Kőkemény pornóvilág

Bakancslistához adom
Hardcore
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 109 perc, 1979

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Jake Van Dorn szigorú kálvinista elveket valló üzletember az istenfélő Közép-Nyugatról. A férfinak van egy tinédzser lánya, aki az egyház által támogatott kiránduláson megszökik otthonról. Van Dorn felbéreli a különc magánnyomozót, aki megtudja, hogy a lány olcsó pornófilmekben szerepel. Az apa úgy dönt, hogy saját kezébe veszi a nyomozást. Pornófilm-producernek adja ki magát, szereplőválogatást hirdet, miközben próbál nyomra bukkanni. Egyre jobban alámerül a napfényes Kalifornia szexszel teli alvilágába.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez jan. 08. 21:03:10 6/10
A témája napjainkban aktuális csak igazán. Itt is arról van szó, hogy a pornós kurválkodáshoz általában nem kell semmilyen

bűncselekmény áldozatává


válni, ám ez a legvégén derül ki.
A film eleje jól hozza a karácsonyi feelinget, simán fel lehet röhögni a karaktereken meg a beszólásokon, aztán a nyomozás beindulásával egy ide-oda csapongó hangulatú krimidrámába csapunk át. A főhős végigjárja a kaliforniai erotocenter egy részét, közben egyre mélyebbre merül az alvilágban. Vicces pillanatok később ugyancsak előfordulnak, elég csupán a castingjelenetre gondolni. Az enyhe szexipar- és fogyasztói társadalom-kritikát megfogalmazó alkotás egyébként a vallási fanatizmust állítja szembe a pornóval.
Pár képsor teljesen logikátlanul van megírva, sok pedig irtó gyengén lett megrendezve. A technikai amatőrség a fináléban csúcsosodik ki a legjobban. A zenei témák hihetetlenül nevetségesek. George C. Scott játéka kiváló, viszont a mellékszereplők szinte mind szarok. Utóbbiak közül magasan Peter Boyle a legrosszabb, akiről képtelenség eldönteni, hogy vajon miért foglalkoztatta annyit Hollywood.
A sztoriban befigyel némi az A taxisofőr párhuzam. Paul Schrader azért tudott ennél jobbat is alkotni: mondjuk pont az említett művet.
6/10
stupek2 2016 aug. 20. - 09:45:17 6/10
Látom itt sem tudta a rendõrség megoldani az ügyet. Hasonló helyzet van nálunk is. A "faluról" feljött lány belecsöppen az "életbe" és a faluról feljött apa is. Bár néhány helyzetet nem értek, hogy került oda, miért hittek neki, Az ismeretlen lányt hogy-hogy ismerték? No mindegy. Nem akció, nem krimi, egy történet apa kutat a lánya után a "nagyfaluban".
wescoy25 2016 ápr. 24. - 22:00:35 Előzmény Dalmát
"Ennek a filmnek Kemény pornóvilág volt a magyar címe. Vagy rosszul emlékszik, aki ide beírta ezt a címet, vagy megint készült egy új szinkron, és már megint átkeresztelés is történt."

Ez semmi ahhoz képest, hogy mûfajilag akciófilmnek sorolták be. :D
wescoy25 2016 ápr. 24. - 21:00:17
Legszívesebben lekötözném azokat a sznobokat, akik olyan hulladék filmeket csinálnak, mint a Shame - A szégyentelen, és megnézetném velük ezt. Csak hogy lássák hogy lehet valódi témáról, valódi emberekrõl valódi filmet csinálni. Persze az ilyeneket nem érdeklik a régi filmek, mert akkora zseninek hiszik magukat, hogy nekik a filmtörténet nem számít. Aztán a színészek ebben a filmben: George C. Scott, Peter Boyle, Season Hubley - mind nagyszerûek, a Scott és Hubley közötti dialógusok különösen jól mûködnek. Érdekes módon ezeket a színészeket sosem reklámozták agyon, pedig egy ásításuk többet ér, mint annak a sorozatgyilkosfejû, agyonhájpolt majom Fassbendernek bármelyik egész estés erõlködése.
Dalmát 2014 jan. 27. - 22:49:14
Ennek a filmnek Kemény pornóvilág volt a magyar címe. Vagy rosszul emlékszik, aki ide beírta ezt a címet, vagy megint készült egy új szinkron, és már megint átkeresztelés is történt. Egyébként szívesen dolgoznék a port.hu-nak, ha szeretnék egy kicsit gatyába rázni a filmek adatlapjait. De tényleg.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu