Könnyű kis gyilkosság

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 89 perc, 1967

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

A film - alcíme szerint - ál-bűnűgyi komédia. És valóban. Izgalom, humor, fülbemászó muzsika és éneklő filmsztárok - Darvas Iván, Tordai Teri, Márkus László, Bárdy György, Váradi Hédi - mi kell még egy lebilincselő krimihez? Darvas Iván, a lezser éneklő nyomozó megbízást kap az evangélista társaságban történt gyilkosság kinyomozására. Vajon ki a gyilkos? És hogy jön a képbe Giuseppe Verdi?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Nótárius ápr. 14. 20:21:44
Részlet a filmből:
Mikes Éva - Minden percben
https://youtu.be/5syoZhwS9e8
1/10
5i 2020 márc. 24. - 11:28:24 1/10 Előzmény gladiolus
Nagyon ciki és idegesítő valóban ez a kornyikálás állandóan. Kár érte, ilyen helyszíneken, ilyen színészekkel olyan jó filmet lehetett volna készíteni...:-(
gladiolus 2019 aug. 16. - 07:55:35
Ez nagyon idegesítő, hogy ötpercenként énekel valaki, és mekkora hülyeségeket. Meg ez az opera dalbetét-szerintem nagyon szarul énekeltek.
Váradi Hédi volt még aranyos esetleg, a többiek rém fárasztóak voltak.
Igazából Darvas Iván miatt néztem meg, mert gyűjtöm a filmjeit, na ő viszont szépen helytállt itt is, ahogy szokott, mondhatnám azt is, hogy ennek a kis hülyeségnek adott egy gerincoszlopot. Egy pillanatra sem jött zavarba, duma, tánc, ének, ökörködés ment neki 1000 százalékosan. Ez az ürge nagyon profi volt, kedvelem a búráját. Basszus, ennek a kisujjában volt az egész színészmesterség.
Az a kis pár taktusos idétlen dal, amit ő énekelt, az még tetszett is, a fülembe mászott.

"Nagyfülű Dzsekszon a nőkre sokat költött, és a rendőrségre makacsul nyelvet öltött, rablás közben csak egyszer használt koltot, és a villamosszékben kapott ezer voltot. Lálálálálálálá-azóta boldog. " :)

Cuki. Azért írtam mindent fonetikusan, hogy rímeljen a kis dalocska.
s4nlara 2015 jan. 20. - 02:25:53
SPOILER is lehet

Sejj de nem szeretem a blõdli zenés komcsi filmjeinket. De hát kivétel erõsíti a szabályt!
Tomanek Nándor ritka filmes, jó volt látni egy kicsit. A Don Carlosra épülõ bûnügy egy borzalom, de valahogy túl tudom tenni magam rajta, amikor elõbukkan Darvas és a tõle telhetõ 67'-es legjóképûbbségével brillírozott. Teljesen mindegy mit kellett csinálnia, mosolygott, homlokráncolt, hangsúlyozott, csak a szokásosokat hozta, de finoman hangolva, hogy eltalálja az arányokat ehhez a filmhez.
Hasonlóan jókat lehet mondani a többi szereplõrõl is. Lõte Attilát örülök, hogy ilyen fiatalon is megismerhettem (nem láttam másik filmben), Bárdy György testhezálló formát alakított. Márkus László sosem tetszett, hát most õt is jóvágásúnak találtam. Mintha minden szereplõt a legelõnyösebb megjelenéssel láthattunk volna.
A nõknél kicsit más a helyzet az én ízlésem szerint. Váradi Hédi, az idegesítõ õrmester tetszett jobban, de - nem számítva a végsõ Fülöp éneklést, amitõl agyhalott lettem - elviselhetõbb volt, mint Tordai Teri fekete hajjal. Õ nem tudta felvenni ennek a ál-bûnügyi komédiának a stílusát.
A végén szinte katarzist kaptam. Ezek az indokolatlan fordulatok, éneklésnek nem nevezhetõ dalbetétek és mindezt a színészcsillagaink elsõ osztályú prezentálásában... hát sokkolódtam kicsit. Tehát nagy hatással volt rám a film, de nem ajánlom inkább senkinek. Túl sok tényezõn múlik, hogy elnyeri-e a tetszését a nézõnek.
ljakabfi 2015 jan. 08. - 00:45:06
Bár régen vetítették, 1967-ben, halványan emlékszem arra, hogy Darvas és Bárdy nagyot alakítottak a filmben. Rendkívûl szórakoztató darab volt, de lehet, hogy mára kicsit poros lett. Mindenesetre nagy nevek játszottak önfelededten.