nővér (1997)
A Kék hálószoba novelláskötet Spanyol dámák elbeszélés nyomán

Jane és Laurie, a két lánya egy vidéki körorvosnak, Dr. Dillannek, akinek a felesége évekkel ezelőtt egy baleset során életét vesztette. A szerencsétlenség során Laurie lába is súlyosan megsérül, több bonyolult műtét után csúnya hegek maradnak hátra, ami miatt Laurie ma már komplexusban szenved.

Félénk, visszahúzódó és még mindig az apja házában él, és azóta bizony sok-sok fejtörést okozott az apjának. A nővére, Jane viszont csinos, fess, és öntudatos; testnevelésszakon Londonban tanul. Ő pedig Laurie-ra irigykedik, mivel apja teljes figyelmét és szeretetét élvezi. Éppen ezért csak igen ritkán látogat haza -, a rezidens orvostanhallgató, Tim nagy-nagy bánatára, aki titokban Jane nagy rajongója.

Laurie élete nyomban megváltozik, ahogy a szomszédba költözik és átveszi a ménest egy ragyogó kinézetű, sportos ifjú, William Byron. William beleszeret Laurie-ba és a lány is viszonozza érzelmeit. Ahogy azonban William gyengéden megérinti a lányt, az pánikszerűen, visszautasítón reagál. Azt állítja nem is szereti a fiút, az igazi okot, hogy hegek borítják a lábát, nem akarja a fiúnak elmondani.

Laurie Londonba menekül, ahol egy könyvesboltban gyakornoki állást kap. Jane viszont a szemeszter idő alatt otthon találkozik Williammel. Egy csapásra beleszeret a fiúba. William nem elutasító és tényleg úgy tűnik, ők ketten egy álompár. William viszont képtelen elfelejteni Laurie-t, és emiatt nem is akar komoly kapcsolatot.

Jane nem is sejti, hogy mindennek az oka Laurie. A lány megpróbálja a házasságot egy babával kikényszeríteni. Amikor William végre megtudja Laurie menekülésének az igazi okát és újra bevallja neki a szerelmét, Jane már terhes. William vállalja a felelősségét és feleségül is veszi Jane-t. Az esküvőn Jane rájön, hogy igazán Laurie az a nő, akit William szeret. Heves veszekedésre kerül sor a két nővér között és Laurie visszatér Londonba.

Közben pedig Jane elveszíti a babát, elvetél. Ez az izgalom már sok Dr. Dillan beteg szívének. A temetésen a két nővér ismét találkozik, de Jane a maga bánatába temetkezve, nem akar békülni. Hosszú idő után Jane Tim segítségével rájön, hogy a boldogságot nem lehet kikényszeríteni és elengedi Williamet.
napraforgó 2019 szept. 21. - 14:17:27
Utálom az olyan történeteket, ahol egy pasi két nővérrel folytat szerelmi viszonyt, még ha nem is pont egyidőben. És vica versa, amikor egy nő két fivér között vergődik. Ez nekem nagyon perverz. Előbb az egyik, aztán meg a másik, jajj.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu