Kicsi, de nagyon erős

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 113 perc, 1989

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Bogár Pált betörés gyanúja miatt egyéves vizsgálati fogság után _ bizonyítékok hiányában _ elengedik. A férfi látszólag elfogadja a társadalom deklarált normáit, kemény fizikai munkát vállal egy gyárban. Szabadidejében azonban ismét lakásbetöréseket hajt végre, körültekintően, nyom nélkül. A szerzett pénzt, aranyat húgának és családjának adja. Bár mindig egyedül dolgozik, sofőrnek magával viszi gyámoltalan sógorát. Bogár életelve: nekik is joguk van jól élni, s ezt munkából lehetetlen biztosítani. A vetélytárs banda azonban a sógort kihasználva csapdába csalja Bogárt...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
artad febr. 16. 23:04:37 2/10
A zeneszerzőnek üzenem, hogy az idióta hangnak nevezett sz*rja miatt 3 perc múlva átkapcsoltam máshova a tévét. Gratulálok, good job!
feketevipera 2009 nov. 25. - 18:44:34
Hogy õszinte legyek, engem nem fogott meg a hangulata. Érzõdik ugyan a szocializmus agóniája, látható az emberek nyomora, de nekem ezt nem igazán tudta meggyõzõen visszaadni a film. Az alapötlet jó volt, az eleje még érdekesnek is minõsíthetõ, de aztán kicsit leült a sztori. Szerintem meglehetõsen merész vállalkozás volt egy ilyen vékony cselekményszálra ráfûzni egy kétórás filmet. Mindamellett Bogár a leginkább egyénített figura, a többiek inkább papírmasé alakok. Így összességében gyengus a film, nem kimondottan különleges.