Kutyafog

Bakancslistához adom
Kynodontas
18 éven aluliak számára nem ajánlott görög dráma, 94 perc, 2009

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Egy háromgyerekes család a világtól távol él egy magas fallal védett, erődítményszerű házban. Az apa mindennap elmegy dolgozni, de a felesége és három tizenéves gyerekük soha nem hagyhatják el az otthonukat: a szülők szerint a külvilágban ugyanis hatalmas veszélyek fenyegetik az embert, aki csak a „kutyafoga” elvesztésekor válik késszé a világgal való találkozásra. A teljes elzártságban élő gyerekek saját maguk által kitalált játékokkal szórakoztatják egymást. Egy nap azonban hozzájutnak egy pár videokazettához, és a felvételeken látottak szöget ütnek az egyik testvér fejébe...

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sorozatneked.hu 2023 ápr. 13. - 00:02:45 4/10
4/10

Beteg egy film, de nem volt annyira rossz. Az igazság az, hogy megrémiszt, hogy ilyen a valóságban is létezhet vagy létezik is.
3/10
Jocpappa 2022 szept. 01. - 12:04:50 3/10
Nagyon nem jött át.
Nem azért, mert türhő vagyok, hanem mert nem jött át, van ilyen. A rendező más műveit szeretem.
Láttam már beteg filmet, szatirikus filmet, elvont filmet, metaforisztikus filmet, nehéz filmet, mindenből éppen eleget. Ebben a filmben is ezeket kerestem, de egyszerűen csak idegesített.
8/10
Fertility 2022 ápr. 24. - 11:58:25 8/10 Előzmény csengõzolivagyok:)

annak a mercinek a csomagtartóját belülről nem lehet kinyitni,tehát a vége mindenképp az,hogy megfulladt bent a lány,már akkor ez jött le nekem,mikor magára csukta..ezért gondolom csendben eltemették,majd ment az egész beteg élet tovább ..ha figyeltél ,akkor hivatkoznak egy idősebb fiú testvérre is az egész filmben, aki a külvilágba távozott és elvesztették..szóval akár az is lehetett egy tragédia,nem csak ijesztgetés...nézd újra a filmet,hátha...


8/10
Fertility 2022 ápr. 24. - 11:49:10 8/10
A John Malkovich menet című filmnél éreztem ezt...nem is tudom mit láttam..ültem a képernyő előtt lefagyva és csak annyit tudtam magam elé hümmögni fejcsóválva : hát ez érdekes...érdekes....
9/10
Morpheus19 2022 febr. 08. - 16:07:40 9/10
Sok év után újranézve is még mindig magával ragadóan bizarr, vicces és gyomorforgató. A 2000-es évek legjobb szatírája, családi drámája és pszichológiai horrorja is egyben.
5/10
itsme1 2022 febr. 04. - 08:45:00 5/10
Ez nem egy történet, csak egy alaphelyzet, amit kidolgoztak másfél órában. A végén úgy éreztem, mintha egy sorozat első részét láttam volna. Az abszurditás csak az elején köti le a figyelmet, ezért a rendező, szabályos időközönként, a pornográfia határát súroló jelenetekkel igyekszik a képernyő előtt tartani a nézőt.
10/10
zooi 2022 jan. 18. - 16:29:44 10/10
Imádom az ilyen filmeket csak gratulálni tudok hozzá. Nem olvastam el a kommenteket mert nyilván van hideg meleg benne szakértők és laikusok is elmondják amit gondolnak. Nekem minden perce szórakoztató és elgondolkodtató volt.
10/10
tóthlászló 2021 nov. 10. - 08:56:14 10/10
Hát nekem ez Passolini: Salo avagy Sodoma negyven napja című remekére emlékeztet: mi van akkor, ha az embereket elzárják minden társadalmi kontroll elől.
sexykex 2021 okt. 15. - 12:27:27
Mint minden művészfilmnél, itt is egymást érik a magyarázós ötletek. No, nem az átlagnézőtől, aki vagy elfogadja az alapötletből fakadó abszurd következményeket és elmerül az egyébként nézhető film élvezetében vagy nem képes rá és aberrált emberek tákolmányának tekinti a művet. Van itt meztelenkedés, dugás és vérfertőzés; van véres játék, remek tánc, humor, de véres komolyság is akad. Ésszerűség és magyarázat annál kevésbé.
9/10
No More Drama 2021 szept. 20. - 17:29:54 9/10
Ebben előfordulhat SPOILER.

Akinek tetszett a Bad Boy Bubby, elégedetten fog csettinteni itt is! Az eddigi kommentek nagy részét nem tudom hova tenni, más filmet láttak talán? "Felületes, üres dialógusok, öncélúan bizarr, dekódolhatatlan ok okozatok" - ennél nagyobbat nem is lehetne tévedni, illetve dehogynem, látni is fogjuk mindjárt. Jól felépített drámát mutatnak nekünk, ahol a mondatok vagy akkor ütnek, amikor elhangzanak, vagy jó fél óra múlva, amikor megértjük őket. Oké, először azt hittem megtréfált a magyar felirat készítője, át is kapcsoltam angolra, de ott is ugyanaz ment... De úgy vagyok a filmekkel, mint az udvarlással, nem mindenki adja meg magát 5 perc után, érdemes kicsit több energiát belefektetni ilyenkor.
„Aberrált, beteg, abszurd” – ez mind igaz. Na nem a film ilyen, hanem a helyzet, amiben a család – 1 apa, 1 anya, 3 gyerekek – hétköznapjait éli. Jó lenne nevetni rajtuk, amíg észre nem vesszük, mi vagyunk azok, akik a saját kertünkbe sem merünk már kilépni, nehogy a csecsemőzabáló vérmacskák elkapjanak. Egy öltönyös úriember uralkodik rajtunk, minden a mi érdekünkben, csak miattunk történik, bennünket kell megvédeni, ezért a szigorú szabályok, a kemény büntetések.
Egyre szűkülő korlátok között éldegéljük napjainkat, már egy felragasztható matricáért is gyilkos küzdelmet folytatunk, összeszedjük az égről lepottyanó játékrepülőgépeket, és meggyőződésünk, hogy a kirándulás egy építőanyag: mi más is lehetne, hiszen a házat sem hagyhatjuk el soha. Mi nem ért ezen, aki szerint öncélú és dekódolhatatlan? Amikor a nagylány eltáncolja a Flashdance ikonikus epizódját, azt már Geri Halliwellnél is felismertük, pedig az csak egy popvideó, nem?
Ja, aki megjegyezte Yorgos Lanthimos nevét, mondván „a büdös életbe többet nem nézek meg filmet, amit ő rendezett”, kihagyta a The Lobster/A homárt is?
Válaszoljatok valamit, ne hallgassatok, vagy elvitte a cica a nyelveteket?
5/10
Böhöm 2021 szept. 10. - 23:21:45 5/10
Ez egy igazán beteg film. Érdekes, izgalmas, de rendkívül beteg. Mondanivaló az szerintem csak erőltetve fogalmazható mögé, inkább csak ezt a nagyon furcsa kitalált helyzetet mutatja be. Őszintén szólva nem tudom, hogy ajánlanám-e bárkinek, de az extravagáns történetek kedvelői nem fogják félbehagyni.
Az Oszkár jelölést viszont ugyan olyan groteszknek érzem erre mint amilyen maga a film.
microtrauma 2018 jan. 02. - 05:20:54
extrán steril, a karakterek zártak, valós jellemfejlõdés nincs, csak az alap ösztönök, többek között, a félelem, szexualitás irányítják a szereplõket, a modern környezet, stílustalan képi világ még abszurdabbá teszi az egészet
felületes, üres dialógusok, öncélúan bizarr, dekódolhatatlan ok okozatok
de ettõl még izomból haladnak a csodálatos események a végkifejlet felé... mert, a szemfog, nem lehet a szempont
nem voltam képes integrálni a film groteszkségét, számomra, full unalom
csengõzolivagyok:) 2017 jan. 12. - 18:10:01
RENDEZÕ:
Giorgos Lanthimos

Ezt megjegyeztem.
A büdös életbe többet nem nézek meg filmet,amit õ rendezett :D
becsületemre legyen szólva, végignéztem.
Nagyon beteg, sokféleképpen értelmezhetõ,de nekem nagyon nem hiányzott ez a film, nyomasztó másfél óra. :D

Spoiler

Azt gondoltam a vége ütõs lesz, kikel véres fejjel a csomagtartóból és óriási botrány lesz abból,ahogy az elzárt és a valós világ ilyen feszült szituációban találkozik egymással.
Valószínûleg a rendezõ erre akart utalni,ennek ellenére csalódás,hogy pont ekkor lett vége.

Spoiler vége
9/10
szorokin 2011 jún. 09. - 02:00:19 9/10
az egyik legbetegebb film, evör
nem kegyetlen (arra pl ott van Trier, az Audition, kb bármely Haneke) a szó hagyományos értelmében,
nem (igazán, kifejezetten) véres (arra ott van pl a L'Interieur, ami zseniális horror).

de valami hihetetlenül egyedi módon beteg
engem lenyûgözött ez a furcsa(weird) világ.

+ (abszurd, h uszkárra is jelölték, [annyira mélyen nem oszkárkompatibilis film...] - szinte hihetetlen)
Thousand Lakes 2011 febr. 27. - 19:30:56
A fórumból egy idézet:

"A társadalmunkkal próbálják elhitetni, hogy homogyûlölet van és ezért parádézni kell, meg jogokért küzdeni, de ha nem eröltetnék ennyire, akkor tök nyugi lenne. Engem zavar hogy vonulnak, legfõképp a gyerekek miatt."

Amúgy az Oscar-jelöltek között ez a legjobb film.
scripter 2011 febr. 27. - 00:33:42
Ha valaki megnézte ezt a filmet, az nehezen tudja elfelejteni amit látott. Ez biztos.
Egyfajta aberált érzelmi izoláltság beteges tombolását adja a film. A családot, mint intézményt vizsgálja nem mindennapi megközelítéssel. Talán ez a felkavaró, visszataszító attitûd sok is, és öncélúnak hat. De ha a nézõ képes túllépni prûdségén akkor káoszos, de emberi érzéseket fedezhet fel.

Talán aposztrofálhatjuk úgy is a filmet, mint a görög nemzet 2010-es elszigetelõdését, krízisbe kerülését, de ez már túl erõltetett lenne.