Kísért a múlt

Bakancslistához adom
Out of the Past
amerikai filmdráma, 97 perc, 1947

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Jeff Bailey
Kathie Moffat
Whit Sterling
Meta Carson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Doomsday For The Deceiver 2023 ápr. 24. - 16:00:53
Robert bácsi meg nem értett, öntörvényű zsenije volt az amerikai filmtörténetnek. Szerintem minimum egyenrangú Bogarttal, Kirk Douglasszel, Stewarttal és Peckkel is, csak éppen nehéz volt vele dolgozni. A Mitchum testvérek neve Lynch 2017-es Twin Peaksében egyfajta tiszteletadás a noir filmek egyik legnagyobbjának.
10/10
21Vick 2021 jún. 13. - 16:49:58 10/10
Uramatyam, hol vannak ma ilyen jo filmek? Robert Mitchumnek szerintem egy filmjet sem lattam, maximum ahol mar oreg volt esetleg, de ilyen jo pasit es ilyen jo szineszi alakitast nagyon regen lattam a vasznon. A filmre pedig szavaim sincsenek, annyira kulonleges, izgalmas, nem is tudom mikor valtak az amerikai filmek a szirupos mindig minden happy stilusuva. Az osszes szereplo remekelt, a tortenet fordulatos, vegig lekototte a figyelmemet, bar direkt nem is olvastam elore semmit, nem akartam a legcsekelyebb poent sem leloni. Aki szereti a film noirt, az mindenkeppen nezze meg.
Coleman 2010 jún. 08. - 21:36:04
Érdekes, én sehol nem találtam ezt a filmet a porton, ezek szerint itt van ez.
Hogy legyen itt egy (még) lelkesebb vélemény: szerintem a fekete korszak egyik kiemelkedõ mestermûve. Ilyen izgalmakat kevésnél éltem meg, Wilder filmjeit említhetném, páratlanul bravúrosan adagolja az izgalmat, a kameramunka különösen ügyesen segíti a feszültséggel teli hangulatot. Mitchum meg nekem ebben az egy filmben lenyomja az összes Bogart alakítást, az egyik kedvencemmé vált. Szóval azon kevés film egyike, aminél azt kívánja az ember, hogy ne legyen vége és ahol az újabb fordulatok, a történet folyása folyamatosan szinten tartja vagy egyenesen növeli a pulzust.