Köpök a sírodra

Bakancslistához adom
I Spit on Your Grave
amerikai thriller, 108 perc, 2010

Értékelés:

181 szavazatból
Szerinted?

Jennifer Hills regényíró alkotói magányra vágyik, ezért egy elhagyatott kis kunyhó felé veszi az irányt. A kreatív pihenésből azonban rémálom válik, amikor egy csapat férfi felkeresi az éj közepén és brutálisan bántalmazzák, majd hagyják meghalni. A nő azonban visszatér a sírból és üldözőbe veszi az erőszaktevőit, akik már szinte el is felejtkeztek tettükről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
sajtreszelo márc. 09. 01:14:52
ekkora szennyet mint a port.hu, édes istenem
Sanchoponcho jan. 06. 12:51:52 Előzmény Baxamaszad
Nem, a legtöbb férfi nem aberrált idióta. Ez csak azoknak tetszik, akik sikertelenek az életben, de hatalomra vágynak, csak túl hülyék és aluledukáltak ahhoz, hogy mondjuk valami vezető beosztásba kerüljenek.
10/10
Baxamaszad 2023 okt. 23. - 06:19:25 10/10 Előzmény cinemad
Normalis vagy? Ennel izgatóbb jelenet nincs is a filmekben, mint amikor játszadoznak vele sok percen keresztül. Gondolom nő vagy..a legtöbb pasinak ilyenkor megmozdul a cerka, nem felzaklat, hanem felizgat
8/10
nikato 2023 okt. 19. - 13:06:51 8/10
Nekem elsőre is nagyon tetszett, az 1978-as verziót is megnéztem, az gyengébb.
7/10
cinemad 2023 okt. 15. - 21:16:11 7/10
Ez a film gusztustalan és visszataszító, így szuperlatívuszokban írni róla elég furcsa dolog. De ha azt nézzük, hogy amit ábrázolni akart azt tényleg kegyetlenül és szerintem minden nézőből jelentős érzelmeket kiváltva tette, akkor az elképzelés megvalósítása jól sikerült. Pofon egyszerű sztori, az első fele erősen és brutálisan ábrázolva, nekem nem rémlik más filmből, hogy valakit így megkínoztak volna a vásznon, ráadásul 30 percen keresztül (és nem valami láncfűrésszel hadonászó fantázia lény terrorizál, hanem olyasmit mutat, ami sajnos naponta megtörténik csodás világunkban)... A második fele már nyugodtan mondhatjuk "viccesre" sikerült, de azért jólesik nézni az előzmények után. Főhősünk valószínű Fűrész filmeken nőtt fel, ezért onnan próbált inspirációt meríteni. Kicsit összecsapott és béna is ez az egész bosszú rész. Összességében mégis kiemelkedik a nagy átlagból, mert sokat látott embert is képes felzaklatni. Hogy kinek van gyomra hozzá az megint más kérdés...
polisat 2023 aug. 11. - 10:14:28 Előzmény Odeon Record
A Rambo, mint "liberális tanmese"? De hát a Rambo arról is szól, hogy milyen mostohán és lenézően bántak a Vietnából visszatérő katonákkal az USÁ-ban. Egy liberális nem védhet egy militarista-fasiszta veteránt, nem? És van tucatnyi olyan film is, amely a dollár-millárdosokat állítja be gonoszként. Pl. az is egy elkoptatott panel, hogy jön a milliárdos befektető vidékre és ki akarja vásárolni a helyi farmerek földjeit/házait, hogy aztán ott építhessen valami szupermodern, innovatív komplexumot. És ha szép szóval nem sikerül a helyi redneckek meggyőzése, akkor erőszakot is alkalmaz.
10/10
Baxamaszad 2023 aug. 11. - 06:18:06 10/10 Előzmény zordmorgo
én meg kicsaptam rá már vagy 100x mikor játszadoznak vele,a film második fele nem érdekes
6/10
Pantagruel59 2023 ápr. 19. - 18:10:21 6/10 Előzmény Odeon Record
Találóan megokfejtetted az ezen típusú filmek titkos s elkendőzött értelmét és én hajlok is arra,hogy egyet értsek veled mindebben,noha erőteljes kételyeim is vannak azzal kapcsolatban,hogy egy ilyen ostobaság forgatókönyv-írója vagy rendezője olyannyira a helyzet magaslatán állna,hogy nevezett ópuszukkal a dekadens libernyákok ügyét érdemben előmozdítani tudnák.
Sokkal inkább a dramaturgia - márha szabad eme egysíkú cselekményvezetést annak neveznem! - és a kis költségvetés követelte meg azt,hogy a főszereplő írónő (!!!),aki jobban hasonlít egy pornósztárra,mint bármiféle tudorra,egy isten háta mögötti redneck telepen kössön ki,ahol néhány snitt leforgása alatt megismerkedhetünk a gang retardált tagjaival,akik halak bézbózütővel való csapkodásával (?!?) mulatják a drága időt. Ennél a pontnál rögtön sejthetővé is válik,hogy az alkotás scriptje semmi jót nem tartogat az ifjú hölgy számára.
A film egyik csúcspontján a csapat hangadó fiatalembere az aggodalmának ad hangot és meg szeretné tekinteni a tehetséges írópalánta fogsorát,amelyet amaz erőst nehezményez és vonakodik eleget tenni a kérésének,aztán annak rendje s módja szerint el is szabadulnak az indulatok...
Nagy jóindulatval 6/10.
1/10
Odeon Record 2023 febr. 15. - 15:24:19 1/10
Ez a film egy típuspéldája a liberális tanmesének, melynek egyik korai példája a Rambo. Lényeg: a kisváros egyelő a bűn fészkével, ahol a helyi kiskirály, seriff, stb. önkényesen istent játszva tartja rettegésben és kínozza a lakosságot. Nagyon sok romlott ember lakik az ilyen városkákban-falvakban (sokszor a fejükön is látszik, hogy degeneráltak) és ezek segítik az ilyen kiskirályokat. A motívum tán a westernekben fordul elő először. Na most adott tehát egy barbár bűntanya, a vidéki Amerika.
És mindig jő a hős a civilizált nagyvárosból és elhozza annak szabad, demokratikus levegőjét. Az összecsapás természetesen nagyon drámai, de mindig a liberális elveket valló - sokszor katona, tehát a törvény osztó - superman, vagy girl lesz a győztes és a gonoszok, akik között gyakran természetesen egy katolikus pap is feltűnik, megsemmisülnek. Nemrég a németek is megcsinálták ezt a sémát a Sötét völgy - ben, a messziről jött fotós-igazságosztó és a vadbarom Brenner gazda fiai közötti harccal. Távolra vezetne mindezt az USA -ban a pénzoligarchia és karriervilág -domináns metropolis és a csendesebb többséget adó, így-vagy úgy vallásos, gazdálkodó farmertársadalom közötti létező feszültség összefüggéseiben kibontani. Lényeg az, hogy az ilyen oltogató filmek az elmúlt 50-60 évben százával készültek, a társadalomra több-kevesebb hatással. De a séma már annyira elkopott, hogy már nagyon "ütős" dolgokkal kell előjönni, a film a szokásos sémát meg is spékeli a divatos férfiellenes (és persze látensen fehér- szaporodás ellenes) üzenettel, bornírt, naturalista kegyetlenséggel és persze egy rakat logikai bukfenccel, mert már a válogatott bosszúgyilkosságokon kívül semmi nem érdekli. Megfigyelhető, h9ogy a településből már csak a szadista vadbarmokat látjuk, illetve a taszítóan rusnya öreget, akit meggyilkolnak, mert mégsem elég "rusnya". Hát ilyen film ez a Köpök a sírodra. A közetkező részek még ócskábbak, de ellenségkép van ott is bőven. Persze soha nem a dollármilliárdos.
1/10
zordmorgo 2023 jan. 07. - 23:28:36 1/10
Elmebeteg, szadista film. Az egész alaphelyzet egy baromság, hogy minden karakter egy tetű, és mindegyik simán örömét leli a csaj megerőszakolásában, egyik se ellenkezik. Persze az ember kívánja a bosszút, ha ilyen tetű karaktereket tolnak eléjük, de nem tudom, mit lehet bírni azon, ahogy a csaj szadizik velük. Az egész film értelmetlen, lapos, primitív, szadista, debil, beteg. Feleslegesen elkészült ipari hulladék.
danek87 2021 dec. 05. - 11:39:21
Az összesen hat filmet számláló szériából szerintem ez sikerült a legjobban,és messze felülmúja az eredetit,színészi játékban,brutalitásban,feszültségkeltésben és kreativításban is.Logikával és hihetőséggel azért akadnak gondok,pl ahogy említik a csaj felépülése és bosszúállása tényleg kissé hihetetlen és életszerűtlen.Azonban az újkori hentelős csapdás horrorok dömpingjéből még így is valamelyest kiemelkedik az említett pozitívumai miatt.Ezért nekem 7/10
8/10
Minniemousee 2021 nov. 29. - 11:34:10 8/10
SPOILERES LEHET :A főszereplő lány nagyon csinos, és szimpatikus. Bár szerintem is hiteltelen a bosszúállása. Pici, vékony csaj, nehezen hihető, hogy így el tudna bánni 4-5 férfivel.
Egyébként az eleje nekem túl durva volt, aztán a végére megnyugodtam, hogy megkapták méltó büntetésüket a sok szarházi. Ez a film durva, de valóságos, sajnos tényleg az ember a leggonoszabb, legótvarabb élőlény a földön.
3/10
gyereamozibabe 2021 aug. 22. - 05:16:41 3/10
ipari hulldék. Aki erre 10 pontot adott, attól a Port elvehetné a pontozási jogot. A film semmilyen csavarral, izgalommal nem szolgál. Már a srácok motivációja is erőltetett. Csoportos erőszak nem kitervelten szokott előfordulni, hanem egy hirtelen helyzet kihasználásaként.. itt ráadásul már gyilkosságra készülnek. Vicc. A "női rambó" pedig totálisan hiteltelen. Miért nem rögtön egy hatáves kislány karatézza le a fél várost? Vannak pasi-verzióban is ilyen bosszúfilmek, de ott a főhősről elhisszük, hogy félkézzel kettévágja az embereket, mert a színész már a puszta kondíciójával hozzátesz a szerephez. (a szerep mögött többéves harcművészeti, vagy testépítő múlt van) A női bosszúfilmek általában NULLÁK. A színésznőtől el sem várják, hogy tegyen valamit a hitelesség kedvéért. Nem, mivel női színész, neki elég, ha morcosan néz. Az ilyen sztorit megírók nem láttak még nőt? Nem gondolnak bele, hogy egy nő NEM erővel fog bosszút állni (hisz nincs neki.. bár sok tyúk azt hiszi a média hatására), hanem cselszövéssel, behálózással, majd hátbaszúással, mérgezéssel. Merthogy szemtől szemben NINCS esélye. Ahogy nekem sincs (80 kilós pasiként) egy 120kilós nagydarab kőművessel szemben, és amikor azt látom, hogy Adrien Brody (piszkafa zsidó srác) kommandózik a Predators-ban, akkor RÖHÖGÖK! Kedvencem a Jackie Brown (Tarantino), ami hihető női karakter. Nem üt le senkit, mégis úgy állsz fel a székből, hogy "ez tökös csaj".
10/10
zimike 2021 jún. 26. - 16:34:12 10/10 Előzmény angelius
Teljes mértékben EGYETÉRTEK !
10/10
zimike 2021 jún. 23. - 07:18:07 10/10
Dehogy vagyok inkvizítor . Csak alkalmazom a szemet szemért nevű BIBLIAI ELVET ....az ilyen mocsadék pedig a kegyelmet NE TŐLEM hanem Istentől kérje ...majd Ő ad ha akar. A bűntetésvégrehajtás úgyis tele van ilyen zakkant gonosz szadista féreggel akik a te és az én adóforintodból fenntartott helyen élhetnek mert állítólag BETEGEK vagy csak jó ügyvédjük volt és megtanitotta nekik mit kell a biróságon mondani hogy a lehető legjobban jöjjenek ki a dologból
10/10
zimike 2021 jún. 22. - 22:30:01 10/10 Előzmény Tiberio
Dehogy nem lehet vele azonosulni ! Vannak olyan szemét szadista állatok akik még a GYORS HALÁLT sem érdemlik meg ...hanem ... a kegyetlen kínszenvedéses hosszan tartó HALÁLT !
10/10
Te 2021 jan. 10. - 22:01:19 10/10
NAGYON JÓ FILM.ÉS SAJNÁLTAM SZEGÉNY HÖLGYET ÉS A FÉRFIAK MEG ÉRDEMELTÉK AMIT KAPTAK.
6/10
Tiberio 2020 márc. 20. - 18:21:27 6/10
A film üzletileg megbukott. Kis költségvetésű, de az a kevés sem jött vissza. Van az a bosszú, ami már taszít, és nem lehet vele azonosulni?
felhasználónév321 2020 febr. 14. - 09:47:24
De a fiúk miért érezték úgy, hogy bántani kell a csajt?? Csak mert egyikükre ráborított a benzinkútnál egy vödör vizet? Nem értem a fiukban az indulatot. :)
8/10
User Friendly 2019 júl. 29. - 03:42:01 8/10
"majd hagyják meghalni. A nő azonban visszatér a sírból és üldözőbe veszi az erőszaktevőit"

már sokadszor kérdezem, kik írják ezeket a baromságokat az ismertetőkbe?

amúgy kemény bosszúállós horror, válogatott, brutális halálnemekkel. ebben a zsánerben jó kis mozi.
Összes hozzászólás