Kóbor szellemek

Bakancslistához adom
Gespenster
német filmdráma, 80 perc, 2005

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Nina egy tinédzser évei végén járó árva, tele lelki problémával. A lány takarítóként dolgozik, amikor megismerkedik Tonival. Egymásba szeretnek, ám Toni hamarosan megcsalja. Eközben Francoise-t az egyik berlini kórházba viszi Pierre, a férje. A nőt a pszichiátrián kezelik, mert máig képtelen feldolgozni, hogy a gyermekét három éves korában elrabolták tőle. Amikor Francoise megpillantja Ninát, felismerni véli benne az elrabolt lányát. Ám sem a férje, sem Toni sem hisz neki. Nina maga sem tudja mit gondoljon az ügyről. Végül elhatározza, hogy végére jár a dolognak.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
babalujza 2009 márc. 13. - 22:04:52
A film mintapélda arra, hogyan lehet 5 percnyi cselekményt, másfél órában elmondani. Hosszú gyaloglások utcán, folyosón, buszozás, bámulás a semmibe. És a nézõ hiába szenvedi végig, még hülyének is nézik. Egy hatalmas kérdõjel a végére...Mary-t nem elrabolták hanem meghalt???
Sosem fogjuk megtudni...hehehe
tdk 2009 márc. 05. - 21:10:53 Előzmény feketevipera
"De hát a nõnek az lett volna a legnagyobb öröm, ha megtalálja a lányát."

Az is volt, mint mondta az autóban, amikor együtt mentek a szállodához.

Tetszett egyébként, csak kár, hogy ilyenkor adták. Így is csak véletlen láttam.

SPOILER
A film elejébõl valamennyit nem láttam, így nem voltam biztos a végében. Úgy voltam vele, hogy a sztori szerint esetleg valóban meghalt a lány, hogy errõl volt valami infó az elején, és hogy talán csak egy nagyon kicsit esély volt arra, hogy még él (pl. találtak egy holttestet valamikor, amirõl csak majdnem volt teljesen biztos, hogy az övé). Ebbe még a fényképes dolog is belefért volna a végérõl, de most a hozzászólások szerint úgy látom, ilyenre nem volt utalás. Bár akkor meg az apa hozzáállása furcsa, de valszeg õ a sok év alatt teljesen kitörölte magából a lányuk emlékét, hogy ne fájjon, és számára így elfogadhatatlan volt, hogy õ még létezik.
feketevipera 2008 jún. 30. - 19:58:22
Kedves Szörnyella!

Köszönöm a választ, mint mondottam, nem láttam az egész filmet. Hát valami ilyesmire gyanakodtam én is, hogy a férj nem igazán hitt az egészben. A film vége tényleg eléggé lehangolóra sikerült, bár maga az egész opusz meglehetõsen komor volt. Kíváncsi lettem volna arra, hogy mi történt a szereplõkkel a késõbbiekben, de a befejezés számomra eléggé hirtelennek tûnt. De végül is benne volt az egész film lényege: a magány, a szorongás, a kiúttalanság, a csalódottság, a szeretet hiánya (meg nem élése), szóval a mai ember teljes élete. És az, hogy mennyi minden múlhat rajtunk, embereken: ha merünk hinni, akkor talán boldogok lehetünk. Talán, de ez nem biztos. A kérdés az, hogy a család hogyan élte volna meg a lányuk visszatérését. Elgondolkozhatunk azon, hogy mi volt (lehetett volna) a helyes megoldás, de ezen úgysem múlik sok minden. Hát ettõl a filmtõl sem lettem sokkal optimistább...
Szörnyella 2008 jún. 30. - 13:50:25 Előzmény feketevipera
Szerintem a nõ már nagyon ki volt idegileg, és mint a filmbõl megtudhattuk egy csomó gyerekhez odament már, mert sajátjának érezte. A férj szkeptikus lett, meg se nézte a kislány stigmáit már... csak lefizette volna. Ha meg hitt is benne egy kicsit, hogy a sajátja, hát... mégse azt a kis csepp 3 évest látta benne... nem érezte sajátjának, vagyis ezt sugallta...
Én nem hittem el, hogy ez a vége... Azt hittem, hogy a pénztárcába megtalálja még a nõ névjegykártyáját ... felkeresi ... az apa értékeli az erõfeszítését és happy end lesz ... :):):)

Rita
feketevipera 2008 jún. 29. - 14:59:20
Sztem elég furcsa film volt, és a vége nekem is olyan kurtán-furcsán befejezettnek tûnt. Hátborzongató volt az a sivárság, a számkivetettség, ami ebbõl a mûbõl sugárzott. A film közepébõl nem sokat láttam, csak az elejébõl meg a végébõl, talán ezért volt egy-két dolog kissé homályos.

SPOILER

Én úgy értelmeztem, hogy Nina volt az eltûnt lány, ugyanis megtalálta a fényképeit, és azt, hogy hogyan nézhetett ki X év múlva az eltûnt kislány, és a rajz rá hasonlított. Csak azt nem értem, hogy a nõ férje miért volt olyan biztos abban, hogy a lánya meghalt. Lehet, hogy nem akarta a feleségét terhelni azzal, hogy visszatért a lányuk? De hát a nõnek az lett volna a legnagyobb öröm, ha megtalálja a lányát. Szóval nem tom, ez eléggé értelmetlen volt számomra. Ha vki tud segíteni ennek a megfejtésében, annak elõre is köszi.
7/10
albiosz 2008 jún. 28. - 01:42:57 7/10
nekem tetszett, bár kicsit elkapkodták a végét... leginkább a fucking amal (nálunk talán redvás amal címen futott) címû svéd filmhez tudnám hasonlítani, a problémakör hasonló.
pas 2008 jún. 28. - 01:36:30 Előzmény paczlevente
jó film
paczlevente 2008 jún. 27. - 22:20:30
hááát nézzék akkor a lányok...
7/10
schjuditka 2008 jún. 27. - 11:22:47 7/10
Egész jó kis filmnek ígérkezik, olyan lányoknak való:)