Kínai rulett

Bakancslistához adom
Chinesisches Roulette
német dráma, 86 perc, 1976

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy jól szituált müncheni házaspár reggel abban a tudatban válik el egymástól a hétvégére, hogy az asszony Milánóba megy, a férj Oslóba. De még aznap este összetalálkoznak közös vidéki birtokukon, mindketten a szeretőjükkel vannak. Váratlanul megérkezik a házaspár mozgássérült lánya, Angela is, néma nevelőnőjével együtt. Angela egy játékot javasol, a kínai rulettet, amelyben a két csoportra osztott szereplők kérdéseket tesznek fel egymásnak. Elfojtott féltékenység, irigység, szadizmus törnek felszínre...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kocsegar 2014 aug. 04. - 23:20:03
jó film, kivételes atmoszférateremtõ erõvel, olyan a szereplõk, mint a billiárdgolyók, elgurulnak egymás mellett, egymáshoz koccannak .. maga a kínai rulett játék is kivételesen feszült, drámai. nem ismerem a többi filmjét, de ez felkeltette az érdeklõdésem. nem tudom, mitõl elavult, az emberi kapcsolatok soha nem azok. 37 évesen meghalt a rendezõ, én 60 évesen is örülnék, ha egy ilyen filmet tudnék csinálni.
6/10
sanderb 2012 jún. 11. - 16:36:35 6/10
Ez a film a láthatatlan, vagy takargatott sebek felderítésérõl szól egy nyíltan vállalt sérülésen keresztül. Van itt fekély bõségesen, meg gennyes duzzanat, stb., csak jól le kell vetkõzni. Mindez a lelkek vonatkozásában érvényes.
Majdnem érdektelenségbe fojtotta nálam a filmet az elavultsága, sajnálom. 10/6
Coleman 2012 jan. 25. - 21:27:03
Kemény film, engem sokszor taszított, a marginális mûvek közé sorolnám a terjedelmes életmûvön belül, ami természetesen nem jelenti azt, hogy rossz vagy akárcsak közepes.
bluebird 2011 febr. 12. - 16:40:50 Előzmény csabukk
ha még érdekel a Fassbinder film, írj privátban.
üdv
bluebird
csabukk 2010 nov. 22. - 19:58:35
Hol szerezhetném meg a filmet?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu