Körbebástyázva

Bakancslistához adom
Good Fences
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 100 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy, az emberek szemét felnyitó történet, arról, hogy mindig legyünk önmagunk és legyünk őszinték magunkhoz. Egy fekete család beköltözése a '70-es években egy fehérek lakta külvárosba nem várt indulatokat vált ki.

Tom Spader afro-amerikai ügyész, akinek célja, hogy megváltoztassa az emberek előítéleteit a feketékről. Óriási vágy ég benne arra, hogy megállja helyét a fehérek világában, és erre el is érkezik az alkalom, amikor megkap egy nagy horderejű ügyet: egy szörnyű bűnnel vádolt fehér férfi védője lesz. A reflektorfénybe kerülve elköltözteti családját az alsó-középosztály lakta otthonukból a Connecticut-beli, felkapott, fehérek lakta Greenwich-be, mely első pillantásra paradicsominak tűnik.

A Spader-család úgy gondolja, végre sikerült lerombolnia a falat, mely köztük és a fehér amerikai álom közt húzódik. Amíg Tom nagyon büszke új helyzetükre, feleségének, Mabel-nek sok gondot okoz az új környezetbe való beilleszkedés. Mikor szomszédjukba egy másik fekete család költözik, Tom úgy érzi, a város lakói őket fogják okolni a "fekete invázióért". Elvágva régi világuktól, és idegenként az újban, Tom-nak és Mabel-nek gyorsan fel kell fedezni gyökereiket, és el kell dönteniük, hogy mit akarnak, és kinek az álmát élik is valójában.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2018 aug. 23. - 18:02:40
Jó film.