Labirintus

Bakancslistához adom
Labyrinth
német-angol-dél-afrikai minisorozat, 180 perc, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A két idősíkban játszódó történetben a jelenben megismerjük Alice Tanner-t, aki egy csúnya szakítás után Dél-Franciaországba utazik egy ásatásra, ahol különös élményben lesz része. Ekkor kezd kibontakozni egy régi történet még a 13. század hajnaláról egy népről, melyet eltörölt a Földről a pápai inkvizíció. Dél-Franciaországban éltek a katharok, azaz a tiszták, akik ugyan keresztények voltak, de tagadták a mennyet és a poklot és azt vallották, lelkünk csak újjászületéssel tisztulhat meg. Hitük terjedése veszélybe sodorta volna a katolikus egyház hatalmát, így kegyetlen módon irtották őket. 1209-ben Alais-ra, egy ifjú asszonyra édesapja rábízza egy ősi titok és néhány könyv megőrzését, melyek régi korok bölcsességét rejtik. Közben a keresztes hadak felsorakoznak, hogy megostromolják a várat, mivel Trencavel vicomte, a város ura nem hajlandó kiszolgáltatni nekik a katharokat. Alais-nak nincs könnyű dolga, mert lelketlen nővére mindenáron rátenné kezét a rá bízott titokra. A jelenben Alice-nak hajmeresztő kalandok során kell ráébrednie, hogy milyen kapcsolat fűzheti a múltbéli lányhoz.
Az angol Alice tehát Franciaországba utazik, hogy átvegye nagynénje hagyatékát, de előtte barátnője hívására részt vesz egy ásatáson, ahol elájul és különös látomás villan fel előtte, melyben egy múltbéli lány könyveket nyújt át neki. Magához térvén egy gyűrűt talál, és ekkor kezdődnek rejtélyekkel és gyilkosságokkal teli kalandjai. A lány, aki megjelent előtte, Alais Du Mas, aki a 13. század elején élt Carcassonne-ban, a várban, mit ostrom alá vesznek a keresztes hadak, mivel a várúr, Trencavel vicomte nem szolgáltatja ki nekik a katharokat, azon vallási közösség tagjait, kik szálkának számítanak a katolikus egyház szemében. Alais-ra apja rábízza egy gyűrű őrzését, mely gyűrű kulcs a Grálhoz, egy ősi titokhoz, mely a régi korok bölcsességének forrása. Ezen bölcsességet három könyvben jegyezték fel, melyek közül egyet ugyancsak rá bíz. Alais gonosz nővére mindenáron megszerezné a gyűrűt és a könyvre rá is teszi a kezét. Közben megkezdődik a vár ostroma és a vicomte döbbenten látja az ellenfél félelmetes túlerejét. A jelenben Alice értetlenül áll a fejlemények előtt és úgy gondolja, hogy az ásatást támogató üzletasszony állhat az események mögött. Nyomozásában segítségre lel a nő barátja, Will személyében.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Audric Baillard
Trencavel vikomt
Alais Pelletier Du Mas
Guy D'Evreux
Alice Tanner
Montsegur Guide

Hozzászólások

Szerinted?
pitbear 2020 jan. 03. - 19:19:22
Alul van értékelve. Jó film, minimum 7-es. A film lényege nem a vallás, hanem az hogy van emberi jóság és gonoszság vallástól függetlenül. Az tetszett, hogy "mond meg a neved, imádkozom a lelkedért, fiam" mondta a jó lelkű ember a gonosznak mielőtt az legyilkolta.
Dolphus Lundgrennus 2020 jan. 02. - 16:15:53
Who can be behind these machinations then?...surely it can only be George...
2/10
tollas 2019 aug. 04. - 10:16:18 2/10
Ha valakit nem nagyon érdekel, hogy miről szól ez az egész, akkor egész jó képek vannak benne, ami élvezhető.
Viszont összességében egy fárasztó baromság, sunyi keresztény ellenes felhanggal.
Elhaym 2015 szept. 01. - 15:05:49
Amit itt írtak ne vedd figyelembe, mert összevissza írtak le mindent. A könyv nagyon jó és remélem a film is az lesz.

Trailer:
https://elhaym.wordpress.com/2015/08/31/varolista-4-labirintus-labyrinth/

Vélemény a könyvrõl.
https://elhaym.wordpress.com/2015/03/13/kate-mosse-labirintus/
olahmiki1959 2015 aug. 31. - 19:54:14
Amikor elolvastam a tartalomismertetõt, megszédültem, és neki kellett támaszkodnom a falnak, amikor kimentem a konyhába egy pohár vízért.
Szerintem ezt a bonyolult zagyvaságot maga a forgatókönyvíró sem tudná még egyszer elmondani papír nélkül.
De lehet, hogy a film attól még nézhetõ.
Meglátjuk...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu