Kopogó szellem 2. - A túlsó oldal

Bakancslistához adom
Poltergeist 2
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 86 perc, 1986

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Miután a Freeling család sikeresen túlélte a rosszindulatú szellemek által okozott traumákat, elköltöztek abban reménykedve, hogy új házukban békében élhetnek. Nem is sejtik, hogy lányuk képessége újabb problémákat okoz a szellemek világában. Szerencséjükre két segítségük is akad, egy médium és egy indián varázsló személyében.
A szörnyű szellemek visszatérnek, hogy újra megütközzenek JoBeth Williams-szel és Craig T. Nelsonnal egy fiatal látnok lelkéért (Heather O'Rourke).

Stáblista:

Szereplők

Diane Freeling
Steve Freeling
Carol Anne Freeling
Robbie Freeling
Tangina Barrons

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Endo The Cat 2019 febr. 01. - 21:18:08 10/10
Király film, akár az első rész. 9/10
boom48 2014 aug. 15. - 19:32:17
Eza második rész nézhetetlen.
Indokolatlan történetszálak, a semmiben lebegõ cselekmény, a történet teljes hiánya, katasztrofális "effektek" amik valójában nincsenek is, kivéve a végén úszó spermatengert, amiben az egész család megfürdik.

A három mérföldekkel jobb ennél, mert van épkézláb sztorija, és másodpercenként elsüt valami trükköt, ami feledteti a másként üres szobákat. Tök jó hogy rájátszik hogy a szellemeket csak a tükrökben látjuk, és nem DVD-extraként rejtegeti ezeket a megoldásokat.
Mondjuk sok értelme ennak sincs, de legalább ki meri mondani valahol a vége felé ami mindenkinek a bögyében van: ***SPOILER PÓTOLVA***a nyilvánvaló megoldás ha végre kinyírjuk a baj-forrása kislányt. De persze a végén muszály átmennie XTRO3-ba, hogy a szörny csak szeretetre vágyik, meg más marhaságok.***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***

Köszönet az MGM-nek hogy egymáshoz kötve leadta ezt a kettõt, különben sose néztem volna meg.

Ezt, a második részt pedig tuti hogy soha többé nem is fogom.
eynrg 2013 szept. 01. - 12:45:10
Nem annyira nagy, mint az elsõ, de még jó film, nem úgy, mint a harmadik része, amely pocsék.
Bõvebb infó: Poltergeist - Kopogó szellem - Különleges horror c. cikk a Régi Új Filmek blogjában.
7/10
technokrata 2012 máj. 15. - 08:44:20 7/10
Az elsõ részhez képest nagy visszaesés ez az alkotás, de azért jónak tartom.
Jenny007 2010 okt. 15. - 20:59:03
szerintem is jó film. az a pap ahogy kinézett, nemtom honnan akasztottak ilyen halálfejû fickót.
9/10
Singaporeflash 2010 jan. 21. - 20:31:28 9/10
Nem volt ez rossz. Az elsonel a felelmetesseg ellenere is van valami furcsa "bajossag", de ez szerintem Spielberg miatt is van, mert neki valahogy meg a felelmetes filmjeit is, mint minden filmjet, amit en lattam, egyfajta jatekossag es lebeges jellemzi, olyan jo, gyerekkort idezo izgalmat tud kivaltani. Ezen a masodik reszen meglatszik, hogy nem Spielberg, mas az atmoszfera, erzesem szerint sokkal veszjoslobb, kevesbe "humoros", sulyosabb. Nekem nagyon tetszett - ha nem is annyira, mint az elso, a maga nemeben ez is jo. Kulon dicseret a maszkosoknak es undormestereknek - szerintem egyedulallo fantaziaval alkottak meg a maszkokat - azok viszont abszolut 10 pontosak szerintem, tenyleg horrorisztikusak, felelmetesek.
Rootwin 2006 aug. 21. - 20:07:40
hmm... az megrázó elsõ rész után kíváncsi vagyok rá! Látta valaki? Nem tudja valaki elmondani a történetét?