Kopogd le a fán!

Bakancslistához adom
Knock on Wood
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 102 perc, 1954

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Jerry Morgan, az amerikai hasbeszélő Párizsban dolgozik. Egy napon a munkahelyén különleges képességeit kihasználva beszélgetni kezd két fabábujával. Főnöke attól tart, hogy Jerry idegösszeomlást fog kapni, így elküldi Zürichbe, hogy ott pszichiátriai kezelésben vegyen részt. Utazásáról azonban egy nemzetközi kémhálózat is értesül, és egy titkos fegyver terveit rejtik a férfi fabábuinak fejébe...

Stáblista:

Szereplők

Jerry Morgan/Papa Morgan
Ilse Nordstrom
Marty Brown

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ocsisonka febr. 22. 15:51:28 9/10
Aki szereti a könnyed, nevettetős, szórakoztató filmet, az nézze meg. Sajnos ma már - a pszichotriller, a horror és más borzalmas filmek mellett - nem igen vannak ilyen stílusú filmek, melyek ténylegesen kikapcsolódást jelentenek. D.K.-t nagyon bírom, jók a filmjei, R.R. hangja pedig fantasztikusan telitalálat volt. Nagyon jól szórakoztam rajta, ahogy a többi filmjein is.
Izma-el Farad 2023 dec. 18. - 15:27:22
szerintem hat almás film ez is és az udvari bolond is aki nemkönnyesen jön ki öröméből a tv elől az valami féllresiklott vagy nem érti Rátonyi és Danny Key pont egymásra illik hangja!
bobacska 2021 nov. 24. - 16:08:01 Előzmény luci87
Szerintem meg sokkal több volt annál, mint operettszínész.
luci87 2017 ápr. 05. - 06:43:32 Előzmény gladiolus
Hát... Rátonyi tényleg nem az a színész,aki bármit el tudna játszani...inkább zenés ,vígjáték, operett ami fekszik neki...
gladiolus 2015 dec. 28. - 20:15:39
Örülök, hogy te is így látod. Igen, a mai szinkronszínészeket arcról már kevéssé lehet ismerni, mert van olyan, aki szerintem csak szinkronszínész, régen meg mindent kellett csinálni egy embernek.
Hát igen, ahogy mondod, az a karmesteres szóló est valóban felejthetetlen volt.

Danny Kaye esetében egyébként enyhén szólva csodálkozom, hogy csak két Golden globot kapott, meg egy Emmy-t, ez furcsa, egy ilyen kaliberû mûvésznél. Nem is értem. Azért nem, mert az õ tehetsége annyira kiugró volt, ami kiszúrja az ember szemét.Nem mintha számomra lenne jelentõsége a díjazásnak, mert senki sem attól lesz igazán nagy, hogy kap ezt-azt, az igazi tehetséget úgysem lehet letagadni, eltüntetni, mert felszínre tör.

Ennél jobb filmjei is vannak, ez nekem egy kicsit egyhangú volt az õ adottságaihoz képest, mert a karaktere kicsit bárgyú volt. Úgyhogy fellélegeztem, amikor végre a színházi futkosóban menekülés közben végre magára öltötte Borisz ruháját, és kitolták a színpadra, persze fenékkel a közönség felé, mert ott és akkor már éreztem, hogy végre valami történni fog.Valami olyan dögletes geg áradat, ami nála megszokott.
Sorozatfüggõ 2015 dec. 28. - 15:02:08
Nagyjából egyet értek. Sajnos, valóban úgy van, hogy egy nagyon közismert színész arcától nem tud elvonatkoztatni a nézõ, ha valaki más hangjaként hallja meg. Fõként a régmúlt idõk színészeirõl beszélek, akiket az egész ország ismert a képernyõrõl. Ma már ez nem egészen így van, még a legismertebb szinkronszínészek arca is ritkán közismert. Legfeljebb azt vesszük észre, hogy X meg Y meg Z meg stb. színésznek ugyanaz a magyar hangja. Egyébként gyakran elõfordul az is, hogy a magyar hang sokkal szebb, mint az eredeti. Persze fordítva is.
Más: D.K miden esetben zseniális, nekem legjobban a karmester paródia jön be.
gladiolus 2015 dec. 27. - 16:57:18
Bocs, ez másik film, de muszáj volt ide hozni:

https://www.youtube.com/watch?v=jm6ktYq0Yxk

Hatalmas.
gladiolus 2015 dec. 27. - 15:59:57
Akkor pontosítok. Rátonyi Róbert technikailag nagyon brilliánsan megoldotta a feladatot, amit a szinkron megkövetelt tõle, tehát a hablaty valóban nagyon magas színvonalú volt, ezt nem vitatom. De sajnos él bennem vizuálisan egy kép róla, és ez a kép nagyon végletesen más, mint Danny Kaye-é, aki az egyik legvonzóbb férfi színész volt a régiek között, és emellett iszonyúan tehetséges is a lehetõ legnehezebb mûfajokban.

Rátonyi Róbert számomra a ripacs kategóriába tartozott, bocsi, ez van. Az az egy fajta, gribedlis mosoly sosem tudott eltûnni, vagy különféle változatokat felvenni az arcán, mindig ugyanaz maradt.Az operett típusú attitûd miatt pedig egy olyan sajátosan férfiatlan stílus uralkodott el rajta, ami számomra sosem tette szimpatikussá.

Danny Kaye viszont a táncos komikus kategória legkifinomultabb és szerintem legmagasabb szintû prezentálására volt képes, de mindemellett teljes hitelességgel alkalmas volt romantikus hõsök megjelenítésére is, és ez a két stílus elég kevés embernek jön össze ilyen profi szinten. Ja és akkor még a muzsikus vénáját, ami szintén kiemelkedõ volt, nem is említettem. Technikailag teljesen profin irányított egy zenekart úgy, hogy közben bohóckodott. Az öt penny c. filmben is meg lehetett szakadni rajta a röhögéstõl, ha azt akarta, vagy el lehetett olvadni akkor, amikor a kislányának énekelte a Five little pennies c. dalt, vagy amikor Louis Armstronggal és a gyerekkel hármasban énekelték a Good night c. dalt. Nem sok ember van, aki minden kategóriához ért, és mindegyikben ennyire zseniális.

Így ezen tényezõk miatt, ha a két embert egymás mellé képzelem, nekem nem alkotnak összeillõ párt, mint test és hang, és mint férfi sem. Egyébként Danny Kaye szinkronhangjaként hallottam már Kern Andrást is az Udvari bolondban, és az kifejezetten találó volt.
Paolino 2015 dec. 27. - 14:37:24
Ez a film elég fura volt. Az egy dolog, hogy 2 szálon indul a cselekmény: szerelmi szál és a lopott tervrajzos szál. De igazából egyik sincs kidolgozva, de bármelyik is fut éppen, mindegyik abba fullad, hogy Danny Kaye valamilyen formában produkálja magát: táncol, énekel vagy csak hadar. Jó színészek, jó szinkron, és valahogy még sem stimmel valami a filmmel. Rátonyi Róbert és Danny Kaye is nagyszerû színészek voltak, de egymáshoz nem passzolnak szerintem.
Sorozatfüggõ 2015 dec. 27. - 14:34:08
Kicsit utánanéztem: Rátonyi rengeteg filmben szinkronizált, érdemes végignézni a listáját.
Sorozatfüggõ 2015 dec. 27. - 13:59:07
Hát aki ezen a filmen elalszik... No mindegy. A cselekmény pergõ volt, nagyon kellett figyelni,ki kicsoda és mit miért csinál. Tetszett, hogy mennyi szituációt direkt úgy alakítottak, hogy a fõszereplõ minél többet énekelhessen, táncolhasson, bohóskodhasson. Bár néha voltak benne erõltetett pillanatok is,/pl.a hipnózis jelenet/, végig szórakoztató volt. A balettjelenetnél meg ahányszor látom, könnyesre nevetem magam. Zseniális rész. Rátonyi pedig igenis telitalálat a szinkronra. A hadarós, hablatyolós beszéde tökéletesen ideillett. Egyébként nem tudom, Rátonyi hány szinkronszerepet csinált. Ezen kívül csak egyben hallottam Õt, a Münchausen báró kalandjai c. rajzfilmben. Abban is vitte a filmet. No meg M. Legrand zenéje. Szóval a Kopogd le is egy megúnhatatlan, örök szórakoztató film még ennyi évtized után is.
gladiolus 2015 dec. 27. - 08:49:14
Rátonyi Róbert hangja abszolút nem passzol Danny Kaye személyiségéhez, ez a párosítás kifejezetten zavaró volt. A film maga nem volt rossz.
Texas Bill 2015 dec. 27. - 04:55:36
Elaludtam rajta. Engem nem fogott meg. Kb. egy órát bírtam, unalmas volt.
10/10
olahmiki1959 2015 dec. 22. - 17:31:15 10/10
Óriási film,Danny Kaye egyik legjobb filmje, zseniális benne, és Rátonyi Róbert szinkronja is felülmúlhatatlan.
Felvenni, eltenni, vigyázni rá, mert nagyon-nagyon ritkán bukkan fel ez a kincs.
Nekem megvan, de még secam rendszerben, most felveszem, reklámok és minden zavaró körülmény nélkül...:)))
proklima 2015 szept. 26. - 19:36:21
Nagyon kellemes, szórakoztató film, hamisítatlan 50-es 60-as évek hangulatú.
A film Technicolor eljárással készült, viszont szépek a színek és tiszták a felvételek, nagyon jó a minõsége.
A 10-e skálán 10 pont.
10/10
sanderson 2014 ápr. 29. - 19:45:44 10/10
Mostanában újra láttam ezt a fergeteges vígjátékot. Valóban...nagyon emlékezetes a film balettjelenete. Ebben a filmben egész egyszerûen "minden nagyon gromek".
sdt 2012 jún. 23. - 08:20:35
Nagyon, nagyon jó film. Danny Kaye kevés filmje forog (pld. Udvari bolond) de ez aranyos. Jobb jelzõ nem jut eszembe. 9,36. A "gyerekkorod" .... :))) Akkor már a többedik centenáriumi felújítást láttad. Az ééénnn gyerekkorom... :)))
9/10
Adamo 2012 jún. 23. - 06:13:38 9/10
Nagyszerû kis film, remek zenékkel. Gyerekként én is sokszor láttam, kellemes volt újra megnézni :)
offtopic
Mermaid. 2011 aug. 17. - 14:50:42 Előzmény laaszlo46
Fúúú köszi a linket! Most nézem ....:)
Mermaid. 2011 aug. 17. - 14:48:43
Imádom ezt a filmet, gyerekkorom egyik kedvence. A balett jelenet valami fenomenális. :) Remélem sikerül valahonnét egyszer megszerezni, nagyon jó lenne....1o/1o
Összes hozzászólás