Különleges ügyosztály - Párizs

Bakancslistához adom
Paris enquetes criminelles
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimisorozat, 52 perc, 2007

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
oldbone 2011 máj. 30. - 21:10:42 Előzmény Ayrton Corvus
"Ettõl nincs lejjebb vagy van?"
Sajnos van: RTL, Viasat, Cool ...(persze nem mindenben). :D
9/10
Ayrton Corvus 2010 okt. 04. - 16:50:04 9/10
Ennyit errõl a szánalmas neolib tv2-rõl, nemelég, hogy múlthéten éjfélkor kezdi adni, mivel az agyhalott kokeró megsz@r fontosabb, ráadásul meg se vásárolja mind a 20 részt.
Az õ értékrendjük az iq 20-as amerikai sorozatokkal bezáródik, szánalmas celebek (azaz qrva félék), és bikicsunájok csatornája.
Ettõl nincs lejjebb vagy van?
Sheme 2010 júl. 26. - 14:37:32 Előzmény Ayrton Corvus
A sorozaton meglátszik Farkas Farok keze nyoma, tagadhatatlanul. A fõnyomozó megmozdulásai, gesztikulálása 1:1-ben koppintva van az eredeti C.I.-rõl, de ez engem cseppet sem zavar.
Párizsba, pontosabban az Óhazába átültetett sorozat semmivel sem rosszabb, mint az eredeti, azonban érzõdik a párbeszédeken a mesterkéltség, fõleg a veszekedéseknél, ami az epizódok elején lévõ konfliktushelyzetben tapasztalható meg.

További különbségek:
- nincs fekete alapon nagy nyomtatott betûkkel közölve a következõ fontosabb helyszín, ezt itt az aktuális helyszínen felírják magyarul - nincs franciául kiírva, kinek a házában, helyén játszódik az aktuális rész

- annyira nem érzem levegõnek a nyomozónõt, mint az eredetiben. Itt kicsivel több szabadságot kapott, nagyobb beleszólása van a nyomozásba, a kihallgatásba, de nem annyi, hogy érezzük a súlyát

- a fõcímzene nekem nem jön be - de ez erõsen szubjektív megítélés

A szinkronhangok is nagyon megállják a helyüket. A sorozat kiváló, nagyszerûen áthozta az eredetibõl azt az érzelmi-lelki "nyomást", ahogy megtörik a bûnöst.

Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy egy modernebb Poirot nyomoz, némi Columbo-s bájjal megfûszerezve - néha jók a beszólások, a hirtelen keresztkérdések, a váltások, a gyanúsított figyelmének terelése és megosztása.

Valószínûleg itthon nem lehet megvenni DVD-n, mint annyi jó sorozatot. Kár érte.
9/10
Ayrton Corvus 2010 jún. 17. - 14:57:44 9/10
Egy rész után korai lenne még szavazni. Remélem mind a 20 részt leadják.