Kocka 3.

Bakancslistához adom
Cube Zero
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai horror, 97 perc, 2004

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Senki sem önként vesz részt az eseményekben. Azonban mindenki túl akarja élni még a következő percet. Kockaszobákat, labirintusokat kell leküzdeniük. Minden szobában a borzalmas halál lehetősége les minden szereplőre. Óvatosnak kell lenniük, el kell kerülniük az ügyes csapdákat, ha ki akarnak jutni a halálos útvesztőből. Vajon elérik a kijáratot? Nem teljesen biztos, hogy az megoldást jelenthet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Brigitta79 2021 jan. 17. - 14:08:04 10/10
Nekem nagyon tetszett az Cube, és a Cube Zero is. A 3.rész valóban az első rész előzménye lehet, mint ahogy azt a film címe is mutatja. És ha valaki végignézni a trilógiát, akkor az eseményekből is rá fog jönni erre. A 2.részt próbálták kicsit tudományos vonalra vinni a párhuzamos dimenziók világával. Igazából az sem volt rossz. Csak míg ezekben a részekben igen okosak voltak a bezárt egyének, addig a 2-ben agyatlanul ordítoztak egymással, és nézték a párhuzamos dimenziókban a saját, és társaik halálát. Ahelyett hogy arra törekedtek volna hogy ne úgy történjen a valóságban ahogy ott látták, és próbálták volna az agyukat arra használni hogy tudnak kijutni!
7/10
InteriorLulu 2020 máj. 24. - 16:04:49 7/10
Sokszor tényleg csak fogom a fejem a magyar címadásokon. Túl azon, hogy az eredeti cím Cube Zero, legkésőbb a film legvégén mindenki számára kiderülhet, hogy a 97-es A kocka (Cube) előzménye, szóval semmi racionális oka nincs a primitív, csakis a filmek készültének időrendi sorrendjét alapul vevő Kocka 3-címnek.
Segítek: lehetett volna mondjuk "A kocka: Kezdetek", és akkor soha senki nem abban a tévhitben nézte volna végig, hogy ez az "első két Kocka" folytatása. Szívesen.

De a magyar Kocka 2 és Kocka 3 már csak azért is elcseszett címek, mert a Kocka 2: Hiperkocka az alapötleten túl semennyiben nem kapcsolódik A kockához (Cube), és nyilván a Cube Zerohoz sem. Így aztán a magyar címadás sugallatától eltérően nem is folytatás. A Hiperkocka egy teljesen másmilyen elv szerint működő objektumról szól, és a sztorijából kihámozhatók szerint teljesen másmilyen okokból kerülnek (kerültek) bele emberek, mint a Cube és a Cube Zero kockáiba.

SPOILER!

És még valami. A hozzászólásokból úgy látom, mindenki ténynek veszi, hogy a Zero kvázi főhőse (Wynn) ugyanaz, aki a Cube "autistája". Ami valóban egy ütős kis csavar lenne, ám valójában semmi nem bizonyítja, hogy így is van. Annak ellenére sem, hogy a két jelenet szinte ugyanaz, hasonlóan reagálnak itt is, ott is a jelenlévők a felbukkanó srácra, sőt a két srác majdnem ugyanazokat is motyogja (zöld szoba, kék szoba, vissza akar oda menni). Az eltérések viszont ezen egyezéseknél sokkalta nagyobbak: itt rajta kívül hárman vannak, ott négyen, nagyon másképp néznek ki itt és ott, a neveik is mások, de eleve a két srácnak a zubbonyon olvasható neve is más (itt Wynn, ott Kazan), valamint maga a két kockahelyiség is teljesen másmilyen... Nem, ha a Zero készítői valóban a két karakter egyezésével akarták volna összekötni filmjüket a Cube-bal, akkor ezt az említett körülmények egyeztetésével meg is tették volna, még ha a filmvégi csavar ereje jócskán gyengül is azzal, hogy már a film elején gyanút fogunk, mikor azt látjuk, hogy a technikus zubbonyán a Kazan név áll.
Szóval itt pusztán arról van szó, hogy a Zero alkotói az említett hasonlóságokkal jelzik, messze nem először fordul elő, hogy az irányítók a saját rendszerük üzemeltetőit is simán berakják úgy ebbe a szinte biztos halállal járó börtönbe, hogy őt előtte adott esetben még konkrétan értelmi fogyatékossá is transzformálják.
6/10
sorozatneked.hu 2019 márc. 10. - 22:57:31 6/10 Előzmény barna pólós2
6/10

6/10

Amikor annó először láttam az első részt nagyon tetszett, mostanra már kicsit megfakult a fénye, de ne feledjük, hogy egy 22 éves kisköltségvetésű kanadai filmről van szó! A folytatásai is rendben vannak. A második része annyira már nem ütött, viszont ez a harmadik jó lett. Még nyomasztóbb és kilátástalanabb a hangulata. Sokat nem tudunk meg a Kockáról, csak egy keveset és a végén van egy kis csavar is. Én nem ismertem volna fel Felixet, bár sokat néztem gyerekkoromban a Váratlatn utazást. :)
5/10
caomilla4 2017 aug. 14. - 11:02:07 5/10
Azt hittük az 1 után, hogy megkapjuk a válaszokat a miértekre, de sajnos nem. Csalódás volt, a 2-t végig sem bírtuk nézni. 10/5
zetorka 2016 dec. 17. - 13:39:30 Előzmény whitedoor41
SPOILER ha nem láttad a 97-est
de vágod az eredeti koncepcióban semmilyen chip nem volt, csak felkelt egy pár ember egy helyen, ami szörnyû és nem értették hogy kerültek oda és megpróbáltak kijutni és közben változtak a stressz hatására, a matematikus lány kinyílt, a fekete csávóról kiderült mennyire önzõ, és kiderült, hogy egy autista nem is olyan haszontalan, mint elsõre gondolnád, sõt a végén még az is kiderült, hogy odakinn se feltétlenül jobb, mint benn:
"- Odakint nincs miért élnem.
- Mi van odakint?
- Parttalan emberi ostobaság."
ráadásul azon ritka filmek közé tartozik, ahol komoly szerepet játszik a matematika, és kifejezetten ijesztõ

nem mostanában láttam, de emlékszem rá, a másik kettõre meg nem
nem akarlak elkeseríteni, de a másik kettõt egyértelmûen anyagi okokból forgatták le
barna pólós2 2016 dec. 09. - 13:55:17 Előzmény 5i
Nálam a sorrend 3,2,1, talán 2,3,1. Az 1 is jó rész, a többség sokkal jobbnak tartja a többinél, és annak van valami "mondanivalója" szerintük, de nekem az egy kicsit gagyi technikailag. A 2 szerintem nagyon érdekes, sci-fis, ahogy találgatják, hogy kerültek oda, a 3-nak pedig nagyon jó hangulata van, ahogy mutatják a külsõ világot, és érdekes, hisz mindenki arra kíváncsi, mi van a kockán kívül, mi ez az egész. A fõszereplõ egyébként a gyerekkorában a Váratlan utazásban a Félixet játszó színész.
8/10
whitedoor41 2016 dec. 09. - 13:28:45 8/10 Előzmény zetorka
"SPOILER
az meg milyen már, hogy a dolgozó srác lesz az elsõ részben az autista?
attól mert szétszabdalják az agyát még szellemi fogyatékos éppen lehet, de matekzseni semmiképp"

Úgy ahogy a fekete férfinek, neki is beültettek egy chipet a fejébe, ergo innentõl kezdve kár azon agyalni mire "lehet" képes és mire nem.

Azzal a gondolatmeneteddel sem értek egyet, hogy ebbõl a részbõl nem derült ki semmi. Pont ellenkezõleg, ez rakta össze a teljes kockát. :)

A 0-ásban az derült ki, hogy aki a felsõbb hatalom számára kényes azt berácsozták (szõke csaj politikai nézetek - 1-esben dettó az összeesküvés elméletét boncolgató orvos csaj), valamint az engedetlen dolgozókat büntették meg, akik "túl kíváncsinak" bizonyultak. A fekete férfira feltételezhetõen azért volt szükségük, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezett (fizikai hadviselés) amelyre szükségük volt arra az eshetõségre ha a "rabok" túl közel kerültek a kijutáshoz. A fejébe ültetett chip által tudták szabályozni, irányítani a cselekvéseit.

A 0-ás nem (csak) felvezetése az 1-esnek, sokkal inkább magyarázat az ott történtekre, jóformán alig marad kérdés amire ne tudnánk válaszolni a látottak után.

A kettes részben pedig mindenki a cég ember volt, vagy valamilyen szinten a céghez kapcsolódó egyén. (tervezõ, ügyvéd, felsõbb vezetõ, ügynök, hacker...)
8/10
whitedoor41 2016 dec. 09. - 11:23:03 8/10
"Nem értelek!
Max két napja néztem ujra a kocka elsõ részét, és emlékeszem
,még arra is emlékeztek,hogy elõzõnap este mit ettek, és volt köztük olyan aki azt is meg tudta mondani pontosan mikor vitték el othonából."

Arra emlékeztek, amire az "okosok" akarták, hogy emlékezzenek ez világosan bent volt a 0-ás részben. A szõke nõ esete ezt több mint egyértelmûen taglalta, amikor a komputeres csávó a nõ emlékeiben nézelõdött, törölt, meghagyott, visszahívott momentumokat neki.
8/10
whitedoor41 2016 dec. 09. - 11:14:25 8/10
az angol címe cube: zero, szóval teljesen egyértelmû, hogy idõben az elsõ elõtt foglal helyet.
franszoá81 2016 nov. 16. - 13:49:48 Előzmény 5i
hát nem tudom, sztem a 2. rész az übergagyi volt. az 1 és a 3 aránylag jó, de a második az valami ritka gyenge lett.
5i 2015 febr. 01. - 21:05:15
Nos ez a rész elég gyenge a többihez képest szerintem. Pont a színészek miatt is, meg erõltetett benne pár rész... A végén a csattanó talán jó lenne, bár kissé másként kellett volna elhelyezni a dolgot.
Amúgy szerintem pont a 2 a legérdekesebb, legelgondolkodtatóbb rész...Az effektek nyilván lehetnének jobbak.
Tehát nekem a sorrend: 2, 1, 3.
Pár gagyi rész ebbõl kiragadva: !!! SPOILER !!!:
- az a félszemû karakter elég erõltetett gáz volt
- amikor a feka átvált tökéletes katonává az nagyon zs, fõleg ahogy kinyírja a nõ meg az észlény, ha valóban érzéketlen ölõgép lett volna 1 másodperc alatt végez mind a 2 delikvenssel!!!
- a számítógépes részek: pl.: minden ultramodern, de egy kábelt kitép faszikánk és oda a kapcsolat!!! LOL!!!
- stb., stb.
zetorka 2014 márc. 03. - 15:16:23
valaki itt az írta, hogy ez a legletisztultabb, mert itt tudunk meg a legtöbbet, hát pont nem, a legletisztultabb az elsõ kocka film volt, ami tökéletes, mert ott volt egy koncepció ami pont az volt, hogy nem tudunk meg semmit, se a kockán kívüli életrõl, se magáról a kockáról, mert maga a kocka az egész univerzum
az a rész annyira jól sikerült, hogy négyszer láttam egymás után (mondjuk részben azért, mert nem teljesen értettem a matematikáját és kíváncsivá tett)

mindenesetre nem azt mondom, hogy kidobott idõ volt megnézni ezt a részt, mert voltak benne érdekes dolgok, de messze nem olyan mély, mint az elsõ film, ráadásul nemcsak a gondolatiságát butították, hanem a rejtvényt is, páros meg páratlan betûk, az ám a kemény agytorna, sok elemében pedig az volt az érzésem, hogy csak leforgatták még egyszer

SPOILER
az meg milyen már, hogy a dolgozó srác lesz az elsõ részben az autista?
attól mert szétszabdalják az agyát még szellemi fogyatékos éppen lehet, de matekzseni semmiképp
7/10
horipapa. 2013 ápr. 07. - 21:31:07 7/10
Mindenképpen nézze meg ezt a részt az, akinek az 1 tetszett és válaszokat keres.
Úgy vélem maga a film nem lett annyira jó mint az elsõ rész, de a kettõnél jobb.
Nem unalmas, viszont sok az idétlen, felesleges párbeszéd.
Egyébként miért Kocka 3 lett a fordítás? Ez a rész nem harmadik rész, hanem vagy különálló vagy pedig az elsõ elõtti.
Az eredeti neve is Cube Zero.
6/10
Inv1sus 2012 jan. 28. - 23:02:48 6/10
Na megnéztem mindhárom filmet. Azt kell mondjam, hogy ez a részt én bénának, amatõrnek találtam egy kissé. A színészek messze jobbak voltak viszont, mint a második részben, talán a történet is érdekesebb volt. Az egész filmnek az utolsó perce volt számomra a legértékesebb, ami visszavezetett az elsõ részre. Kár, hogy egy kicsit se vették a fáradtságot, hogy legalább bõrszínbe azonos karaktereket találjanak...

Ha megtehetném, akkor azt kérném, hogy térjenek vissza az elõ részhez és folytassák ugyanabban a misztikus, rejtélyes légkörben. Követte két rész, mindkettõ teljesen eltért az eredeti vonaltól, kitöltve unalmas klisékkel, amiket ezeregy filmben láthatunk. Nem így kellett volna ezt folytatni kérem....
9/10
Heisenberg 2010 dec. 17. - 13:41:46 9/10
A kocka 1 és a kocka zero jó filmek, de a kettõ szerintem nem passzol a sorozatba mintha egy különálló film lenne.
10/10
radovan71 2010 dec. 16. - 23:36:11 10/10
nekem nagyon bejövõs volt úgy ahogy van.még a második részt nem láttam,de ezek után muszáj hogy pótoljam.Nem igaz hogy csak egyszer nézõs,maga a hangulat...nagyon el van találva...és semmi heppiend.
6/10
RoKKfish 2010 júl. 02. - 10:17:13 6/10
Egyszer nézõs. Az egyetlen pozitívuma, hogy hangulatosra sikerültek a díszletek és a fényképezés. Az eredeti film egyik legnagyobb erénye éppen az volt, hogy lehetett találgatni az okokat, nem magyarázott meg semmit, nem rágott szájba semmit. Hát itt nesze nekünk a sztori. A többit meg már úgyis láttuk... Hja, mondanom sem kell, a "határtalan" fantáziával "megáldott" keresztszülõ, aki a film címét magyarra álmodta, egy idióta.
10/10
Transporter.96 2010 ápr. 06. - 11:51:10 10/10
Amikor elõször láttam ezt a filmet,nagyon féltem :D:D
Késõbb aztán megszerettem. Egyébként az a Jax-szerû figura nekem nem volt
furcsa,fõleg amikor "felboncolta" Dodd-t. Bár néha elég furcsán viselkedett...

Nálam ez megér 10/10-et!
monnci 2010 ápr. 05. - 15:23:57
van benne ****SPOILER****is
szerintem az elsõ és a harmadik rész is elég jó volt, a második valahogy nagyon nem tetszett.
az a jó ebben a részben, hogy nagyjából megtudhatjuk, hogyan és ki(k) által mûködik a kocka. nagyon furcsa volt számomra, mikor a csaj meg a pasi a kockából kikerültek egy tóba. nagyon nem számítottam rá, hogy ebben a filmben külvilági jeleneteket is láthatunk, úgyértem, hogy ami a szabadban játszódik.
és ez a rész ad egy kis magyarázatot nekem az 1. rész végére is, mikor úgy lesz vége, hogy a bolond gyerek mászik a nagy fehér semmiben.
6/10
thedon 2010 ápr. 02. - 02:37:49 6/10
Hát' nem tudom de se nem jó se nem rossz film....
Összes hozzászólás