Lányanya

Bakancslistához adom
Mom at Sixteen
amerikai filmdráma, 90 perc, 2005

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

Miután édesanyjával és húgával együtt egy másik városba költöznek és új iskolába kezd járni, a tizenhat éves, magának való Jacey Jeffries egyik legnehezebb feladata, hogy megőrizze a titkot: azaz, hogy öccse, Charley valójában nem a testvére, hanem a fia. Amikor Jacey anyja akarata ellenére felfedi a valóságot, viselnie kell a következményeit.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
gimbiikeeh 2013 febr. 05. - 19:10:32 9/10
Nagyon jó film. Rendkívül tanulságos. Kötelezõvé tenném a megnézését a mai tini lányoknak.

Lehet hogy csak egy TV film, de akkor is megérdemel 9 pontot!
offtopic
tombenko 2010 aug. 01. - 18:47:05
Hivatalosan vannak. Valójában ezeket az órákat felhasználják más, "fontosabb" tárgyak (kommunikáció, médiaismeret, stb, of alapszakjaitól függõen) lemaradásainak behozására. Ugyanúgy, ahogy az osztályfõnöki órák sem arról szólnak, amirõl kellene szólniuk.
gigie 2010 aug. 01. - 18:43:10
Mármint minden DIÁK, nem diákjának!*
gigie 2010 aug. 01. - 16:44:13
Ennek a filmnek nincs is lényege .. Nekem ez tucatfilm, megint arra PRÓBÁL célozni, hogy védekezz rendesen, mert egy kölyök nagy felelõsség ... Tök fölösleges.
Amúgy nem, NINCSENEK felvilágosító órák a suliban, én már jártam vagy 5-6 suliba egyikbe se volt. Egyszer próbált az ofõnök errõl dumálni, dehát meg is kapta .. Minden diákjának beszólt, hogy haggyuk már a süket a dumát, meghogy semmi köze ehhez a tanárnak :O durva volt. Ja és az egyik gyerek azt is mondta, hogy ez egy iskola, ne akarjanak már a szexrõl dumálni, mert nem ezért járunk suliba. És ez így van!

Szval ez a film nem egy nagy szám
gigie 2010 aug. 01. - 03:17:49
Hát itt rengetegen azt írták, hogy ez egy nagyszerû film, úgy voltam vele, hogy megnézem, úgyis fent vagyok ilyenkor még.
Most lett nem rég vége, éshát nem vagyok elolvadva... Nekem egy-két rész nagyon valósághûtlen volt, kezdjük ott, hogy a gyerek új iskolájában van egy tanárnõ, akinek nem jön össze a gyerek, és pont a diákjának gyerekét fogadja örökbe.

A másik amivel nem értek egyet, az azhogy sokak szerint ezt az iskolában vetíteni kéne. Ezt annyira utálom, hogy a felnõttek állandóan butábbnál butább dolgokat találnak ki, csak azért, figyelmeztessék a fiatalokat, hogy ne essenek teherbe ilyen fiatalon, éshogy védekezni kell rendesen stb,stb .. Annyiszor elmondják ezt, ami sokszor teljesen fölösleges, egy ilyen eléggé " mû " csöpögõs film se fog változtatni!.. Volt aki azt írta, h a sulikban szexuális felvilágosító órákon kéne errõl beszélni, dehát a suliban ilyen órák nincsenek is, szerencsére. Sztem elég gáz és kellemetlen mindenkinek errõl csak úgy cseverészni egy vadidegennel ( tanár+ otársak is ) senkinek semmi köze, hogy ki él már nemi életet, ésh biztos mindenki túl esett ilyenen meg olyanon..

Számomra az volt nagyon idegesítõ, hogy rengetegszer mutatták, hogy a tanárnõ+férje mennyire ki vannak bukva, hogy nem jön össze a gyerek. És ott sajnálják magukat, bõgnek.. Ettõl még nem lesz gyerek. Nem is értem, hogy miért kell így kikészülni azért, mert nem jön össze a gyerek... : |

Én pedig semmiképp sem engedném a ( nem létezõ ) gyerekemnek, hogy 15-16 évesen megszülje a gyereket, de ott kezdeném, hogy meg se engedném ilyen korba a szexet, az biztos!

Nekem ez a film kb 10/5 max 6 ..
Christy.27 2010 jún. 08. - 18:33:01
Egyszer úgy két éve láttam elõször a filmet, amikor még tényleg normális idõben vetítették. Anyukámmal néztük és mindketten majd elsírtuk magunkat a végén. Azóta csak angolul nézem interneten és nem mondom, hogy zavar, mert elég jól tudok angolul, de még egyszer megnézném a TV-ben, szinkronnal is. Nagyon boldog lennék, ha leadnák már végre egyszer délután!
10/10
jociwap 2010 máj. 12. - 15:21:19 10/10
Sziasztok!
Nem tudja valaki hol lehetne letölteni? Ha már nem vetítik idõben és más helyeken.
mulao 2010 máj. 12. - 02:58:21
Most már kb az egyik kedvenc filmem, naná, hogy nem tudják "emberi" idõben leadni.:(
Írták már páran, talán én is, de jómagam akkor is úgy gondolom, hogy érdemes lenne levetíteni iskolákban. Szerintem a legtöbb kamaszlány valószínû azért esik teherbe, mert nincs tisztában a védekezéssel, vagy a szex felelõsségével.Plusz szerintem sokan simán kíváncsiak, ezért kezdenek szexuáliséletbe.Daniella P. szerintem nagyon jól, hitelesen és talán még szépen is játssza a szerepét, de úgy mindenki a helyén van.

**********SPOILER************

Persze azért vannak a filmben számomra nem kimondottan jól megírt dolgok. Pl valószínûnek tartom, hogy nagyon kevés olyan tinilány van, aki tanárnõje épp gyereket akar, de nem jön össze neki, ezért örökbe fogadja a diákja gyerekét.
Persze ebbe a filmbe ez jön jól. Engem több mindenen is elgondolkoztatott a film, talán olyan dolgokon is, amiket nem is akart kimondottan sugallni, úgyhogy tényleg remek egy film. És pl az a jelenet, illetve szöveg, amit elmond a lány a suli ebédlõjében, az szerintem remekül megírt és valóságos.Nekem a Juno ugrik be errõl a filmrõl, talán az a film a Lányanya mozifilm változatának is tekinthetõ.

***********SPOILER VÉGE*********

Most kb ennyi.
gyongyi55 2010 máj. 12. - 02:51:59
Véletlenül felébredtem éjszaka és láttam a film 2/3 részét.
Nem tudtam "visszaludni"
Nagyon tetszett a film...bõgtem is rajta, pedig nem szoktam.
Középskolákban kötelezõen kéne vetiteni!!!
10/10
DarkGirl 2009 dec. 23. - 19:49:25 10/10
Én is láttam,és sírtam rajta. :) Nagyon jó film. 10/10 :)
mulao 2009 okt. 11. - 06:33:27
Elkaptam újra a filmet, bár az elejérõl lemaradtam.Még mindig nagyon tetszik, és még mindig én is azt mondom, hogy ezt vetíteni kéne az osztályfõnökiórákon, szóval az iskolákban, a diákoknak.Szerintem színészi játékban, õk voltak jók: a fõszereplõ lány, az anyját alakító színésznõ, meg a hugát alakító lány, de azért tetszett a tanárnõ is, csak a mellék, vagy inkább epizódszereplõk, akik a diáktársakat játszották, õk nem annyira.
dora009 2009 aug. 16. - 14:43:20
Hello mindenki!

Szerinem is egy nagyszerû film. Én ma láttam, de csak véletlenül vetödtem erre az oldalra és ha nem kerülök ide akkor addig nem láttam volna míg valamelyik kereskedelmi csatornán (tv2 vagy rtl klub) le nem vetítik. Csak olyan ismerõs volt egy képrõl a színész arca és rákerestem és kidobta a film címét. Aztán kerestem a youtubon.

Ha valaki még egyszer meg akarja nézni a filmet, akkor a youtubera csak beírja az angol címet - Mum at sixteen - és máris kidobja. 10 db nagyjából egyenlõ részben van feltöltve (1-9 rész kb. 9-10 perc a 10 rész 1,30perc csak a lényeg és utána a szereplõ és stáblista)

Megjegyezném, hogy általános és közép skolában tanultam angolul és mindenki el tudja képzelni, hogy mit is jelent ez angol tudás révén. De így is mindent meg lehet érteni. (Tartalmilag)

Egyetértek mindenkivel aki szerint ezt a filmet vetíteni kéne az osztályfönöki órákon és a szexuális felvilágosító órákon. Azt hiszem ennek talán tényleg lenne értelme.

Nézd meg ha még nem láttad, mert érdemes!!
mulao 2009 ápr. 06. - 11:25:42
Ez egy nagyszerû film! Az biztos,hogy a korosztályomban, mindenkinek látnia kéne,de ha nem értik,akkor mondjuk nem sokat ér.Bárcsak leadnák megint! Nálam 10 pont. Életszerû és szép.Jó lenne,ha kiadnák DVD-n, illetve mozifilmnek megcsinálni.Én még, a Hallmark vetítése révén láttam,jó lenne,ha újra adnák.Sajnos már, nincs minden meg bennem,sajnos nem emlékszem,hogy a fõszereplõ lány hogyan játszik.A vége sírós... Nagyszerû film.
10/10
bopetra 2009 márc. 14. - 13:06:22 10/10
Egyszerûen remek alkotás! Csatlakozom az elõttem szólókhoz az ilyet kellene levetíteni az iskolákban...
Akárhányszor látom a végét mindig végigbõgöm...
Nálam 10/10!
Hunterboy 2008 okt. 28. - 17:13:43
Szívbemarkoló!
10/10
anisette 2008 jún. 26. - 17:45:27 10/10 Előzmény StarWish
Sziasztok.

Szerintem is ott lenne a helye az iskolákban ennek a filmnek.Nagyon sok fiatal lányra ráférne.Tanulhatnának belõle.
Nekem nagy kedvencem.Aki nem látta még annak szívbõl ajánlom.

anisette
eugénia22 2008 ápr. 16. - 19:52:07
Nagyon jó film.Apszolúlt,megérdemli a 10 pontot.Érdemes lett volna mozifilmnek megcsinálni.A történet nagyon jól megírt,és életszerû is.Egyszóval: ez egy,nagyon jó film.
10/10
StarWish 2008 márc. 23. - 00:05:05 10/10
Most volt vége! Sirok! Eddig ezt egy film tudta velem megtenni! (Pál utcai fiúk) Mesélek:
Volt egy "szerelmem" mikor 14 voltam,aztán elváltunk, de a kapcsolatot tartottuk. Lett egy barátja... Terhes lett, én voltam ott az abortuszon.

Ezt mért nem vetítik az osztályfönöki órákon?
Alapmû!

StarWish

U.I.: A filmet véletlenül találtam, Denilelle filográfiáját böngészve!

Összegzés:
Történet: 10/10
Alakitás: 9/10
Képivilág: 9/10
Zene: 10/10
---------------
Összegezve: 10/10 ( :P )
chati 2008 márc. 22. - 23:52:02
Szerintem is, ez egy nagyon szép és megható film. Nem értek azzal egyet, hogy nem életszerû a történet. (Maximum abból a szempontból, hogy itthon nem így mûködik - gondolom - az örökbefogadás)
Nagyon fontos tényleg elgondolkodni ezeken a kérdéseken a kamaszoknak... Illetve fontos lenne.
Ha belekerültél ebbe a helyzetbe ebben a korban, akkor - én úgy érzem, de lehet vitatkozni - csak a kisebbik rosszat lehet választani...kinek mit. Én nem tudnék felnevelni ilyen fiatalon egy gyereket.
Crazy Horse 2008 márc. 22. - 20:40:44
Te most komolyan ezért beregisztráltál?
Ha megnézted a filmet azért majd ahhoz is szólj hozzá!
(amúgy meg egyetértek a nyelvtannal kapcsolatos észrevételeiddel, de jó lenne, ha nem ez lenne itt a fõ téma)
Összes hozzászólás