Kryptonit a táskában

Bakancslistához adom
La kryptonite nella borsa
olasz vígjáték, 98 perc, 2011

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A kilencéves Peppino egy kaotikus családban él Nápolyban, az 1970-es évek elején. Az apja megcsalta az anyját, aki mély depresszióba esett emiatt. Ugyanakkor a nagynénje, Titinia, és a bácsikája, Salvatore vidám, színes társasági életet élnek a szomszédokkal. És a fiúnak van egy idősebb unokatestvére, Gennaro, aki Supermannek képzeli magát. Amikor Gennaro meghal, a képzeletében Peppino szuperhősként visszahozza őt az életbe. A segítségével talán képes lesz megbirkózni a családi problémákkal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Texas Bill 2014 márc. 31. - 07:16:08
Milyen értelemben nyugati a város? Úgy, mint amerikai nyugati? Azaz valami mindentõl távol esõ és kissé provinciális? Vagy mint európai nyugati. Azaz modern, kozmopolita?
7/10
Sunboy 2014 márc. 31. - 03:52:32 7/10
Keserédes történet egy korhû XX. századi nyugati városban. Néhol kimondottan vicces, néhol meg talán túlságosan is komoly, már-már drámának is mondanám. A mondanivalót nem biztos, hogy az egész történet adja meg, hanem külön szálai is tartalmaznak tanulságokat. Az olasz virtus szinte sugárzik a képernyõrõl, viszont nekem a végére picit hiányérzetem maradt... vagy még nem jöttem rá valamire, amire rá kell, hogy jöjjek. Mindaddig 7/10