Küldetés

Bakancslistához adom
Prairie Giant: The Tommy Douglas Story
kanadai minisorozat, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A történelem egyik legérdekesebb politikai vezetőjének profilja bontakozik ki ebben az igaz történetre épülő minisorozatban. Az 1930-as évek depressziója, a nyughatatlanság a politikai porondon és a vad utcai tüntetések meghatározták azt a politikai klímát, melyben Tommy Douglas szociális igazságosságért és államilag támogatott egészségügyi ellátásért küzdött. A történet több mint 4 évtizedet ölel fel, és megpróbálja a ma már politikai ikonként tisztelt vezető küzdelmeit bemutatni, ekképp adózva emlékének.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Tommy Douglas
Anne Douglas
Mr. Fortier
id. Tommy Douglas
Edward J. Young
Irma Douglas

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Lazar Barna 2008 febr. 20. - 18:26:23 10/10 Előzmény almaváry
Valóban nagyszerû film, bárcsak lennének ma is ilyen elszánt, tisztességes, hivatástudattal bíró emberek kis hazánkban is, akik ilyen jó (családi) háttérrel, támogatással is bírnak.
almaváry 2007 dec. 04. - 16:54:53 Előzmény fecsiandi
hali!

Nos én ezt a filmet kötelezõvé tenném politikusaink számára.
Nagyszerû film, egy nagyszerû emberrõl és koráról
fecsiandi 2007 szept. 29. - 18:48:39
szia

A történelem egyik legérdekesebb politikai vezetõjének profilja bontakozik ki ebben az igaz történetre épülõ minisorozatban. Az 1930-as évek depressziója, a nyughatatlanság a politikai porondon és a vad utcai tüntetések meghatározták azt a politikai klímát, melyben Tommy Douglas szociális igazságosságért és államilag támogatott egészségügyi ellátásért küzdött. A történet több mint 4 évtizedet ölel fel, és megpróbálja a ma már politikai ikonként tisztelt vezetõ küzdelmeit bemutatni, ekképp adózva emlékének.


andi
lyly 2007 szept. 29. - 17:13:26
Alig gyõztem elolvasni az ajánlót. Vajon kirõl-mirõl szól ez a film? És hány részes. Sok? Mert akkor meg sem nézem.