Közbejött apróság

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 70 perc, 1966

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A beat korszak gyermekeinek egyik kultuszfilmje, melyben először hangzik el a később Harangozó Teri slágerként ismert Teenager Melody. A történet egy gyönyörű manöken és egy tehetséges fiatal zenész házasságának első időszakába enged bepillantást ? a friss házasok egy közös párizsi utazásban reménykednek, amire a feleség egy divatbemutató manökenjeként, a férj pedig a kísérő zenekar tagjaként mehetne. A ?közbejött apróság? azonban kétségbe ejti az asszonyt ? aggódik az utazás és a munkája miatt, és a férje, az édesanyja, valamint a főnöke reakciójától is tart. Végül sok félreértés után tisztázódik a helyzet, és a történet kedvező befejezést nyer. De addig számos komikus helyzet adódik és felcsendül jó pár dal is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
riverside61 2020 jún. 11. - 10:54:42 Előzmény Lyanos
A helyzet most 4 éve is változatlan :)
Lyanos 2016 márc. 18. - 16:36:30 Előzmény olahmiki1959
"Az ismertetõ tele van hibákkal, tévedésekkel, kihagyásokkal."
Abszolút.
A szereplõk listája teljesen kusza: se nem fõszereplõ=>mellékszereplõ, se nem ABC-sorrendben haladnak. Megvan adva az énekhang, de nincs mellétéve, kié. Az orvost alakító Somogyvári Rudolf neve nincs is a listán. A fõszereplõ ifjú pár nõi és férfi tagját alakító színészek neve nem szerepel. Szerepel a névsor elején Alfonzó, aki a fõszereplõ zenésztársának, a biztosítási ügynöknek az ügyfele, és mint ilyennek, tényleg csak pár mondata van. Nem szerepel viszont a fõszereplõ fõnöke, Keleti László és kollégája (Gelley Kornél), holott mindkettõ többször is felbukkan, sõt az utóbbival még egy Otello jelenetet is elõadnak.

Hogy a listát honnan vették, nem tudni. Az IMDB a rendezõ nevét ismeri, de mûvei között e filmet nem hozza.
fclariss 2016 márc. 17. - 13:45:30
Csak a felétõl láttam a filmet, de egyetértek a többi hozzászólóval, a film nagyon gagyi, és ezt mondhatom bátran, mert én pont a beatkorszakban voltam fiatal, akiknek az Illés zenekar jelentette a színvonalat és a stílust.
olahmiki1959 2014 jún. 26. - 05:47:08
Ez valami katasztrófa volt!

Menjünk sorban.
Az ismertetõ tele van hibákkal, tévedésekkel, kihagyásokkal.
Elsõként Alfonzó nevét írták ki, - gondolom, mint fõszereplõt, - aki kb. 2 percig szerepel, és 3 mondatot mond, aztán soha többé nem bukkan fel a filmben.
A listán Sárosi Katalin neve a második, aki EGYÁLTALÁN NEM SZEREPEL A FILMBEN, csak a fõszereplõ fiatal színésznõnek, Balogh Zsuzsának kölcsönzi az énekhangját!
A férfi fõszereplõ, a fiatal Kovács István neve viszont lemaradt a listáról, mint ahogy Szegedi Erika neve is, aki pedig fontos szerepet játszik a filmben, õ az intrikus barátnõ, aki összekuszálja a szálakat.

A zene borzalmas volt!
Behár György zeneszerzõ a film forgatása idején már 52 éves volt, nem tudom, kinek jutott eszébe, hogy egy 20 éves fiatalokról szóló film zenéjét õvele írassa meg... Neki anno volt néhány régivágású slágere, melódiája, - nem sok, ismerem a munkásságát - de a "beat korszak"-hoz annyi köze sem volt, mint tokaszalonnának a norvégmintás pulóverhez...:)))

Én általában dicsérni szoktam a régi magyar filmeket, már csak azért is, mert a legtöbb esetben a magyar színjátszás legnagyobb alakjai szerepelnek bennük, de ezt a nagyon rossz filmet még õk sem tudták feljavítani.
Sajnos...
1/10
LexH 2014 jún. 21. - 21:36:58 1/10
Még egy "apróság": a Harangozó Terinek tulajdonított számot Mátray Zsuzsa énekli. A szerzõi gárda legerõsebb eleme a stáblistán nem szereplõ szövegíró: G. Dénes György.
kgytopi 2014 jún. 21. - 15:55:36
Maradjunk annyiban, hogy a beatkorszak kultuszfilmje az Ezek a fiatalok!
1/10
LexH 2014 jún. 21. - 09:58:19 1/10
Pongrácz Zsuzsának, Harangozó Terinek és Behár Györgynek annyi köze volt a beatkorszak gyermekeihez, mint az ismertetõ írójának a filmértéshez.
offtopic
adamnagysweetmovie 2014 jún. 20. - 22:24:07
(Video) Magnóra, magyar!
olahmiki1959 2014 jún. 09. - 14:10:47
"A beat korszak gyermekeinek egyik kultuszfilmje, melyben elõször hangzik el a késõbb Harangozó Teri slágerként ismert Teenager Melody."

Azt hiszem, az ismertetõ írója - talán túlzott lelkesedésében - kissé nagyot akart mondani, illetve írni.
Nem tudom, hogy ez a film a "beat korszak gyermekeinek kultuszfilmje"-e, én soha nem hallottam róla, - pedig pont ennek a korszaknak vagyok a gyermeke, - a Harangozó Teri által énekelt slágert pedig nem ismerem (pedig hivatásos zenész lennék...), és most, amikor direkt rákerestem a neten, és meghallgattam, azt kell mondanom, hogy soha életemben nem hallottam ezt a számot.
Már csak ezért is kíváncsi vagyok erre a filmre, meg persze Alfonzó miatt is, akivel elég kevés játékfilm készült, sajnos...