Kísértet szoba

Bakancslistához adom
205 - Zimmer der Angst
18 éven aluliak számára nem ajánlott német horror, 100 perc, 2011

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Több mint egy éve senki sem lakott a 205-ös szobában. Katrin-t azonban nem érdeklik a rémhírek, friss hús az iskolában, s bármi megfelel neki. Új környezetében a szabadságot látja, a bulikat, a pasizást, s persze a tanulást is valamennyire. Ám egy nap rejtélyes halálesetek veszik kezdetét, s Katrin úgy érzi, a szoba előző lakója akar neki üzenni, akiről senki sem tud semmit, csak azt, hogy egy éve eltűnt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
nikato 2020 dec. 18. - 20:16:15 5/10
Az utolsó fél óra tetszett a legjobban. SPOILER: Jó kis csavar volt a végén, hogy kiderült Annikával mi történt. Katrin abba őrült bele ami a kútban (vagy kémény?) történt, meg az egészbe amit átélt. SPOILER VÉGE
Dérfi Jánosné Marika 2015 jan. 08. - 13:00:58 Előzmény olahmiki1959
Szerintem igazad van...Érdekelt a film,de amilyen jól indult,olyan káosz lett a vége...az embernek azt sugallta,hogy talán az író és a rendezõ sem tudta koordinálni az eseményeket....Bennem legalábbis azt az érzést keltette,hogy nem tudja kezelni az egyébként érdekes témát.
6/10
Szissssz 2014 jan. 20. - 16:22:54 6/10
Én is a jobb horrorok közé sorolnám a filmet. Hitelesnek láttam a szereplõk játékát, jól el volt találva az egyes jelenetek zenei aláfestése, a téma nem volt újszerû, de egész jól megoldották. Igaz abban egyetértek, hogy néhol nem volt nekem sem teljesen tiszta a kép. 10/6.5 nálam.
9/10
nerok 2014 jan. 20. - 09:53:12 9/10 Előzmény olahmiki1959
SPOILER
A halott lány szelleme gyilkolt, azért mert õ maga volt a gonosz. A fõszereplõ lány pedig azért õrült meg, mert miután beleesett a kéménybe a a gonosz lány szelleme elhúzta, innentõl nem tudjuk mit tett vele, de biztos olyat, amit képtelen volt feldolgozni lelkileg, ezért megõrült.
A nyomozásra nem kapunk választ, hogy most végül kit gyanúsított a rendõrség, de nem is ez volt a film lényege
olahmiki1959 2014 jan. 18. - 19:46:23
"a nyomozó mondja a végén, hogy bánja már, hogy nem hitt neki. Ebbõl ellehet dönteni, hogy nem õ gyilkolt."

Véletlenül figyeltem, én is hallottam ezt a mondatot.
Csakhogy akkor még inkább érthetetlen, hogy miért zárták be a diliházba a csajt.
Arról nem is beszélek, hogy

SPOILER
akkor ezek szerint a halott lány szelleme gyilkolt? A kórházi folyosón õ rántotta fel a magasba a nõvért, és ölte meg? És a többieket is sorban?
És a kollégiumi sorozatos gyilkosságokat a rendõrség nem nyomozza ki, hanem tehetetlenül nézi, sõt, a legutolsó gyilkosságnál szó nélkül hazaengedik a lányt az apjával, ahelyett, hogy kihallgatnák?
SPOILER VÉGE

Ezekért - és még tudnám sorolni a logikai hibákat, az elvarratlan szálakat, a megmagyarázatlan jelenségeket, - mondtam én erre a filmre, hogy jól indul, de a végeredmény egy zagyvaságba fúló zûrzavar.
9/10
nerok 2014 jan. 18. - 14:14:54 9/10
Sok horror filmet láttam már, ezt a filmet se közép, se felsõ kategóriába nem sorolnám. Érdekes a csavar a történetben, teknikailag egy kicsit jobban megoldhatták volna de elfogadható volt. Mindenre választ kapunk, ha jobban figyeltél volna a nyomozó mondja a végén, hogy bánja már, hogy nem hitt neki. Ebbõ ellehet dönteni, hogy nem õ gyilkolt. Érdekes film, sok csavarral a történetben és ijesztõ részekkel. aki egy jó horrorra vágyik, annak csak ajánlani tudom.
olahmiki1959 2014 jan. 18. - 05:26:57
Érdekes alapötlet, jó indítás, ami egy totálisan zagyva végkifejletbe torkollik.
Nem derül ki, hogy valójában mi történt, ki gyilkolt és miért, illetve, az események csak a lány fejében, vagy a valóságban is megtörténtek-e.
Logikai hibák, elvarratlan szálak, és megválaszolatlan kérdések is jócskán maradnak a filmben.
Úgyhogy a németeknek egy darabig még tanulniuk kell, mielõtt a horrorfilm-készítés nehéz mesterségébe fognak.