Közelebb a holdhoz

Bakancslistához adom
Closer to the Moon
román-amerikai-olasz-lengyel filmdráma, 112 perc, 2013

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

1959, Bukarest. A Román Nemzeti Bank egyik pénzszállító furgonjának látványos kirablása az egész országot lázba hozza. A kommunista Romániában a "gengsztereket" egy hónapra az esemény után elfogják, hadbíróság elé állítják, és halálra ítélik. A halálsoron váró elítélteket "felkérik", hogy játsszák el saját szerepüket egy nevelési és propaganda célból készülő filmes adaptációban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
taxidriver 2014 okt. 17. - 09:57:11 10/10
Meglepõen erõs, zseniális alkotás, ami egyszerre ragad és rendít meg. A rendezõ elbûvölõen ötvözi a komédia és a tragédia elemeit, az elvek és szenvedély harcát az elnyomó rendszer ellen. Nagyon elgondolkodtatott a szereplõk története, életútja, döntéseik és motivációik. Mondjuk az igaz történeten alapuló filmek mindig is a gyengéim voltak.
A színészi játékokat is csak dicsérni tudom, Vera Farmiga és Mark Strong mellett Harry Lloyd is nagyon meggyõzött (Fassbenderre emlékeztetett játéka, gesztusai), de a többi mellékszereplõ is emlékezetessé tette a filmet a megjelenített karaktereiknek köszönhetõen. Nagyon ajánlom mindenkinek!
Kíváncsi Barack 2014 febr. 17. - 15:59:17
Már alig várom!